🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 34 855
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Аз Sweat Smile на първо място изключих ,както ме посъветва д-р Начев, животински мазнини(по малко масло си хапвам за сега и си позволявам и някоя вратна пържолка) и сладко, вкл. мед. За бързи и преработени храни и дума не става Sweat Smile До 3 плода на ден може, като банани също не хапвам и по-сладките избягвам. Отказах се и от картофи, бял ориз  и бяло брашно. Кафяв ориз и пълнозърнест хляб добре ми се отразяват, без да прекалявам. Също си хапвам черен шоколад 90% какао, но 1 шоколад ям цяла седмица г/д Grinning

Друго важно е редовно хапване, по-малки порции и леки разходки, 30мин или 2х30мин след хапване.

Също нещо което ми се отразява добре е оцет, подправям си салатите, че и по чаена лъжичка преди хапване.

DY00 вероятно док ще ти каже да спазваш диета и на теб. Завишени са на 60мин и 120мин, моите резултати бяха подобни.

Не е страшно, особено като знаеме, че е само за няколко месеца, пък и за бебо още по-добре като се храниме по-здравословно и умерено, а и за килцата! Grinning За месец откакто съм на диета не съм качила повече от килце макс, ако изобщо съм качила

Аз отново идвам с питане 😅
Има ли някой с гестационен диабет и какво правите, за да поддържате нормални нива на кръвната захар?

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 18:04 от InYan238

# 331
Преди няколко страници пуснах референтните за обременяване с глюкоза при бременност:
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/2OGTT.htm

# 332
Аз без възглавницата не знам закъде съм. А и с нея не ми стават контракции, иначе като ми опира коремът в матрака и се втвърдява. Отделно ш за кръст и стави ме спасява.
Минусът е, че с ММ нямаме допир вечерта и това ми е наистина голям проблем, защото без да ме е гушнал или да съм допряна до него, трудно заспивам. Гледам сега поне краката да си допирам до него. Но още малко и ще свърши и това, компенсираме на дивана вечер Simple Smile

# 333
Има ли някой с гестационен диабет и какво правите, за да поддържате нормални нива на кръвната захар?

Здравей,може ли да споделиш резултатите,днес правих обременяване с глюкоза,но чакам ендокринолога да ми ги разчете в четвъртък изследванията.

Някой ако има представа, моля да каже 😀
Здравей! Преди няколко дни някъде качих резултата от моето обременяване, но го споделям пак:
При мен проблема идваше и от гликирания хемоглобин, който беше 7,5%. Той показва стойностите на кръвната захар 3 месеца назад. Можеш и ти го до пуснеш, ако ти се занимава.
Като превенция взех и глюкомер, за да следя от какво се покачва най-много захарта, за да го избягвам. Това също е препоръчително при гестационен диабет.

# 334
Само на лявата страна спя, дори преди бременността основно на нея. На дясната изобщо не мога, бебка започва да се бонтува, започва да ме притиска нещо, да ми се гади. На гръб също не мога, но и мен отскоро започна да ме боли тазобедрената става и си почивам на гръб.😏 Стане ли вечер и се почват някакви болки в глезени, кръст, таз и аз по нощите се разхождам в апартамента.
А на коя страна спите? Стремите ли се да е на лявата? Аз уж се опитвам през повечето време, но болката в хълбока става нетърпима. Ще трябва да трая, понеже десния бъбрек ме боли, притиска се
и АГ каза, да съм на ляво. Не че не се въртя вечер, ставам да се разхождам посред нощ вкъщи. Липсва ми спането по гръб. Само така спях преди.

# 335
  • Варна
На мен АГ ми каза, че ако не усещам дискомфорт като лежа по гръб няма никакъв проблем за бебето. То и иначе няма - каза - щом можеш - спи си по гръб.
Мммм това е добре и полезно, за мен. Аз също не усещам дискомфорт като съм по гръб.
Аз утре съм с резултатите при ендокриноложката. И аз съм на границата и ще видя какво ще каже. Моя приятелка лекарка ме посъветва каквото и да ми кажат имам или не, да спра въглехидратите особено тесто и сладко. И да си взема глюкомер, сутрин и вече след вечеря да меря захар за да съм в течение на нещата. Инак каза и след като родя може да развия преддиабетно състояние, Та ще видя утре какво ще правя с докторката.

