Червените знаменца при жените

• 18 496
  • 517
  •   1
Отговори
# 225
Да,  неимането на деца, което уж не е по нейна вина пак е психосоматично. Има и много книги изписани по въпроса - и Лиз Бурбо и Луиз Хей и много други психолози го описват като вътрешно нежелания да имаш деца и съответно психиката ти ти развиване на ендометриоза или други подобни болести или хормонални дисбаланси.

Имам други два примера - приятелка, която се омъжи късничко. Тя е готина светска дама (везни на 40тина беше тогава), правиха инвитро 15 пъти и тя помяташе бебе след бебе. Обаче докато забременяваше беше на диета и ходеше и на фитнес. И естествено не можа да задържи плода… само да обясня нещо, когато се опитваш да зачеваш, трябва да си спокойна и да не си натоварваш корема и да не търчиш като кон. Също така трябва да ядеш добре,  а не да се вталяват. Еми последното ембрионче не оцеля, успяваше да задържи до към 3ти месец но диетите и бяха по- важни явно.
Аз бях на диети до 30 годишна, пробвахме се с моя не можах да забременея цяла година. Прегледаха ни и двамата, той ОК, а при мен хормоните не били достатъчно. Предложиха ми хапчета, казах им да изчакат месец, два, ще дойда пак. Започнах да си ям, забременях на втория месец и родих без никакви проблеми.
Обърках се. Психосоматично всъщност не си искала деца, докато сте се пробвали с мъжа ти една година или реално си имала проблем с хормоните, който се е оправил с ядене за два месеца? И мислиш, че заради това си забременяла, а приятелката ти - не? Честно казано, говориш за приятелките си с голямо високомерие и критика, а пък мисля, че те могат да имат основания да правят разни коментари и за теб…. така като чета…. А и човек няма как да знае за друг човек дали иска или не нещо, за да се твърди така отстрани, че е на психосоматична основа.
И има жени, бременеят и докато работят в склад с тежка стока. Дадоха се примери и от жени с поднормено тегло. И във война се раждат деца. Не може да слагаме всички под общ знаменател.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 00:48 от Linda*kiss

# 226
За някои хора наистина решението на проблема с червените флагове при жените е да си вземат куче
Защо пък куче? Изобщо цялата идея животно да ти замества човешките интеракции или да поставяш кучето си над партньора ти си е болестно състояние. Целта да отглеждаш домашен любимец въобще не е това.

# 227
Деликатно ти казаха, че ти самият си ходещ 🚩.

# 228
  • По света и у нас
Linda kiss, аз съм обективна. Имам примери от реала, и като чета книги или на мен ми се случват неща и анализирам проблемите, изваждам примерите от реала и сравнявам дали се доближават до теорите, които разни автори психолози са развили покрай наблюденията при пациентите си.
Толкова ли арогантно ти се струва желанието на човек, да мисли и да анализира базирано на примери от реалния живот? Какво да седя и да не мисля ли, за да не те засегна тебе?

Ако щат да ме обсъждат и мен, въобще не ми пука. Те сигурно го правят, и ? Аз ще съм им пример за нещо друго.

Аз не съм арогантна с приятелките си - както виждаш, майка съм но си имам и приятелки без деца и приятелки с деца. Аз не им давам акъл как да си живеят, всеки си решава според възможностите.

Относно моето забременяване - аз исках да забременея, но не беше времето  - планувахме сватба, исках да си изживея партито, роклята трябваше да ми става. Както казах, това е на подсъзнателно ниво - съзнателно искаш нещо, но подсъзнателно знаеш, че не му е времето и правиш неща, които те възспират да осъществиш това което заявяваш, че искаш. Не съм била готова.

# 229
Деликатно ти казаха, че ти самият си ходещ 🚩.
Ясно де, истината е болезнена, но това е положението.
От моя опит това са основни предпоставки за огромни проблеми в бъдеще за двойката, така че който не вярва и иска да си троши главата с такива жени си е напълно свободен да го прави, както е казано за всеки влак си има пътници. След всеки развод ще започва не от нулата, ами от минусово ниво.
Ако се замисли някой обективно и  двайсетте червени флага директно отпадат при положение, че жената е в ментално и емоционално здрава, така че не мисля, че е нещо нереалистично човек да иска да изгради общо бъдеще с такъв партньор.
Нито се иска да сте 2 метра, нито да сте камара мускули, нито да имате вили в Маями, нито да сте директор на банка, нито да защитавате половинката си с цената на живота си (изброявам оптималните изисквания към мъжете), а просто да сте надеждни и уравновесени.

# 230
Не беше ли ти тоя, който се раздели с годеницата си и след три месеца някаква украйнка-златотърсачка ти беше замаяла главата?

Много ценен опит наистина. 👍

# 231
  • Out of the Mix
Фитнесът и "диетата" са начин на живот и се поддържат постоянно, не след 40+ присетил се.
Аз, ако не спортувах още от тийн, в 20-те, 30-те, нямаше да изглеждам така, както изглеждам. Тялото свиква и си го търси.

Съгласен съм с на годзила пунктовете.
В голямата си част са свързани с много раздели и "кръшвания".

# 232
Не беше ли ти тоя, който се раздели с годеницата си и след три месеца някаква украйнка-златотърсачка ти беше замаяла главата?

Много ценен опит наистина. 👍

Имаш феноменална памет! Никой не е застрахован от влюбване, ама е хубаво човек да се усети когато е време, преди да е нагазил в калта Grin
Червените флагове са важни за дългосрочни отношения и маловажни за краткосрочни.
Нямам проблем да излизам неангажиращо с жена татуирана от глава до пети, но в никакъв случай не бих й паднал на един крак пред Айфеловата кула.

# 233
  • София
Пропуснал си работохоличка във флаговете.

# 234
  • Out of the Mix
Не е пропуснал, на 13-то фатално място е.

# 235
  • По света и у нас
Относно работохоличката, да попитам, ако тя е работохоличка защото и трябват пари да си покрива разходите - това брои ли се?

Тоест тя не е работохоличка по принцип, и мечтае да не работи, но ситуацията налага.

# 236
  • София
Не е пропуснал, на 13-то фатално място е.
Пропуснал е да го напише 3 пъти Wink

# 237
Брои се, разбира се. Означава, че или е тъпа и не може с малко работа да си покрива разходите, или е от бедно семейство, което са я оставили с нисък старт и кофти образование.
Единствено може, ако е готвачка-работохоличка и носи на благоверния сготвено всеки ден от петстепенното меню.
Или работи за него до откат. Също може.

# 238
Ох, Боже. Обсъждахме един казус в една друга тема и една съфорумничка, адвокат по професия, разказа как след развод и с малко дете е работила до изнемога, защото просто е нямало как иначе - разчита само на себе си. На мен много емоционално ми подейства разказът й. Нито е тъпа, нито е без образование.

Разбирам, че темата е за 🚩, които са си генерализации отвсякъде и понякога чисто издребняване, но хайде да допуснем, че всякакви неща се случват на този свят.

# 239
Надявам се стана ясно, че предният ми пост беше ирония.

Пък и адвокатка - абсурд, това също си е флаг. Ще си знае правата и няма на мълчи най-вероятно(това също е ирония)

Общи условия

Активация на акаунт