💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 35 061
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
И аз я имам тази болка, може би от 32 седмица. Докато лежа - ок. Обаче стана ли- болка. Сякаш боли повече, когато съм била обездвижена и съм лежала повече. Вървя като пингвин. Стискай зъби, няма скоро да мине 😂
Аз също си шофирам, но из града само. Нашите роднини са си тук всичките, но все пак не знам дали ще ходим някъде на Коледа, че трябва да лежа, а като седна на маса и не ми е много удобно.

# 616
И аз я имам тази болка, може би от 32 седмица. Докато лежа - ок. Обаче стана ли- болка. Сякаш боли повече, когато съм била обездвижена и съм лежала повече. Вървя като пингвин. Стискай зъби, няма скоро да мине 😂
Аз също си шофирам, но из града само. Нашите роднини са си тук всичките, но все пак не знам дали ще ходим някъде на Коледа, че трябва да лежа, а като седна на маса и не ми е много удобно.

И аз вървя от тази болка като пингвин : D Сега в коя гестационна си ?

# 617
  • Пловдив
35+1 съм днес. Ти в коя стана?

# 618
  • Варна
От няколко дена усещам едно втвърдяване в долната част на корема, но не знам дали това са контракции. И от вчера едно боцкане, в лявата част на корема. Бебето цял ден вчера беше се наместило в лявата част, и усещах ужасен дискомфорт.
Няма да пътуваме никъде по празниците, вече ме е страх да не стане нещо, иначе си шофирам из града.

# 619
  • София
И аз шофирам из града, но пътуванията извън града ги спряхме от октомври. До тогава не се спирахме. Но последния път много ме боля корема и реших, че това е финала на пътешествията. Като се роди малчо пак ще пътуваме.
Сега вече и ми казаха основно да лежа заради болките и стеганията. Трябва да устискам до към 10 януари, някъде там ще ми е секциото.
Тази година и в кухнята няма да се вихря за празниците, което всъщност ми е по-голямата драма, защото обичам традициите и искам пълна маса с вкусотии.

# 620
Тези болки и аз ги имам.. Вече съм като бабе. Предишната бременност също бях така в края на 8-ми и 9-тия месец.. Simple Smile

# 621
  • Варна
И аз с тези болки, имах ги преди месец, сега пак започнаха. Започна да ме боли и гърба, Карам и аз колата градско, но паркирането малко ми е зор, защото се въртя, а не на огледала. Сега и дясната китка ми прави проблеми та от това са ми драмите при шофиране.
За цяла бременност имам 1 пътуване и то в чужбина 🫢. По празниците сме на гости на Коледа и няма да готвя, на нова година вкъщи.

# 622
  • Пловдив
И на мен паркирането ми е по-трудно, че трябва да се по наведа, отделно около нас все няма места, а не ми се плаща за синя зона и почва едно пуфтене и се изнервям. Докато карам съм по-спокойна, а и се облягам назад.
Иначе си попътувахме по време на бременността. Преди още да знам, че съм бременна ходихме до Букурещ и там много обиколки и вървене. В 5та седмица ходихме до Мадрид , после два пъти до Гърция. Че и на концерта на Ед Шийран ходих 😄 но от средата на септември съм спряла междуградските пътувания.

# 623
Аз гледам до колкото мога да съм активна. Не ме свърта само вкъщи, но ако се понатоваря и се започват контракции и отделно и ми пада батерията буквално - става ми като мъгла пред очите. Но искам да разнообразявам и гледам да излизам с приятелки, на някакви събития тип Рисуване и вино, кино, театър, обаче вече не мога по повече от 1 нещо на ден. Или само театър и преди това почивка или се започват контракции и мъгла. А съм влязла в една креативна фаза, мозъкът ми само идеи ражда, иска да твори, да работи, да прави бизнес Laughing , обаче тялото ...
Надявам се така са си останат нещата с мозъка, само тялото да започне да е в синхрон с него, след раждането хаха
Аз имам и частна практика и мисля да не прекъсвам нищо, ще видим как ще е.