# 336
На мен АГ ми каза, че ако не усещам дискомфорт като лежа по гръб няма никакъв проблем за бебето. То и иначе няма - каза - щом можеш - спи си по гръб.
Мммм това е добре и полезно, за мен. Аз също не усещам дискомфорт като съм по гръб.
Аз утре съм с резултатите при ендокриноложката. И аз съм на границата и ще видя какво ще каже. Моя приятелка лекарка ме посъветва каквото и да ми кажат имам или не, да спра въглехидратите особено тесто и сладко. И да си взема глюкомер, сутрин и вече след вечеря да меря захар за да съм в течение на нещата. Инак каза и след като родя може да развия преддиабетно състояние, Та ще видя утре какво ще правя с докторката.
А колко килограма сте качили от началото, имат ли някакво значени, или не?
И друго, как върви бебчето? При гестационен диабет принципно върви по-голямо. При нас пък изостава. Не знам какво да мисля и аз вече. 😕
Иначе въглехидрати и сладки неща спрях преди 2 седмици някъде. Вчера обаче хапнах царска туршия, а в нея има малко захар. Тази сутрин пак беше в небесата захарта 😅.

# 337
  • Варна
13 кг съм качила, в 26- а седмица съм. След първата ФМ още ме сложиха на диета, Според следящия ми АГ всичко е наред и нормално- бебето върви с 5 дни напред, за околоплодни нищо не ми е казал, за разлика от тази, която ме гледа на ФМ. Тя каза, че съвсем малко повече са, превантивно ме прати на изследване заради фамилна обремененост и да не изтървем нещо. И така всичко излезе на яве.

# 338
Здравейте! Записвам се с момченце, с термин 24.02. 🩵
Понеже ми е първо детенце много се притеснявам за всичко, а миналата седмица имаше и сериозна причина - от нищото, докато спях сърцето ми изведнъж започна да бие много учестено. До обяд бях в спешното с 200-220 пулс. След направените обстойни изследвания установиха, че всичко си е наред (слава Богу) със сърцето ми и вероятно се дължи или на хормони от плацентата, или притискане от бебчо. За всеки случай ще трябва до края на бременността да пия бета блокер (беталок зок, по 25 мг на ден), което е минимална доза и следящата бременността ми АГ ме увери, че е напълно безопасно, след като е приключила вече органогенезата. Въпреки това, някой бил ли е в подобна ситуация, ще бъда благодарна ако споделите!
Отделно, от вчера гърлото ме боли и днес почнаха секрети, като го отдавам на настинка, но ми е първа, откакто съм бременна и много се ошашках, опитвам се да я пресека с лимон, мед, супички и гаргара с топла вода и сол и днес е по-добре, но много се притеснявам. Извинете, че ви залях с толкова информация и благодаря на отзовалите се! ❤

# 339
lovelyavocado, здрасти! Ти си близо до моя термин, аз съм на 20.02 Simple Smile Правила ли си БХС? Това с кръвното ми звучи като ранен признак на прееклампсия. Може би са ти дали да пиеш аспирин?

Настинката и аз я мъча 2 седмици вече. ММ я донесе от работа, то май е грип всъщност, но голям зор с кашлицата. Първите 3-4 дена минаха гърло, нос, хрема и температура, но кашлицата като тръгна и още бухам. За жалост почти нищо не може да се пие. Взела съм сироп Гринтус, който можело за бременни и по 1 прахче ацц на ден (АГ каза, че може), смуча кармолис и лукчета и се наливам с чайове. Не го мисли, бебето изобщо не усеща болна ли си, само висока температура е проблем. То си живее живота като цяло, ние се гърчим. Grinning

Аз вече започнах да пообзавеждам с разни неща - дреболийки основно. От намаленията в киндермаркет на лорели си взех някои неща - помпа за кърма, шише, пликове за замразяване, протектори за зърна, крем за зърна, бебешки видеофон, ваничка със стойка и мрежа... такива неща. Отделно уикенда ще ходим да вземем кошарка next to me. После вече мисля декември да захвана по-спешния списък - с неща за родилното и за първите дни. Решила съм да си взема корсет за след раждане и още се колебая какъв.

# 340
  • Варна
За корсета и аз се интересувам, не съм ги проучвала.
Аз доста неща напазарувах. От към дрехи мисля, че вече съм готова от 0-6 м. Имам да купувам и аз за болницата неща, кошара, матрак, количка, столче за кола и бебефон. Май това ми остана. Количката януари ще я взема май, за да не ѝ тече гаранцията от сега, че и без това е маса пари…

# 341
lovelyavocado, здрасти! Ти си близо до моя термин, аз съм на 20.02 Simple Smile Правила ли си БХС? Това с кръвното ми звучи като ранен признак на прееклампсия. Може би са ти дали да пиеш аспирин?

