Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 2

• 11 562
  • 176
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Благодаря Simple Smile дано е така, аз съм си снимала от миналото класиране и гледам, че тогава са пуснали 41 места за първа яслена и 18 за втора яслена.

# 151
  • София
Миналата година Жар птица не отвори никакви места за набор 2023. Сега ще отвори за втора яслена

# 152
  • София
Извинявам се,  да, права сте, аз съм в грешка, не съм догледала снимката, има само втора яслена и първа градинска.

# 153
Тази информация може ли да се види и за други райони? Ние сме в Овча купел и ми се иска да видя миналата година какво е било положението за втора яслена група. Някъде някой беше пуснал списък, но нищо не разбрах от него. Беше с много редове, някакви номера и пишеше, че обхваща всички заведения и трябва да намериш това, което те интересува. Но не можах да се ориентирам. И моето детенце е набор 2023.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 14:50 от Bobby®

# 154
  • София
Нямам представа, лично аз си направих скрийншот на страниците с местата.

# 155
  • Sofia
Тази информация може ли да се види и за други райони? Ние сме в Овча купел и ми се иска да видя миналата година какво е било положението за втора яслена група. Някъде някой беше пуснал списък, но нищо не разбрах от него. Беше с много редове, някакви номера и пишеше, че обхваща всички заведения и трябва да намериш това, което те интересува. Но не можах да се ориентирам. И моето детенце е набор 2023.
От платформата могат да се видят само последните три класирания.
Информацията за миналата година е налична само в публичните регистри - файловете ".log" :
https://kg.sofia.bg/#/news/article/2141

Другият вариант е като kupu да си ги снимате, за да ги имате за следващата година. И аз съм го правила този номер - следях ДЗ година-две преди да кандидатстваме, за да знам какво да очаквам като бройка и като точки.

# 156
Благодаря. Hug
А дали правилно разбирам, че в тази ДГ с яслени групи, за 2ра яслена група миналата година е имало само 6 свободни места по общ критерий, като 4 от тях са заети от деца с повече от стандартните точки, а останалите 20 кандидата (вероятно със стандартните 15 точки) са били  на жребий за 2 места? Ако е така това е някакъв ужас направо. Confused

ДГ (с яслени групи), набор 2022 /класиране Общи критерии/
11:11:33 #   Места : 6, класирани: 4 кандидати
11:11:33 #   В гранична група: 20 кандидати за 2 места

# 157
  • Sofia
Точно така - 6 места по общи критерии и 20 деца на тото за 2 места.

# 158
Благодаря. Започвам да се отчайвам. Grinning Знаех, че е зле положението, но за първи път го виждам и в цифри.

# 159
  • Sofia
На доста места положението е подобно за първа или втора ясла.
В други ДГ пък няма изобщо прием за първа градинска група.

# 160
Ние сме в овча купел, положението за ясла е много зле. Миналата година най-голям беше шансът в 66 СДЯ - за втора ясла беше около 30%, моето дете не влезе и сега ходи на ясла в друг район, но поне за тази година ще има допълнителна точка.

# 161
Ужас. Точно към нея сме се насочили. Тя ни е най-близка, както и ДГ (с яслени групи) Ласка, но там също е зле работата.  Данните, които посочих по-горе са точно за нея. Иначе и аз си мисля евентуално ако не влезе в нашия район да я запишем в друг, но как става това? На следващо класиране ли се вижда къде има по-малък наплив?

# 162
След обявяване на свободните места има достатъчно време, за да се ориентирате и да прецените къде имате по-голям шанс.
Набелязвате няколко градини и ги следите, където имате най-голям шанс, посочватефза първо желание.

# 163
Ужас. Точно към нея сме се насочили. Тя ни е най-близка, както и ДГ (с яслени групи) Ласка, но там също е зле работата.  Данните, които посочих по-горе са точно за нея. Иначе и аз си мисля евентуално ако не влезе в нашия район да я запишем в друг, но как става това? На следващо класиране ли се вижда къде има по-малък наплив?

66 СДЯ пускат най-много места, няма как миналата да са били само 6 за набор 22, поне 30-40 места имат за втора ясла, нямам спомен точно колко бяха, но чакащите бяха 3 пъти повече. Сега според мен може и да е малко по-добре положението, защото отвориха 2 нови ДГ с яслени групи. Аз смених настоящия си адрес в друг район, с много места. Пример за такъв е Люлин.

# 164
  • Sofia
Ако в целия район се пуснат по 6-8 места за първа яслена група, а за друга ясла в друг район има повече места и посоча първо желание яслата в друг район колко точки ще имам, 14 ли?

Общи условия

Активация на акаунт