💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 36 181
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
Мен напоследък такава творческа вълна ме е хванала. Постоянно някакви идеи ми идват в главата, работни, лични, искам да работя, да посещавам всякакви събития, абе - да тичам нагоре, надолу и да ми е динамика Grin Хвана ме и nesting треската и за там имам планове и идеи. Реално, това съм си аз, но се бях кротнала първите два триместъра. Лошото е, че имам енергия колкото на 90-годишен човек. Че май и баба ми има повече от мен, защото всеки ден си полива и попрекорава градината, после плете, готви и т.н. Аз днес бях на маникюр, после исках да свърша малко работа в мола и след това да довърша вкъщи няколко документа. Влязох в мола и усетих как нямам връзка с реалността, главата мъгла, тялото едвам се движи. Казвам си - Еми, утре ще е, видяло се е. Поне да се прибера да довърша нещата по работа. Прибрах се, легнах уж за 10 мин да си почина, спах 3 часа. И това е всеки ден, ей ще се побъркам... Grin
Дано, като родя да си върна енергията, че така не знам как ще я карам. Имам бебе да гледам, да работя, пък колко планове имам в главата. Човек един живот живее Grin хаха

Мамите, които имат вече едно бебче - връща ли се енергията, след като родим или винаги си оставаме леко по-тромави? Пък паметта как ми изневерява...

# 571
KPP , енергията се връща . Аз бутах количка по прав баир , че даже и потръчквах. Но това недоспиване ми разказа играта. По едно време ставах да правя мляко , давам на бебето , отварям очите и осъзнавам, че само съм сънувала как го храня - от умора. Joy

# 572
О, свиква се и с неспането... Аз също имам доста комични ситуации... Някои от тях дори не помня.. Мъжът ми ги разказва на сутринта😁
Най-забавното, което се сещам е, че ставам посред нощ да храня детето (на изцедена кърма) ,давам му шишето и си дремя, докато то яде.. По едно време мъжът ми се събужда и започва да се смее... Вместо шишето съм му бутнала в устата една от играчките, с които спи 🤣🤣🤣😑

# 573
Момичета, по ЗК на какво имаме право в 9-ти месец?

# 574
  • Пловдив
ПКК, урина, микробиология. Поне на мен това ми пусна в края на 8-мия.

# 575
За неспането знам от личен опит, че се свиква. Grin Някак си организмът се адаптира.
Имах период от около 2 години на 4-5 часа сън на денонощие. Тогава беше заради работохолизъм, не бебе, но то май са сходни нещата хахах
Изобщо не ме плаши сънят или динамиката и лудницата, покрай бебето, особено динамика и движение си ми липсват. Надявам се все пак и да имаме някакво време след 2-3 месец. Имам си нужда от разни женски глезотии, вечеря навън с мъж ми или приятелките, фитнес. Жадувам за фитнес вече. Имам чувството, че ще тръгна още първия месец, ако всичко е наред Grin
Ще се справим, няма къде да ходим Heart

# 576
Благодаря! Защо на мен ми пусна само ПКК? Странно. Ще отида да си искам направления следващата седмица.

# 577
Момичета, тези от вас, които пият желязо, как го приемате? Аз от два дена пия и ме смазва корем после. Първия ден го пих около час след ядене. Сега точно след обяда, уж да не пречи, ама пак почнаха да ме болят червата. Сигурна съм, че е от това

# 578
Момичета, тези от вас, които пият желязо, как го приемате? Аз от два дена пия и ме смазва корем после. Първия ден го пих около час след ядене. Сега точно след обяда, уж да не пречи, ама пак почнаха да ме болят червата. Сигурна съм, че е от това

По принцип казват, че се усвоява най-добре на гладно, но аз го приемам 1 час след закуска и после 1 час преди вечеря (предписано ми е 2х1). Ако не ти влияе добре, може би трябва да говориш с лекаря ти да ти предпише друга марка. При мен първата предизвикваше повръщане, когато и да пия. Сега взимам Фероградумет и положението е ок.

# 579
И на мен ми смениха желязото,,тъй като 1вото не ми понасяше - повръщане, разстройство,  сърцебиене.. най-добре говорете с АГ да го смени.

# 580
Пия  на Биолектра прахчета, вечер след вечеря, единствения минус е, че запичат, но не е нещо ново. Преди бях на хапчета, които се смучат, беше същото.

# 581
Всякакво желязо ми действаше ужасно. Минах на спрейчето на Better you и ми е супер. Вдигна ми се самото желязо и хемоглобинът, откакто го пия и се чувствам по-добре.
Пръскам го три пъти на ден

# 582
  • Пловдив
Аз взимам Малтофер. Дъвчащи и вкусни. Нямам странични оплаквания от тях.

# 583
  • Варна
Аз пия Сорбифер, 1 час след обяда, нямам оплаквания, мисля че от края на 4 месец започнах да го пия.
На последната ЖК ми пуснаха ППК и урина, другата седмица съм пак, предполагам че тогава вече изследвания за болницата.

# 584
  • София
За желязото приемам СидерАл Форте, намалихме го на 1 на ден, приемам го на гладно и нямам оплаквания. Относно това какво ни се полага по ЗК мога да проверя малко по-късно, при първата ни среща със следящият ми лекар получих лист, където е описано какво и кога ни се полага по каса.

Общи условия

Активация на акаунт