Настинката и аз я мъча 2 седмици вече. ММ я донесе от работа, то май е грип всъщност, но голям зор с кашлицата. Първите 3-4 дена минаха гърло, нос, хрема и температура, но кашлицата като тръгна и още бухам. За жалост почти нищо не може да се пие. Взела съм сироп Гринтус, който можело за бременни и по 1 прахче ацц на ден (АГ каза, че може), смуча кармолис и лукчета и се наливам с чайове. Не го мисли, бебето изобщо не усеща болна ли си, само висока температура е проблем. То си живее живота като цяло, ние се гърчим. Grinning

Аз вече започнах да пообзавеждам с разни неща - дреболийки основно. От намаленията в киндермаркет на лорели си взех някои неща - помпа за кърма, шише, пликове за замразяване, протектори за зърна, крем за зърна, бебешки видеофон, ваничка със стойка и мрежа... такива неща. Отделно уикенда ще ходим да вземем кошарка next to me. После вече мисля декември да захвана по-спешния списък - с неща за родилното и за първите дни. Решила съм да си взема корсет за след раждане и още се колебая какъв.

Да, правих, няма риск, аз съм с ниско кръвно по принцип. Пулсът май не е свързан с прееклампсията? Flushed Казаха ми, че не съм първата бременна, на която й се случва, явно хормоните го причиняват това ускоряване на пулса…

# 342

Да, правих, няма риск, аз съм с ниско кръвно по принцип. Пулсът май не е свързан с прееклампсията? Flushed Казаха ми, че не съм първата бременна, на която й се случва, явно хормоните го причиняват това ускоряване на пулса…
Възможно е, лекарите си знаят най-добре. Моят си седи завишен от самото начало, не чак така де - към 80-90 уд/мин. Понеже преди бягах имах много нисък пулс (45-50 в покой) и това си ми е множко.

# 343

Възможно е, лекарите си знаят най-добре. Моят си седи завишен от самото начало, не чак така де - към 80-90 уд/мин. Понеже преди бягах имах много нисък пулс (45-50 в покой) и това си ми е множко.
Да, да и моят беше толкова, докато не стана така изведнъж.
Успокоява ме факта, че имам голямо доверие на АГ си.
Много благодаря за отговора! 🤗 Предполагам по време на бременност повечето нетипични за организма неща се смятат за нормални…
Иначе за бебешки продукти, в амазон има доста изгодни предложения, цените са по-добри от тук. ❤

# 344
Добре дошла и честито! HugBlue Heart

И на мен ми е първо бебче и те разбирам добре, и аз се шашкам тук-таме.

Аз преди 2 седмици настинах, сироп и прополки нищо не помогнаха, мед не можах за съжаление заради гестационния диабет, иначе мед и лимон винаги помагат, и канела, която сега обаче не е препоръчителна мисля.

Личната ми изписа хомеопатия инфлуцит, цинабсин и тонзилотрен, пих и чайчета лайка или джинжифил, по 1 на ден да не прекалявам уж.. за 4-5 дни се оправих, но все още носът ми се запушва отвреме навреме..

Здравейте! Записвам се с момченце, с термин 24.02. 🩵
Понеже ми е първо детенце много се притеснявам за всичко, а миналата седмица имаше и сериозна причина - от нищото, докато спях сърцето ми изведнъж започна да бие много учестено. До обяд бях в спешното с 200-220 пулс. След направените обстойни изследвания установиха, че всичко си е наред (слава Богу) със сърцето ми и вероятно се дължи или на хормони от плацентата, или притискане от бебчо. За всеки случай ще трябва до края на бременността да пия бета блокер (беталок зок, по 25 мг на ден), което е минимална доза и следящата бременността ми АГ ме увери, че е напълно безопасно, след като е приключила вече органогенезата. Въпреки това, някой бил ли е в подобна ситуация, ще бъда благодарна ако споделите!
Отделно, от вчера гърлото ме боли и днес почнаха секрети, като го отдавам на настинка, но ми е първа, откакто съм бременна и много се ошашках, опитвам се да я пресека с лимон, мед, супички и гаргара с топла вода и сол и днес е по-добре, но много се притеснявам. Извинете, че ви залях с толкова информация и благодаря на отзовалите се! ❤

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 13:42 от InYan238

Общи условия

Активация на акаунт