🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 34 839
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Добре дошла и честито! HugBlue Heart

И на мен ми е първо бебче и те разбирам добре, и аз се шашкам тук-таме.

Аз преди 2 седмици настинах, сироп и прополки нищо не помогнаха, мед не можах за съжаление заради гестационния диабет, иначе мед и лимон винаги помагат, и канела, която сега обаче не е препоръчителна мисля.

Личната ми изписа хомеопатия инфлуцит, цинабсин и тонзилотрен, за 4-5 дни се оправих, но все още носът ми се запушва отвреме навреме..

Здравейте! Записвам се с момченце, с термин 24.02. 🩵
Понеже ми е първо детенце много се притеснявам за всичко, а миналата седмица имаше и сериозна причина - от нищото, докато спях сърцето ми изведнъж започна да бие много учестено. До обяд бях в спешното с 200-220 пулс. След направените обстойни изследвания установиха, че всичко си е наред (слава Богу) със сърцето ми и вероятно се дължи или на хормони от плацентата, или притискане от бебчо. За всеки случай ще трябва до края на бременността да пия бета блокер (беталок зок, по 25 мг на ден), което е минимална доза и следящата бременността ми АГ ме увери, че е напълно безопасно, след като е приключила вече органогенезата. Въпреки това, някой бил ли е в подобна ситуация, ще бъда благодарна ако споделите!
Отделно, от вчера гърлото ме боли и днес почнаха секрети, като го отдавам на настинка, но ми е първа, откакто съм бременна и много се ошашках, опитвам се да я пресека с лимон, мед, супички и гаргара с топла вода и сол и днес е по-добре, но много се притеснявам. Извинете, че ви залях с толкова информация и благодаря на отзовалите се! ❤

Дано скоро да премине всичко! 🤗
Аз не съм звъняла още на лекар, надявам се да се оправя до утре, защото има подобрение🙏 Лошото е, че почвам да накашлям… ако до утре не се подобрят значително нещата ще трябва да се консултирам може би.

# 346
Да, със сигурност е добре да ви види лекар. Аз писх на АГ веднага щом усетих, че няма да мине от самосебе си. Посъветва, ако до 2-3 дни нямам подобрение със сироп и прополки, да посетя интернист или пулмолог, отидох при личната.

До колкото знам сега вече не са притеснителни настинките, в 1вите месеци да, но сега вече не. Но наистина най-добре отидете на лекар да види, ако няма подобрение и за спокойствие

Добре дошла и честито! HugBlue Heart

И на мен ми е първо бебче и те разбирам добре, и аз се шашкам тук-таме.

Аз преди 2 седмици настинах, сироп и прополки нищо не помогнаха, мед не можах за съжаление заради гестационния диабет, иначе мед и лимон винаги помагат, и канела, която сега обаче не е препоръчителна мисля.

Личната ми изписа хомеопатия инфлуцит, цинабсин и тонзилотрен, за 4-5 дни се оправих, но все още носът ми се запушва отвреме навреме..

Здравейте! Записвам се с момченце, с термин 24.02. 🩵
Понеже ми е първо детенце много се притеснявам за всичко, а миналата седмица имаше и сериозна причина - от нищото, докато спях сърцето ми изведнъж започна да бие много учестено. До обяд бях в спешното с 200-220 пулс. След направените обстойни изследвания установиха, че всичко си е наред (слава Богу) със сърцето ми и вероятно се дължи или на хормони от плацентата, или притискане от бебчо. За всеки случай ще трябва до края на бременността да пия бета блокер (беталок зок, по 25 мг на ден), което е минимална доза и следящата бременността ми АГ ме увери, че е напълно безопасно, след като е приключила вече органогенезата. Въпреки това, някой бил ли е в подобна ситуация, ще бъда благодарна ако споделите!
Отделно, от вчера гърлото ме боли и днес почнаха секрети, като го отдавам на настинка, но ми е първа, откакто съм бременна и много се ошашках, опитвам се да я пресека с лимон, мед, супички и гаргара с топла вода и сол и днес е по-добре, но много се притеснявам. Извинете, че ви залях с толкова информация и благодаря на отзовалите се! ❤

Дано скоро да премине всичко! 🤗
Аз не съм звъняла още на лекар, надявам се да се оправя до утре, защото има подобрение🙏 Лошото е, че почвам да накашлям… ако до утре не се подобрят значително нещата ще трябва да се консултирам може би.

# 347
Здравейте момичета!

Извинявам се предварително за въпроса. Сега отивам до тоалетна и поглеждам бельото ми е частично мокро. Точно все едно вода. Не знам това много воднисто течение ли е, или трябва да се притеснявам? Между другото не ми се случва за първи път. Има ли някоя друга с такова течение?

# 348
Tddd21, здравей! Аз имах такова и на микробиология ми се изолира ешерихия коли. Успяхме да я преборим все пак. Може и да нямаш нищо, но винаги можеш да споделиш на аг и да пуснете изследване за твое спокойствие

# 349
Ако е като вода, Аз не бих чакала! Отидете да ви проверят околоплодните води за всеки случай. Или си сложете превръзка и да ви направят теста с накапването върху нея, за да се види дали изпускате околоплодни води по малко.

