Червените знаменца при жените

• 18 374
  • 517
  •   1
Отговори
# 15
  • Далечният изток
Аз имам в обкръжението си 3 необвързани дами, едната е разведена от сигурно 30 години, другите две никога не са имали мъже. Поне аз от много години ги познавам и никога не съм ги виждала с мъже, нито са говорили някога за мъже. Като се замисля, доста червени лампи светят при тях. Те и трите са много различни, имат си своите особености. Понякога съм се чудила тези момичета как пък не намериха по някое гадже, всички са 40+, едната 50+. И тази тема ме замисли какво на мен ми прави впечатление при тях, което най-вероятно е неприятно и за мъжете. Първата е драма куин. Вечно с една страдаща физиономия като се виждаме по женски, все шефката ѝ нещо я тормози, все някоя колежка нещо ѝ е крива или нещо я боли. На мен лично ми е огромен червен флаг, че плюе колежки и шефове, че е някаква супер неудовлетворена от работата си, но стои там и с години се мъчи, тоест "мъчи". Втората е ужасно стисната, всичко ѝ е скъпо.  Бях свидетел как смяташе в български пари колко е 1 бутилка вода като бяхме веднъж в чужбина и така и не си купи в една адска жега...
А третата ни засипва с информация за здравословни рецепти, разни добавки, знае отвари за всяка болест, въобще някой спомене ли болест и тя знае кое лекарство, пък как да се пие...
Мен ме натоварват.

# 16
другите две никога не са имали мъже. Поне аз от много години ги познавам и никога не съм ги виждала с мъже, нито са говорили някога за мъже.
Лесбийки?

# 17
Дотук описвате червени флагове за приятелки. От гледна точка на мъжете флаговете ще са съвсем други. Темата за какво е?

# 18
На мен и за жени, и за мъже червените флагове са ми същите.
Уникални снежинки, от никого неразбрани и вечно изискващи от света.
Митомани.
Драматични персонажи.
Озлобени към света.
Неофити, решени да обърнат в правата вяра всеки, когото докопат - дали относно диети, дали за нещо здравословно, дали за нещо друго.
И т.н.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 08:24 от EmmaT

# 19
  • Далечният изток
другите две никога не са имали мъже. Поне аз от много години ги познавам и никога не съм ги виждала с мъже, нито са говорили някога за мъже.
Лесбийки?
Не, не са.

# 20
Грубиянки и преструванки. Говорещи и действащи като фелдфебел и парадиращи с това и разни с лигави гласове и непрестанни оплаквания как всички им мислят лошото и затова не успяват.

# 21
Пример с позната.

От около 20 години периодично е любовница, имаща дълги връзки с женени мъже.

През периодите, в които не беше любовница, отново беше във връзки, в които се стигаше до съжителство и изневери от двете страни.

Интересното е, че след всяка приключена връзка със съжителство, мъжете си намираха момичета, с които непосредствено след това си създаваха семейство и имаха деца.

В момента отново е любовница като се оглежда постоянно за свободни мъже. Пробва се няколко пъти, но не й се получава.

Търси мъж, който да е с високи доходи и да й осигури стабилна издръжка. Тук визирам - процедури, автомобил, пътувания, дрехи, режийни.

Свободните мъже на този етап се срещат с нея за период от една до две седмици и приключват взаимоотношения.

За мен червени флагове са златотърсачеството, изпитването на мъжа какви доходи има, впиването и досаждането на мъжа, комплексите, високото самочувствие, което опира единствено до дрехи, обувки, автомобил и процедури.

# 22
Простите и глупави жени
Злобните и завистливите, на които цял свят им завижда, защото съдят по себе си
Подлите и отмъстителните
Истеричните
Кралиците на драмата
Хипохондричките
Тези, на които постоянно им шарят очите и видят ли мъж, веднага започват да флиртуват. Такива обикновено нямат никакви скрупули и не само изневеряват, но и могат да го направят с мъжете на най-добрите си приятелки. Било то само от любопитство. Какво толкова станало...
Твърде обидчивите и параноичните – за които всяко различно мнение е кръвна обида и вечно търсят доказателства как целият свят е срещу тях.
Нарцисите - които обичат само себе си.
Прекалено суетните, които непрекъснато търсят валидация на неземната си красота.
Тези, които са ужасни майки – неглижират физически и тормозят, дори осакатяват психически децата си.
И т.н.
За съжаление, тези качества не се срещат в чиста форма и самостоятелно. Обикновено са няколко в един човек, развити повече или по-малко. Разнообразие на видовете, така да се каже... Simple Smile

ПП Допълвам:
Алчните
Мяукащите – на тях мъжете много кълват и после си бият главите в стената, ама късно, късно-о-о... Simple Smile

# 23
Жени, които над 35 години смятат, че принц Уилям ще се разведе заради тях и за това "режат" всеки мъж.
Познавам много такива за жалост. Още си кукуват сами защото принца не се развежда с принцесата.

