Червените знаменца при жените

• 18 483
  • 517
  •   1
Отговори
# 270
  • France
Завиждат нещастните хора. С брак или без, с деца или без

# 271
Да но в България открай време масово се приема, че " старите моми" завиждат на омъжените, в тази връзка давам примера.

# 272
  • France
"Стари моми" няма вече от доста време. Има свободни и необвързани Simple Smile

# 273
Да но в България открай време масово се приема, че " старите моми" завиждат на омъжените, в тази връзка давам примера.

Да, завиждат когато на празник са сами вкъщи. А другите завиждат, когато неомъжената се вдигне някъде на екскурзия, а те гледат децата и мъжа си.

# 274
  • София
Хората, които не живеят щастливо, имат нужда да валидират ситуация си, като плюят по тези, които живеят различно. Но и това не ги прави щастливи.

# 275
Хората, които не живеят щастливо, имат нужда да валидират ситуация си, като плюят по тези, които живеят различно. Но и това не ги прави щастливи.

Това означава, че тия омъжени с деца дето плюят по неомъжените явно са много нещастни.
Като се замисля е така. То ако си с хубав мъж и хубаво дете, хубаво семейство, какво ще ти пречи еди коя си, че е сама и нямала деца.

# 276
Пресен пример за колежка над 50, много добре изглеждаща и младолика, дойде един младо момиче на работа скоро и не знаеше възраста на въпросната колежка,като разбра много се изненада и отбеляза колко добре изглежда жената, друга омъжена колежка веднага направи следния коментар: " Как няма да младее за какво да мисли и да се притеснява няма нито мъж нито деца". В случая завистта идва от имащата деца и мъж .
Всъщност когато по-възрастните жени представят брака и децата непременно като товар и напрежение вместо източник на радост и смисъл, младите стават по-предубедени. Simple Smile Кой не би искал да е готината младолика колежка вместо сърдитата и начумерена госпожа?

# 277
Всъщност когато по-възрастните жени представят брака и децата непременно като товар и напрежение вместо източник на радост и смисъл, младите стават по-предубедени. Simple Smile Кой не би искал да е готината младолика колежка вместо сърдитата и начумерена госпожа?
Не са по-възрастните. По-възрастните са си отгледали децата вече и си гледат живота. Оплакват се тези около 30-35, защото им се живее, а трябва да гледат деца.

# 278
  • Далечният изток
Не са по-възрастните. По-възрастните са си отгледали децата вече и си гледат живота. Оплакват се тези около 30-35, защото им се живее, а трябва да гледат деца.
Точно на тази възраст учих и гледах дете и мога с чиста съвест да кажа, че бяха най-хубавите ми години.
Така че не е общовалидно това твърдение.

# 279
Относно кой на кого завижда уж се предполага, че нямащите(деца,мъж) завиждат на имащите, но както писах личните ми наблюдения сочат точно обратното
Не веднъж съм чувала щастливо омъжени( по техни думи) да правят злобни коментари по адрес на неомъжени.
Пресен пример за колежка над 50, много добре изглеждаща и младолика, дойде един младо момиче на работа скоро и не знаеше възраста на въпросната колежка,като разбра много се изненада и отбеляза колко добре изглежда жената, друга омъжена колежка веднага направи следния коментар: " Как няма да младее за какво да мисли и да се притеснява няма нито мъж нито деца". В случая завистта идва от имащата деца и мъж .
Аз това съм го чувала от една колежка за друга колежка. Двете на една възраст, на сходни позиции, но едната без деца. Тази с децата обаче все на неуспешни диети, пък другата (която минава покрай нас) в топ форма, висока, слаба. Тази с децата “Е как няма Марийка да може да си следи и купува каквото да яде, тя все пак само за себе си мисли и харчи.” 😂😂😂 всеки както иска да го нарича, аз му казвам завист.

🚩 може да са много, но човек като иска може да ги пренебрегне всичките. В крайна сметка, не всички харесват и имат нужда от едно и също. Недостатъците на един може да са точното допълнение за друг.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 21:34 от Linda*kiss

# 280

Аз това съм го чувала от една колежка за друга колежка. Двете на една възраст, на сходни позиции, но едната без деца. Тази с децата обаче все на неуспешни диети, пък друга ( която минава покрай нас) в топ форма, висока, слаба. Тази с децата “Е как няма Марийка да може да си следи и купува каквото да яде, тя все пак само за себе си мисли и харчи.” 😂😂😂 всеки както иска да го нарича, аз му казвам завист.

И това ми се е случвало.
Могла съм да съм на режим и да си сваля килата, защото съм нямала деца и мъж.
Отговорих - най-качествени съвети за хранене и спорт съм получила точно от омъжени с деца.
Който иска може, който не иска се оправдава.

" Как няма да младее за какво да мисли и да се притеснява няма нито мъж нито деца". В случая завистта идва от имащата деца и мъж .

Ха, да не би пък да е била насилена да се омъжва и ражда.
Joy

# 281
По какъвто и повод да гледаш в чуждата паничка, все е грозно.
Но да, една идея още по-грозно е като оправдава човек себе си с това как някой друг е по-добре защото еди какво си, а на говорещия не му се е паднал явно такъв късмет Grinning

# 282
  • По света и у нас
В случая тази с децата завижда за фигурата на тази без децат. Но това е личен избор.

Вие какво си мислите че тези с децата си мразят живота ли?

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 21:49 от Не се сърди, човече

# 283
  • Out of the Mix
"Стари моми" няма вече от доста време. Има свободни и необвързани Simple Smile
Чудесно. Това важи и за мъжете. Simple Smile

Айда, има многословност, лаконичност, и понякога голословност, нали така, според зависи, с кого и какво. Wink
Викаш в 30-те си записала право?
Имам една позната на 37 беше записала и учеше преди 10-на години в СУ, заедно с 19-20 годишни.

# 284

Аз това съм го чувала от една колежка за друга колежка. Двете на една възраст, на сходни позиции, но едната без деца. Тази с децата обаче все на неуспешни диети, пък друга ( която минава покрай нас) в топ форма, висока, слаба. Тази с децата “Е как няма Марийка да може да си следи и купува каквото да яде, тя все пак само за себе си мисли и харчи.” 😂😂😂 всеки както иска да го нарича, аз му казвам завист.

И това ми се е случвало.
Могла съм да съм на режим и да си сваля килата, защото съм нямала деца и мъж.
Отговорих - най-качествени съвети за хранене и спорт съм получила точно от омъжени с деца.
Който иска може, който не иска се оправдава.
Е как не си депресирана на дивана с чипса 🫠
Шегата настрана, права си, въпрос на желание е. И всеки да си гледа паничката. А не да коментира с лошо лайфстайла на колежки, приятелки и така. 🚩

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 21:57 от Linda*kiss

Общи условия

Активация на акаунт