# 350
Имам такова 1-2-3 пъти в месеца от началото на бременността. Околоплодните води се виждат на ехографа - нормално количество са.

# 351
И аз вчера имах нещо подобно, може би с големина малко по-голямо от монета от 2 лв. по бельото, но аз от самото начало си имам течение, и по принцип си имах преди бременността, и сега толкова се притесних, дали не са окоплодни води.

Въобще днес хипохондрията ми толкова да ме тормози, каквото и да прочета, дали за скъсена шийка, дали за течение, дали да преекламсия, гестационен диабет, все започвам да го мисля. Днес например цял ден си меря кръвното. Абсолютно луда съм. В петък имам час за преглед и просто броя часовете. :/ В 22 г.с. + 3 дни съм и яко сдухвам капаците. А уж се владеех досега.

/съжалямам, трябваше някъде да си го излея/.

# 352
Момичета, нормално е да има засилено течение по време на бременност, в следствие на хормоналните промени. Стига микробиология и урина да са чисти, няма проблем Blush

# 353
И аз имам такова течение, водно, без цвят и мирис. Моя АГ ме беше предупредил, че с напредването на бременността мога да получа, защото до преди това нямах. Аз съм със серклаж и доста често пусках микробиология и въпреки течението, всичко си е в норма.

# 354
И аз вчера имах нещо подобно, може би с големина малко по-голямо от монета от 2 лв. по бельото, но аз от самото начало си имам течение, и по принцип си имах преди бременността, и сега толкова се притесних, дали не са окоплодни води.

Въобще днес хипохондрията ми толкова да ме тормози, каквото и да прочета, дали за скъсена шийка, дали за течение, дали да преекламсия, гестационен диабет, все започвам да го мисля. Днес например цял ден си меря кръвното. Абсолютно луда съм. В петък имам час за преглед и просто броя часовете. :/ В 22 г.с. + 3 дни съм и яко сдухвам капаците. А уж се владеех досега.

/съжалямам, трябваше някъде да си го излея/.

Спокойно, всички сме с течение. Към 22ра седмица и аз бях параноясала. Сега (25та) рева за всичко. Днес видях плюшена панда и ревах. Винаги съм успявала да си сдържа емоциите, но сега е страшно. Снощи щях да изпадна в ярост за един бус паркирал на тротоара, ама се овладях.

Не се притеснявай, казвай си притесненията са само в моята глава и са без основание. Слушай лекарите и споделяй когато трябва.

# 355
Ако е малко като количество, надали е притеснително. На мен акушерката ми каза, ако имаш усещането, че си се напишкала, тогава да отидеш на преглед, защото са околоплодните води. Но все пак, ако имате притеснения, винаги е добра идея да се иде на лекар.
Мен продължават да ме мъчат газове, има ли някакъв лек (Еспумизан и подобни не знам дали е ок да се пият).

# 356
Аз си пръцкам, не ми пречи Grinning Иначе има решение измислено, на мъжете може да се хареса Joy малко смях хаха

https://youtube.com/shorts/8coqF7oxZ-I?si=Fvzgpo8or73sscVG

# 357
Хахаха, то лошото е, че при мен не иска да излиза на свобода, а само ми се издува и боли коремът.

# 358
Ехх съжалявам, но нямам опит и съвет да дам съответно. Имала съм такива моменти, но отсамосебе си се отпушваме. Гледам да не ям газоообразуващи, макар че и боб и леща хапвам. Със изхождането имам тук-таме проблем и като наблегна на фибри и супички, като че ли сме по-добре. Но за газовете нямам идея. Дано някоя мама ти даде идея или АГ

# 359
Аз Sweat Smile на първо място изключих ,както ме посъветва д-р Начев, животински мазнини(по малко масло си хапвам за сега и си позволявам и някоя вратна пържолка) и сладко, вкл. мед. За бързи и преработени храни и дума не става Sweat Smile До 3 плода на ден може, като банани също не хапвам и по-сладките избягвам. Отказах се и от картофи, бял ориз  и бяло брашно. Кафяв ориз и пълнозърнест хляб добре ми се отразяват, без да прекалявам. Също си хапвам черен шоколад 90% какао, но 1 шоколад ям цяла седмица г/д Grinning

Друго важно е редовно хапване, по-малки порции и леки разходки, 30мин или 2х30мин след хапване.

Също нещо което ми се отразява добре е оцет, подправям си салатите, че и по чаена лъжичка преди хапване.

DY00 вероятно док ще ти каже да спазваш диета и на теб. Завишени са на 60мин и 120мин, моите резултати бяха подобни.

Не е страшно, особено като знаеме, че е само за няколко месеца, пък и за бебо още по-добре като се храниме по-здравословно и умерено, а и за килцата! Grinning За месец откакто съм на диета не съм качила повече от килце макс, ако изобщо съм качила

Аз отново идвам с питане 😅
Има ли някой с гестационен диабет и какво правите, за да поддържате нормални нива на кръвната захар?

Много благодаря за отговора, със сигурност ми влезе в употреба.

Да попитам, някой мисли ли да ражда в Софиямед при д-р Ковачев? Аз съм пред голяма дилема и не знам какво да избера.

Общи условия

Активация на акаунт