🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 562
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, момичета
Включвам се с въпрос и съм притеснена
Имам болка от 4 дена долу ниско в ляво, постоянна почти без да спира. В началото си въобразявах,че се появява повече, когато съм права, но днес пък ме отболяваше, когато се изправя. Днес бях на втора фетална и всичко с бебка е чудесно. Болката няма общо с бебето, утре ще пускам пак урина може би е пикочен мехур въпреки че нямам оплаквания на парене.Изписаха ми още днес урогард и ношпа.
В началото си помислих,че е от разтягането, но пия магнезии и не помага нищо. Дори и шонпа не ми помага. Притеснена  съм и не знам, ако не е пикочен мехур то какво може да е и защо така непрестанно боли ( болката е тъпа без промяна стои си една и съща ) когато легна на лявата страна се засилва🙈 на някой от вас да му е познато?

# 61
Здравейте! И аз да се запиша, 22 седмица + 2, с момиченце🩷.
За сега бременността ми е била много тежка от 8-ма седмица насам като чак сега нещата почнаха да се успокояват.
Имах хиперемезис до 16та седмица с изключително завишени чернодробни ензими. Вследствие на това отслабнах с 18 кг, като преди бременността бях с доста високи килограми. Имам и направен серклаж в 19та седмица.
Сега за по-приятната част, и аз усещам бебка да седи малко по-високо като често шава малко под или над пъпа.
Опъвания си усещам всеки ден, понякога и по-болезнени, следящия ме лекар каза, че било нормално и да не се притеснявам, а и моя таз се води по-малък и явно повече се разтяга. За моя жалост все още нямам почти никакво коремче и човек не може да каже, че съм бременна, а и като ме видят първо забелязват свалените килограми😂

# 62
Здравей и добре дошла . И аз съм с прясно направен серклаж,24 г.с
За сега бременността ми е била много тежка от 8-ма седмица насам като чак сега нещата почнаха да се успокояват.
Имах хиперемезис до 16та седмица с изключително завишени чернодробни ензими. Вследствие на това отслабнах с 18 кг, като преди бременността бях с доста високи килограми. Имам и направен серклаж в 19та седмица.
Сега за по-приятната част, и аз усещам бебка да седи малко по-високо като често шава малко под или над пъпа.
Опъвания си усещам всеки ден, понякога и по-болезнени, следящия ме лекар каза, че било нормално и да не се притеснявам, а и моя таз се води по-малък и явно повече се разтяга. За моя жалост все още нямам почти никакво коремче и човек не може да каже, че съм бременна, а и като ме видят първо забелязват свалените килограми😂

# 63
KPP, говорихме за витамини за бременни... Аз преди да забременея си пиех само фолиева киселина. След като ходих на АГ, тя ми предписа да я изследвам наред с витамин Д. Фолиевата киселина ми беше над норма и я спрях за около 2 седмици, след което започнах витамините за бременни. Витамин Д ми беше дефицит и си взимах доста голяма доза по 5000 ед. Скоро го изследвах пак, вече 2ри или 3ти месец ги пия така и чак сега е в норма. Така че всичко си следим да е ок, не знам при вас дали е така. Просто споделям, защото ти беше коментирала дали се отчита дефицит, излишък и пр.

Честно казано не знам кога се обръщат бебетата главично, но моите явно са отличници в това. И първото и второто още от 5ти месец са главично. Първото бях споменала, че към 7-8 месец пак се обърна седалищно (за ужас на майка си), но после пак успя да заеме правилна позиция. В моментите, в които се обръщаше, аз разбирах, че се обръща. То беше бушуване, то беше мятане в корема. Даже си спомням как казах на мъжа ми, че 100% съм сигурна, че се е завъртяло. Sweat Smile

SissiK97, добре дошла. Надявам се оттук нататък всичко да е наред и да се насладиш на бременността.

# 64
Здравейте, записвам се и аз с момиченце🩷 Терминът ми е в началото на март, но клоня май повече към секцио и предполагам ще е февруари. Като цяло си имам болки, инвитро съм и в началото бях и с кървене, сега си почивам вкъщи, ям всичко, но избягвам джънк. Тази седмица реших да спра окончателно кафето, ще видим докога ще издържа...то и за сладкото се бях наканила, но...и то най-вече, за да кротува бебка🍀

# 65
Здравей,след серклажа имаше ли леки менструални болки и дискомфорт? Казаха ми ,че може да продължат до края на бременността.
Кристина,аз съм имала такива за няколко дни и после отшумяваха.Всичко беше наред .

