💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 36 264
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Аз коремът само вкъщи съм си го мерила чат-пат, никой лекар не ми го е мерил. Преди два дни бяха 1940 и 1800 като тегло.

# 511
Аз коремът само вкъщи съм си го мерила чат-пат, никой лекар не ми го е мерил. Преди два дни бяха 1940 и 1800 като тегло.

Браво на децата!! Ще устискаш разбира се и всичко ще е наред Simple Smile

# 512
А на вас какво ви е мнението за коланите за прибиране след раждане? Мислите ли, че е по-добре да се носи такъв след естествено раждане (за секциото мисля, че беше нужно)?

# 513
Аз имам от първото раждане и горещо ме вълнува този въпрос , защото искам да го сложа след раждането . Може да помогне и за болката след операцията .
Не мога да повярвам, че остават макс 3 седмици. Искам да го гушкам този мъник вече и да го целуна .

А вас притесняват ли Ви вирусите през този сезон , мисля да поогранича достъпа до бебчо и категорично без целувки от роднини , че какви клипчета съм гледала на новородени окачени като коледни елхи в болнични легла заради RSV? !

# 514
След родината депресия е вследствие на хормонални промени, над които ние нямаме никакво влияние. Има жени, които развиват и психоза пак от хормоните. Мен от такъв тип състояния ме е страх, ясно е, че за другото е човек както си го направи и се настрои, но ако нещо се "счупи" вследствие на хормоните, без да мога да повлияя по никакъв начин.
Това ми е единственият страх, за всичко останало знам, че ще се справим, защото щом зависи от мен, ще го направя.
Успокоявам се с мисълта, че истинските депресии/психози са най-често наследствени или е имало и преди бременността подобни епизоди, просто бременността и раждането - хормоните засилват нещата. А също така и обикновено признаците на следродилна депресия/психоза ги има още по време на бременността.
При мен не важи никое от горните - нито наследствено, нито съм изпадала в депресия, бременността ми е спокойна и щастлива, въпреки че не е много лека, защото от началото съм с контракции и си чакам бебчо сме нетърпение и любов Heart Но пусти страхове, както казва баба ми Simple Smile
Сигурна съм,.обаче че са само страхове и всичко ще е наред и най-хубавите и щастливи моменти в живота ми и този на семейството ми тепърва идват Cry

На мен много хора ми се чудят кък съм успяла да се съхраня. 4 месеца на легло буквално не си ти, зависим си от някой друг. Повечето хора изпадат в депресия и от това състояние. Не съм стъпвала навън освен за прегледите, хубавото е, че жените сме силни същества. Не мога да кажа, че не ми е било тежко, но успях да се съхраня по някакъв начин. Не е лесно активен човек да го сложиш на легло за толкова дълго време, но си повтарях, че е заради бебчо и не съжалявам за това време. Така ми било писано Blush
Защото такъв тип депресии (които могат да се развият вследствие на външен фактор) са избор. Ако избереш да се депресираш и го приемаш като неща лошо и краят на света - така ще е. Ако избереш да го приемаш да нещо, което правиш за детето си и че накрая всичко ще си заслужава и например - си почиваш и това си е време за теб - така ще е. Аз също лежа от почти началото, от юни месец съм все под напрежение и слабо подвижна, а съм супер динамичен човек. Но такива са обстоятелствата и се научих да се наслаждавам на времето, прекарано вкъщи сама.

Стига човек да е здрав, може да постигне всичко и малко ни трябва да сме щастливи Heart

Ние другата седмица сме на първите тонове и се надявам и да си го видя на ехографа личицето Heart
Моята баба така ме зарадва днес. Оказа се, че плете одеялца, гащеризончета и шапчици. А тя е изкусна плетачка. Направо нямам търпение да ги видя Grin

За коланите, аз като майка на първо бебче не знам дали е ок. Чела съм категорично отричане и категорично, че трябва. Аз си мисля да си направя консултация с момичетата от Не на диастазата и ще ги попитам.

Аз съм твърдо против на новородено да му се изсипва цяла тълпа хора. Да стане поне на 40 дни. Вкъщи бих приела само мама и най-близки роднини, но един по един и без да пипат бебето. Само се гледа отдалече. Ще имат време занапред да го гушкат. Моята най-добра приятелка роди и много ми се иска да отида да го нагушам, но или.ще се кача и ще стоя в другата стая или ще слезе долу пред тях тя и вече, като мине малко време, ще го мачкаме Grin

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 16:41 от KPP

# 515
За момичетата от София - утре и в неделя има лекции за бременни. Някоя от вас планува ли да ходи? Има интересни теми и лектори. Аз имам огромно желание, но ще видя сутринта с какво настроение ще съм като стана. Днес ня тоновете хак всичко ок, даже пак засякох акушерката, която е дежурна на 31.12 вечерта и пак ми напомни, че съм й.обещала да я дават по телевизията с първо бебе за 2025та...🤣

# 516
Къде са курсовете? Аз днес и утре съм на първа помощ за бебета и деца. За мен това е най-важният курс

# 517
В Хотел Астория са тези, на които аз ще ходя - на  Руски паметник. Но тези, на което ти ще ходиш много ме заинтригуваха и ще взема да погледна за такива за Първа помощ.