# 24
...
Мяукащите – на тях мъжете много кълват и после си бият главите в стената, ама късно, късно-о-о... Simple Smile
Тъкмо идвах да пиша за тази "порода" и кака Сийка вече я е споменала. Дали и колко мъже кълват, не зная, аз органически не понасям "лигли".

# 25
Злобни, завистливи и лицемерни интригантки.
Вечно крещящи и изискващи командаджийки и скандалджийки.
Откровени курветини.
Прости, тъпи, злобни и нагли женици.

# 26
  • София
а какви са червените лампи конкретно при жените, които издават, че тя би била лоша партньорка?

Без значение дали е за мъж, жена, приятел, бизнес партньор, за мен червен флаг са:
- Не си държи на думата
- Не поема инциатива и отговорност
- Отказва да признае собствените си грешки, да се извини и да поиска прошка
- Не си взима поука
- Постоянно мрънкане и оправдания

Конкретно за жена, червени флагове:
- Липса на самостоятелен живот ( т.е. тотално обсебва живота на мъжа с който е )
- Проявява науважение към околните ( близки, роднини и непознати )
- Обесебена е от себе си и себеобраза си ( прекаленно много козметични процедури, диети, грим и т.н. )
- Вярва в глупости / живее в измислен свят / разкачена е от реалността / крайно суеверна / крайно вярваща в зодии и т.н.
- Няма спестявания, харчи всичко до дупка и живее от заплата до заплата, има дългове ( т.е. заделени пари за черни дни )
- Не я бива в секса, няма въображение, резервирана, консервативна
- Да проповядва морал на другите, да злобее зад гърба им, да им завижда тайно нощем и да се преструва че живее готин живот в соц медиите
- Да иска сериозна връзка, бебе, сватба и апартамент на всяка цена и то веднага
- Да се сравнява с мъжете
- Да е много страхлива ( в житейски смисъл )

# 27
  • София
Аз се замислих какви биха били червените флагове от гледна точка на мъжете (че след забраната за редпилъри, налазват бавно Joy)

Например:
Флиртува с приятелите му.
Все го търси да й прави услуги.
Следи му активността в социалните мрежи и му търси сметка защо е бил онлайн, пък не й е писал.
Всички мъже от квартала й говорят на галено Joy
Вмъква бившия си във всеки разговор.

Ей такива.

Иначе за мен пък мъж, който прави тестчета, червен флаг. Показва неща като: Невъзможност да прецени на терен и трябва сам да наглася условия. Гледане на другия с недоверие по подразбиране. Гледане отгоре - другият трябва да се докаже, да заслужи, а не и двамата да се преценят един друг. Грам не ми допадат такива. Червен флаг е за мен и при двата пола, всъщност.

# 28
Ако е разведена- да си неглижира децата,
да лъже за дребни неща, показателно и за по-важни неща,
да оплюва и клюкари колеги, приятели, да интригантства,
да има невъзможна майка- ще се превърне след време в същото чудовище,
да не е тя виновна никога и при никакви обстоятелства,
да е лицемерна и т.н.

# 29
Умен мъж не би си губил времето с жена с много недостатъци (казват жените нямат недостатъци, а само особености) с които той не би могъл да направи компромис. Тези особености не са описани в личната й карта и трябва да я подложим на поредица от ситуации/тестове още в началото за да си изясним това което пряко ни касае когато вече търсим сериозна връзка. За несериозни връзки е без значение колко се разминаваме. Например аз бих тествал силна ревнивост или обратното - лесно залитане по други, истерии/скандали и изобщо отношението й към хората които не харесва за да знам с кого си имам работа когато е възможно да има проблем и между нас, ниво на толерантност и компромиси...

Значи няма много умни мъже. Историята го е доказала.

Общи условия

Активация на акаунт