Червените знаменца при жените

• 18 492
  • 517
  •   1
Отговори
# 240
Много се извинявам, наистина не се усетих. 🙏

# 241
  • По света и у нас
то си зависи и от разходите...

# 242
  • Далечният изток
Не беше ли ти тоя, който се раздели с годеницата си и след три месеца някаква украйнка-златотърсачка ти беше замаяла главата?

Много ценен опит наистина. 👍

Имаш феноменална памет!
Хахаха JoyJoy шъумра
Просто форумът пази всички мнения и като влезеш в профила на някого, ги виждаш. Това е.

# 243
  • София
Не са ми толкова странни тези изисквания на мен. Ако ги обърнеш наобратно, вероятно и аз бих имала повечето към мъж. Примерно, да не е феминистка - да не е редпилър. Незряла и лигава - същото + мамино синче (което е много незряло). Промотира аборти - да иска да ми диктува как жената трябва да бременее и ражда. Психическа и емоционална нестабилност, лъжи, изневери, зависимости, драми, работохолизъм, зле поддържано тяло - тези са си универсални. Единствено, че повечето не са червени флагове, а изисквания. Флагът е нещо, което индиректно подсказва по-сериозен проблем. Ако самият той би покрил изискванията на жена, която отговаря на всичко това, значи няма лошо да го очаква.

# 244
Аз си помислих, че авторът на поста е този с годеницата с кучето, за когото строил къща 5 години...

# 245
Linda kiss, аз съм обективна. Имам примери от реала, и като чета книги или на мен ми се случват неща и анализирам проблемите, изваждам примерите от реала и сравнявам дали се доближават до теорите, които разни автори психолози са развили покрай наблюденията при пациентите си.
Толкова ли арогантно ти се струва желанието на човек, да мисли и да анализира базирано на примери от реалния живот? Какво да седя и да не мисля ли, за да не те засегна тебе?

Ако щат да ме обсъждат и мен, въобще не ми пука. Те сигурно го правят, и ? Аз ще съм им пример за нещо друго.

Аз не съм арогантна с приятелките си - както виждаш, майка съм но си имам и приятелки без деца и приятелки с деца. Аз не им давам акъл как да си живеят, всеки си решава според възможностите.

Относно моето забременяване - аз исках да забременея, но не беше времето  - планувахме сватба, исках да си изживея партито, роклята трябваше да ми става. Както казах, това е на подсъзнателно ниво - съзнателно искаш нещо, но подсъзнателно знаеш, че не му е времето и правиш неща, които те възспират да осъществиш това което заявяваш, че искаш. Не съм била готова.
Да, виждам, че имаш приятелки, неомъжени или без деца, но и виждам тона, с който ги коментираш - назидателен. И то не за една, ами вече за 3 от 3. Аз моите приятелки не ги коментирам така.

Теориите на Луиз Хей по мое мнение са въздух под налягане. Така че за себе си ти може да си обективна, но по мое мнение си изключително повлияна от несъстоятелни маркетингови персони.

Например прави впечатление как за себе си говориш ласкаво, без вина, “просто си била под стрес, на теб ти се е случил стресът на сватбата, ти не си виновна, че си приемала нещата със стрес, а просто си организирала сватба”. Докато за приятелките ти с обвинителен и принизителен тон “те не са направили компромис с мъже, които ги тормозят, те не са спрели да спортуват”. Дори леко на завист прилича. Липсват самокритичност, баланс, какво остава за обективност.

🚩 жени, които говорят така за приятелките си.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 10:16 от Linda*kiss

# 246
Злобата към жените е особено прикрита понякога, точно примера с това да водиш някого за приятелка, а да имаш подобно отношение към него.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 10:09 от Linda*kiss

# 247
  • Out of the Mix
Относно работохоличката, да попитам, ако тя е работохоличка защото и трябват пари да си покрива разходите - това брои ли се?

Тоест тя не е работохоличка по принцип, и мечтае да не работи, но ситуацията налага.
Навярно описваш себе си, или?
Иначе зависи от мъжа, и устройва ли ги динамиката, мисля е ясно.
Много мечтаят да не работят, но това е сериозен нож с две остриета, защото провайдърът може да се окаже "не вечен".

P.S. Айда, не всички мнения се пазят, някои се трият по лично усмотрение на модератор, защото е станал ненаспал се, нищо че 10 от 11 мнения преди твоето са спам или тролене, а ти отговаряш в контекст, в който върви темата, респективно всичко е за триене.
Преди малко ми изтриха пост, в който ти обяснявах някакви неща, но няма значение. Който прочел, прочел.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 10:13 от Revoker

# 248
  • Далечният изток
Е най-общо да се ориентираме кой е тоя и какви теми е пускал го виждаме.

Не си ми обяснил "правилно" нещата, иначе нямаше да те изтрият. Не съм видяла поста ти де, но предполагам, че си ми обяснявал къде точно трябва да ми е мястото и как точно трябва да се държа, за да не обидя нежните ви и раними душици.