# 518
Аз съм онлайн, два поредни дни са. Иначе са 5 часа и вече няма шанс да стоя някъде 5 часа. Мина сега първата част и е изключително полезна. За.мен задължителна за всеки родител.
FirstAid се казва училището

# 519
Аз пък да попитам някой ползвал ли е такива компреси при кърмене и доволни ли сте? На Лансинох са.

Вършат ли работа?
Аз предните деца ги кърмих доста време 1.6 и 2 години, но тогава нямам спомен да са се продавали подобни компреси или просто са ми убягнали от полезрението. А пък понякога се случват неразположения с гърдите??

# 520
Аз не съм ползвала такива, а и доста време мина при мен от двете деца на 10 и 6. Толкова много нови неща са измислили, че ми се зави свят. Помпа, която я слагаш като сутиен направо на гърдата и си шеташ други неща... Колектори, не знам какви си още кремове, количка, която се сгъва заедно с коша за новородено?!!? Дано някой се изкаже по повод тези компреси, че и на мен ми стана интересно.

# 521
Аз мисля ,че ще бъдат много полезни и съм се засилила да си купувам.
Аз пък да попитам някой ползвал ли е такива компреси при кърмене и доволни ли сте? На Лансинох са.

Вършат ли работа?
Аз предните деца ги кърмих доста време 1.6 и 2 години, но тогава нямам спомен да са се продавали подобни компреси или просто са ми убягнали от полезрението. А пък понякога се случват неразположения с гърдите??

# 522
Здравейте!

Аз с първото бях много спокойна и позитивна, сега много повече се филмирам. Доста се тревожа за голямото дете, защото с свикнал на много внимание от мен и ще трябва да се пренастрои и то по средата на учебната година. Сега живеем далече от роднини, та никой няма да идва първите месеци. Знам че са добронамерени, но нямах търпение да им видя гърба предния път. Тогава майка ми стоя първия месец. Много ми помагаше, ама малко ме третираше като дете и ме командваше. Свекърва ми същи стоя доста време. Тя не се меси, ама малко ми беше досадно някой да ми седи вкъщи и да наблюдава всяко мое действие. А и синът ми сега съвсем ще се сбърка, ако има и баби да развалят реда вкъщи. За щастие мъжът ми ще е цял месец вкъщи, а и след това ще работи често от вкъщи.
За вируси много се притеснявам, сложих си ваксини за грип, ковид, коклюш и за RSV ми предстои. Притеснявам се ако баткото е болен, че няма да мога да съм до него постоянно като досега. Но се опитвам да не мисля неща, които са извън моя контрол и да се съсредоточавам върху организирането на пространството вкъщи, подготвяне на документи, припомняне на ежедневни неща (къпане, кърмене, грижи за новородено). Да са ми заети ръцете с нещо е най-добре, та и гледам да готвя и пека разни неща.

Обаче не мога да реша колко и какво дрехи да облека за изписването? Дайте съвет, моля

Предния път беше секцио, но не съм ползвала никакви колани след раждане.

# 523
pandapanda, аз се чувствам по същия начин. Детето ми е почти на 4 години. Сега съм много по-притеснена отпреди. Постоянно мисля как ще се случват нещата, но все си мисля, че макар и без помощта на бабите, ще се справим...то си идва отвътре. А и сега си имаме и помощници Simple Smile Колко е голямо детето ти? И аз не знам какво да обличам и какво ще ми стане. Предишният път краката ми бяха страшно подути и си тръгнах с домашните пантофи на мъжа ми - навън лед, студ.... 😁😁😁 Бях с клин и една дълга, тънка туника, много приятна - елегантна, а същевременно широка. Току що я изкарах от гардероба, за да я пробвам по-късно и евентуално пак да съм с нея... Не знам. Но за обувките ... Бях супер модерна😁 Сега не знам на какво да заложа.

# 524
Здравейте,  мами ! Днес минах на преглед и  официално датата за секциото е 27ми Декември.  Не мога да повярвам колко малко време остана ! Heart

Общи условия

Активация на акаунт