Въпроси за TBI Bank - 3

• 31 294
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Дано не ни развалят рахатлъка Grinning

# 496
  • София
Ами да, изцяло кеш - малки мебелни фирми, сервизчета за коли, продавачки в малки магазинчета, сервитьорки в селското кафене...

# 497
А имат ли ТД?
За мен е много странно да се плащат изцяло кеш. Знам за сивия сектор, че осигурява на МРЗ, а останалата част в плик. Но изцяло кеш не знаех.

# 498
  • София
ТД - на 4 часа, ако щеш.
Като не се съгласи един, двама ще са доволни.
И не само в малките градчета. И в София има такива работодатели.
За да съм по темата на темата - ЕЦБ постоянно сваля лихвения %.
Банките я следват, за съжаление.

# 499
  • София
Няма нищо странно, имат ТД да, това на какъв доход ги осигуряват няма нищо общо с начина по който им се плаща заплатата, както има и пенсионери, които си получават пенсиите в пощата в брой, а не в карта.
В малките населени места не навсякъде има банкомати, както и повечето магазини нямат постерминали.

# 500
Да, за пенсионерите не бях се замислила. И майка ми иска да ѝ внасям на ръка, защото пенсията ѝ я носят вкъщи.

# 501
А имат ли ТД?
За мен е много странно да се плащат изцяло кеш. Знам за сивия сектор, че осигурява на МРЗ, а останалата част в плик. Но изцяло кеш не знаех.
И на мен ми е странно но има. Ако провилно си спомням задължително по банка е ако имаш над 100 служителя а под тях може и в брой.

# 502
Аз изцяло в брой получавах заплата .С ТД бях,но сега не работя,та получавам едно нищо 😅.

# 503
  • Благоевград
Здравейте!
Имам малко пари настрани и искам да си открия депозитна сметка. Трябва ли задължително да се посети офис или може и онлайн? Нямам електронен подпис. Ще имам ли дебитна карта към тази сметка? Лесно ли става прехвърляне на суми от сметка в ДСК към депозитната на Tbi? Трябва ли да инсталирам приложение?
Ще съм благодарна за насоки, тъй като е нещо ново за мен. Моля да споделите и доволни ли сте от лихвата. Да речем ако за една година в сметката има 2000 лева, колко като сума е лихвата? Мисля всеки месец да внасям някакви суми от порядъка на 200-300 лева. Това излишно упражнение ли е и по-добре ли е да се внесе наведнъж 1000 лева?

# 504
Здравейте!
Имам малко пари настрани и искам да си открия депозитна сметка. Трябва ли задължително да се посети офис или може и онлайн? Нямам електронен подпис. Ще имам ли дебитна карта към тази сметка? Лесно ли става прехвърляне на суми от сметка в ДСК към депозитната на Tbi? Трябва ли да инсталирам приложение?
Ще съм благодарна за насоки, тъй като е нещо ново за мен. Моля да споделите и доволни ли сте от лихвата. Да речем ако за една година в сметката има 2000 лева, колко като сума е лихвата? Мисля всеки месец да внасям някакви суми от порядъка на 200-300 лева. Това излишно упражнение ли е и по-добре ли е да се внесе наведнъж 1000 лева?

Офис - не. Трябва ти мобилното приложение на ТБИ, за да ти се издаде дебитна карта Неон. Получаваш я с куриер, бързо става. Не ти е нужен ел.подпис, само ЛК се снима, селфи, следваш стъпките.
Лихвата зависи от срока на депозита. Имаш и касичка в приложението, там лихвата е 1%, като можеш по всяко време да теглиш и внасяш.  На 2000 лв. ще получиш 20 лв. за една година. Всички лихви са на годишна база.
Депозитите са с едномесечен срок за довнасяне. Моят начин е да събирам по-големи суми първо в касичката, а после накуп да внасям в депозит. Но ти си реши за теб. Може да имаш неограничен брой депозити и да внасяш всеки месец. На мен не ми се занимава и действам наедро.