# 249
  • Out of the Mix
Не, не позна. Аз не се заяждам и не троля, а общувам в контекст, казвайки нещата каквито са. Разбира се, това не се харесва в много ситуации, но натюрелът ми не е да си "измислям". На никого не обяснявам "как да се държи". Всеки си има глава на раменете, а другият преценява да продължи ли "тангото". Никак не съм "раним", още повече с непознати, още повече "анонимно и искрено и лично в нета". Wink
Мога да те помоля да не ме вкарваш в кюпове. Simple Smile

# 250
Не можаш да разбера защо се обидихте?
Не става ли въпрос за червени знаменца в една връзка - мъж с жена?
Аз смятам, че ако няма деца една връзка рано или късно е обречена. Не съм срещала примери за обратното. Когато взаимоотношенията се задълбочат, това си е нормален развой на нещата. Но има жени, които умишлено саботират всяко едно задълбочаване в една връзка, и заявявайки, че те не искат да имат деца, действа в един момент и всичко приключва. Когато става въпрос за млади жени, на по 20+, често те имат един или друг момент в живота, в който решават, че може би би им било по-добре без деца. Но когато говорим за жена на по 40+, това е вече зряла жена и то си окончателно решение.
Аз ако съм мъж, не бих се занимвал с такава, защото това никога не би довело до нещо сериозно.
А глагола "използвам" го използвах с ирония, за да иронизирам жените, които визирах.

Аз познавам хора без деца, които цял живот си бяха заедно, докато единият почине. И живи двойки познавам, ама знае ли се, то и на 70 не е късно да станеш за резил и да се разделиш. И страшно много хора с деца, които само заради децата и защото ги е страх, че няма да се оправят сами, стоят заедно. А има такива, които от 20+ години са семейство, неуспешни опити за деца, обаче в един момент инвитро технологиите напредват и на 45-50 години са с бебе. Някои са се разделили с по петима мъже/жени за това време.

Като цяло, си мисля, че повечето жени без деца няма да се обясняват искрено на бегли познати защо са без деца, особено пък ако имат проблеми или им е изтекло времето, без да срещнат мъж, от когото да родят. Особено пък има една порода жени, които ти слагат хикса, ако нямаш деца до определена възраст (даже и около 30 може да е определената възраст) и постоянно го натякват. Примерно Албена Вулева беше постнала видео за домашния си любимец, как си играе с него и му се радва, и някаква отдолу веднага започна да ѝ пише как гледала животни, вместо дете.

Като цяло, не понасям жени, които проявяват превъзходство спрямо бездетните, само защото са родили, и това и е едва ли не най-голямото постижение и автоматично им слага някакъв ореол и ги лишава от недостатъци. Не да го отгледат, да стане човек, а просто да родят.

# 251
След няколко теми в последно време превърнали се във войни между половете модераторите трият наред, което донякъде е добре с цел запазване на форумния мир. Въпреки че в някои случаи пристрастно и преобладаващо мъжки мнения, но все пак предвид естеството на форума е нормално.

# 252
  • София
Скрит текст:
Не можаш да разбера защо се обидихте?
Не става ли въпрос за червени знаменца в една връзка - мъж с жена?
Аз смятам, че ако няма деца една връзка рано или късно е обречена. Не съм срещала примери за обратното. Когато взаимоотношенията се задълбочат, това си е нормален развой на нещата. Но има жени, които умишлено саботират всяко едно задълбочаване в една връзка, и заявявайки, че те не искат да имат деца, действа в един момент и всичко приключва. Когато става въпрос за млади жени, на по 20+, често те имат един или друг момент в живота, в който решават, че може би би им било по-добре без деца. Но когато говорим за жена на по 40+, това е вече зряла жена и то си окончателно решение.
Аз ако съм мъж, не бих се занимвал с такава, защото това никога не би довело до нещо сериозно.
А глагола "използвам" го използвах с ирония, за да иронизирам жените, които визирах.

Аз познавам хора без деца, които цял живот си бяха заедно, докато единият почине.
И живи двойки познавам, ама знае ли се, то и на 70 не е късно да станеш за резил и да се разделиш.
Скрит текст:
И страшно много хора с деца, които само заради децата и защото ги е страх, че няма да се оправят сами, стоят заедно. А има такива, които от 20+ години са семейство, неуспешни опити за деца, обаче в един момент инвитро технологиите напредват и на 45-50 години са с бебе. Някои са се разделили с по петима мъже/жени за това време.

Като цяло, си мисля, че повечето жени без деца няма да се обясняват искрено на бегли познати защо са без деца, особено пък ако имат проблеми или им е изтекло времето, без да срещнат мъж, от когото да родят. Особено пък има една порода жени, които ти слагат хикса, ако нямаш деца до определена възраст (даже и около 30 може да е определената възраст) и постоянно го натякват. Примерно Албена Вулева беше постнала видео за домашния си любимец, как си играе с него и му се радва, и някаква отдолу веднага започна да ѝ пише как гледала животни, вместо дете.
Това не го разбрах. В какъв смисъл да станеш за резил?

# 253
  • France
Такъв е изразът

# 254
  • Далечният изток
Revoker, може би някъде си се припознал съвсем случайно, но виж сега, когато човек "казва нещата такива, каквито са", всъщност казва само собствената си гледна точка, а не общовалидни истини, защото те, нещата, са различни за различните хора. Така че съвет - не вкарвай в твоите рамки. Ако приемеш, че всички мислим различно, ще живееш по-добре Grinning

Общи условия

Активация на акаунт