За празниците ще сме в родния ми град, мислим да тръгнем на 20.12 и към 29-30 ще се върнем в София. Като знам в моя град какви динамика и живот кипят, ще искам постоянно да съм нанякъде. Дано имам енергия (едва ли Grin).
За Нова година ще сме с кумовете ни и още няколко семейства. Мъжът ми има амбиция да ходим на площада към 23 часа и да посрещнем там НГ, но жена му едва ли.ще издържи хахах Онзи ден бяхме на Коледен базар и после на бирария - направо "умрях". 2 часа макс навън и край. Ех, много ми е "терсене" (по нашенски казано), но това е положението Grin

Вие как сте с енергията и креативността,.момичета Grin

# 624
Аз с енергията съм скарана , но няма как.  Бягане след малката като луда. Днес направи сто бели и не можах до дивана да се добера .
Мале  , а колко ми е суха кожата на лицето. Беля се като гущер.
Да ви питам , как се преборихте с малките гадинки долу . Слагах Полижинакс, Макмирор , Канестен , а започва вече да ми писва. Извинявам се за детайлите ,  но и самите срамни устни изглеждат отекли и подути.

# 625
Аз с енергията съм скарана , но няма как.  Бягане след малката като луда. Днес направи сто бели и не можах до дивана да се добера .
Мале  , а колко ми е суха кожата на лицето. Беля се като гущер.
Да ви питам , как се преборихте с малките гадинки долу . Слагах Полижинакс, Макмирор , Канестен , а започва вече да ми писва. Извинявам се за детайлите ,  но и самите срамни устни изглеждат отекли и подути.

Какви точно са гадинките? Simple Smile

# 626
И на мен кожата ми се изсуши, но това ми подейства много добре и ми се изчистиха комедоните. Аз правя всеки ден шийт маски и ми действа много добре. Пробвай и два пъти в седмицата да е, ще помогне.

За другото нямам опит, но в урината ми беше излязло, че и аз имам гъбички. Обаче, като я давах, бях на утрогестан вагинално и в самата урина имаше малки парченца от лекарството (с извинение за описанието). Още сума чудесни излязоха в тази урина, но си мисля, че е компрометиран резултата и сега ще правя пак.
Преди за гъбички съм пила Микомакс и веднага помага, но не знам за бременни как ще е.

Момичета, да препоръчам. Моята приятелка роди началото на декември. Бебче от два дни е със запек, напъва се, пръцка и не може и започва да плаче. В Токуда едно от АГ-тата ми бяха препоръчали Мелилакс за бебета и деца (клизмичка). Направих му я днес и каза, че веднага е станала работата и сега е спокоен. Също и трик бебчо да не заспива по време на хранене - леко гъделичкане по гърдичките и пипане на нослето. Вече не коя поред майка ми казва, че бебето не трябва да се буди за хранене, то само си знае. Също и че е много важно да не заспива, докато се храни, защото му се нарушава режимът и сънят и стават нервни и не спят/не се хранят добре. Например - в 19 часа го подмиваш/къпеш, в 20 храниш и сменяш памперс и после то към 00 часа ще се събуди гладно. Храниш го, пак памперс, лягате всички за нощен сън. По този начин може и в 5 часа да се събуди за хранене, но го чакаме само да си се събуди, не да го будим, притеснявайки се, че ще му стане нещо от глад. Бебетата си имат инстинкт. Та, за мен са полезни тези съвети, затова споделям и тук Simple Smile

Междудругото, как сте със съня вие? Аз вечер не мога да мигна и спя през деня на дивана... Не знам какво е това нещо.

# 627
  • Пловдив
Аз за урина пускам само стерилна, тъй като съм цяла бременност на прогестеронови препарати вагинално.

# 628
Кандида излиза всеки път.
 За гъделичкането , каката съм я гъделичкала , щипкала, че и нослето съм закачала,  е , приспеше ли й се , нищо не помага. Иначе, вземете си еднократни пеленки за преповиване ( много са удобни), физиологичен разтвор за носле , ушички  и очички, Мелилакса е страхотен , муселинови кърпички за оригване , капки Витамин Д и като се сетя ще пиша за още. Heart

# 629
Кандида излиза всеки път.
 За гъделичкането , каката съм я гъделичкала , щипкала, че и нослето съм закачала,  е , приспеше ли й се , нищо не помага. Иначе, вземете си еднократни пеленки за преповиване ( много са удобни), физиологичен разтвор за носле , ушички  и очички, Мелилакса е страхотен , муселинови кърпички за оригване , капки Витамин Д и като се сетя ще пиша за още. Heart

Ми да ако не си бременна изписват противогъбично и през устата, но сега не може. Макмирор по принцип глобули за мен са най-добрите. И евентуално смрадлика за измиване. Клотримазол за намазване но не знам за бременни как е .

Общи условия

Активация на акаунт