# 505
Не искам да чуя за тая банка повече! Те са като кърлеж, веднъж като ти се закачи няма пускане! Вече не знам какво още трябва да направя за да ми закрият тъпата сметката и да престанат да ми пращат карти НЕОН по куриер, които връщам. При положение че една съм получила!
Историята е следната - при закупуване на продукт сключих договор за стоков кредит ..докато се усетя..съответно автоматично се отваря сметка и ти се предоставя карта НЕОН. Дотук добре. Изплатих кредита предсрочно и отидох в офиса да закрием договора и сметката. След като на чист български казах какво искам ми дават удостоверение за липса на задължения по договора срещу 12 лв. Казвам, че искам закриване на сметка. Аа чакайте малко...заявка, ок, одобрена ви е заявката всичко хубаво.
Влизам в приложението и ми иска да потвърдя адрес на който да пратят карта НЕОН. За трети път между другото. Звъня им днес вече доста ядосана. О, ма то сметката ви не е закрита, трябва да отидете в офиса. Викам колко пъти да ходя?! Ми няма при нас че е закрита! Викам отговорете ми поне защо непрекъснато ми пращате карти НЕОН при положение, че имам?! Мълчание..вече набирам адреналин въпреки, че момичето не е виновно на телефона. И между другото ме пита искате ли да я деактивирам тая карта. Защото не можело да се закрие сметка преди да се деактивира картата! Така ли? И това го научавам сега от вас при положение, че три пъти ходя в офис?!  Поисках да я деактивират. И утре ще ходя в офиса но очаквам пак някакви врътки, недомлъвки, спестена информация и какво ли не. Направо ми идея да я удуша тая патка в офиса. Дето ме гледа и ме пита и казва - ми изплатили сте кредита какво сега искате. И като и казвам се прави на три и половина!
И защо настоявам за закриване ли? Защото се сблъсках в интернет с доста случаи на хора, изплатили си кредитите които след година получават честитка, че имат да дължат пари ..за нещо си...и явно е истина след като не искат да ти закрият сметката.
Кърлежи!

# 506
Голяма грешка си направила. ТБИ имат много добри условия за спестявания. За 9 години при тях имам петцифрена сума от лихви, когато другите банки имаха 0.
Това ти го казвам, по повод на твои мнения, за инвестиции. Чета я другата тема, за обща култура. Simple Smile

# 507
Не искам да чуя за тая банка повече! Те са като кърлеж, веднъж като ти се закачи няма пускане! Вече не знам какво още трябва да направя за да ми закрият тъпата сметката и да престанат да ми пращат карти НЕОН по куриер, които връщам. При положение че една съм получила!
Историята е следната - при закупуване на продукт сключих договор за стоков кредит ..докато се усетя..съответно автоматично се отваря сметка и ти се предоставя карта НЕОН. Дотук добре. Изплатих кредита предсрочно и отидох в офиса да закрием договора и сметката. След като на чист български казах какво искам ми дават удостоверение за липса на задължения по договора срещу 12 лв. Казвам, че искам закриване на сметка. Аа чакайте малко...заявка, ок, одобрена ви е заявката всичко хубаво.
Влизам в приложението и ми иска да потвърдя адрес на който да пратят карта НЕОН. За трети път между другото. Звъня им днес вече доста ядосана. О, ма то сметката ви не е закрита, трябва да отидете в офиса. Викам колко пъти да ходя?! Ми няма при нас че е закрита! Викам отговорете ми поне защо непрекъснато ми пращате карти НЕОН при положение, че имам?! Мълчание..вече набирам адреналин въпреки, че момичето не е виновно на телефона. И между другото ме пита искате ли да я деактивирам тая карта. Защото не можело да се закрие сметка преди да се деактивира картата! Така ли? И това го научавам сега от вас при положение, че три пъти ходя в офис?!  Поисках да я деактивират. И утре ще ходя в офиса но очаквам пак някакви врътки, недомлъвки, спестена информация и какво ли не. Направо ми идея да я удуша тая патка в офиса. Дето ме гледа и ме пита и казва - ми изплатили сте кредита какво сега искате. И като и казвам се прави на три и половина!
И защо настоявам за закриване ли? Защото се сблъсках в интернет с доста случаи на хора, изплатили си кредитите които след година получават честитка, че имат да дължат пари ..за нещо си...и явно е истина след като не искат да ти закрият сметката.
Кърлежи!

Аз бях в същото положение и този сайт ми помогна много https://armenskipop.com/

# 508
Кърлежи!
Не чети в интернет! В интернет и в затвора всички са невинни. Кой разбрал, кой не разбрал, кой забравил нещо, кой си измисля...

# 509
  • Варна
Скрит текст:
Кърлежи!
Не чети в интернет! В интернет и в затвора всички са невинни. Кой разбрал, кой не разбрал, кой забравил нещо, кой си измисля...
Не съм съгласна. Ако имах повече информация за това как се възползват, нямаше да си губя времето да отказвам непоискания кредит.
И в продължение на моята сага, отидох до офис, където се опитаха да ме убедят, че всичко е в реда на нещата, то този кредит си бил към картата/която също не съм поискала/.
 Три пъти трябваше да се отрека устно от него Laughing , за да ми дадат да попълня формуляр. Щракнах с телефона  попълнения формуляр, защото не ми дадоха копие.
В крайна сметка този кредит изчезна от профила ми в приложението и остана само стоковия кредит.
След два дни обаче мни звъни куриер на Спиди, че имам пратка. Аз наистина очаквах поръчка и не се усъмних в нещо, куриерът ми връчи плик и каза - това е картата ви от ТБИ. Аз докато се усетя и я приех.. Joy
Така си седи сега, неразпечатан плика хахах... Гледам, че не се е появил някакъв кредит в профила ми..
Засега няма да се занимавам повече...

Общи условия

Активация на акаунт