# 66
Менструални болки, по-силни имах няколко часа след самия серклаж. Първите два дена след това нищо не усещах. После имах леки, тъпи болки, отидох да ме прегледат след седмица и всичко беше наред. В момента менструални нямам, по-скоро усещам придърпване.
Казаха ми първите три седмици да пускам микробиология, за сме сигурни, че всичко е наред, за сега всичко ми е чисто.

Здравей,след серклажа имаше ли леки менструални болки и дискомфорт? Казаха ми ,че може да продължат до края на бременността.
Кристина,аз съм имала такива за няколко дни и после отшумяваха.Всичко беше наред .

# 67
Здравейте момичета,
Аз ви чета от началото, но ме беше страх да се включа. Аз съм от мартенската тема, но терминът ми е началото на месеца с момиченце. Днес ви пиша с въпрос, защото съм притеснена.
В края на 19 гс съм и преди три дни получих за първи път супер силна остра болка в дясно точно под ребрата отстрани. Не се усеща в корема, а по скоро точно по средата и все едно върви и към кръста. Продължава около 5-10 минути. След това става леко тъпа болка за известно време и отшумява. Вчера се повтори 3-4 пъти през деня. Сега се събудих в 1:30 с болка по същия начин.
Вчера писах на моето АГ и само ми каза да увелича магнерот на 3*2, не написа да има нещо притеснително. Иначе пия и но шпа същата доза.
Обаче мен ме боли и съответно чета за разни хелп синдроми, прееклампсия и тн.
Има ли някой на който му се е случвало? Нямам идея какво да правя… може ли да е от газове или матката да притисна някой орган?
Чудя се дали да ходя до спешно, дали да запазвам час за лекар другата седмица и тн.
Бях на ФМ преди няколко дни и всичко беше супер.
Благодаря ви!

# 68
Напълно е възможно да е всичко, което си мислиш. Плюс проблем с бъбрек. Мисля, че ще се чувстваш по-спокойна, ако отидеш на преглед. Аз съм вече в 25г.с.+2 и всеки ден имам някакви придърпвания предимно в дясната част или много ниско долу от двете страни. Болки от газове също, но най-добре е да те прегледа лекар.
Здравейте момичета,
Аз ви чета от началото, но ме беше страх да се включа. Аз съм от мартенската тема, но терминът ми е началото на месеца с момиченце. Днес ви пиша с въпрос, защото съм притеснена.
В края на 19 гс съм и преди три дни получих за първи път супер силна остра болка в дясно точно под ребрата отстрани. Не се усеща в корема, а по скоро точно по средата и все едно върви и към кръста. Продължава около 5-10 минути. След това става леко тъпа болка за известно време и отшумява. Вчера се повтори 3-4 пъти през деня. Сега се събудих в 1:30 с болка по същия начин.
Вчера писах на моето АГ и само ми каза да увелича магнерот на 3*2, не написа да има нещо притеснително. Иначе пия и но шпа същата доза.
Обаче мен ме боли и съответно чета за разни хелп синдроми, прееклампсия и тн.
Има ли някой на който му се е случвало? Нямам идея какво да правя… може ли да е от газове или матката да притисна някой орган?
Чудя се дали да ходя до спешно, дали да запазвам час за лекар другата седмица и тн.
Бях на ФМ преди няколко дни и всичко беше супер.
Благодаря ви!

# 69
Мами, има ли някоя от вас с тотално безсъние. От два дни не мигвам. Като парцал съм през деня. 🥴 Някаква тревожност почва да ме облива ей така от нищото. Дали е нещото временно  просто в мен, я луна, я храна... Или е от бремеността. В 22 г.с него ми пречи бебето още, само ме тревожи тази липса на сън да не рефлектира нещо.
Истински се тревожа как ще го изкарам това безсъние,ако е до края, просто не ми се спи нощем.
Има ли такива сред вас? Как Изкарвате?

# 70
Мами, има ли някоя от вас с тотално безсъние. От два дни не мигвам. Като парцал съм през деня. 🥴 Някаква тревожност почва да ме облива ей така от нищото. Дали е нещото временно  просто в мен, я луна, я храна... Или е от бремеността. В 22 г.с него ми пречи бебето още, само ме тревожи тази липса на сън да не рефлектира нещо.
Истински се тревожа как ще го изкарам това безсъние,ако е до края, просто не ми се спи нощем.
Има ли такива сред вас? Как Изкарвате?
Аз пък умирам за сън, но изпитвам страшен дискомфорт от корема и само се въртя и това ми пречи да заспя. Аз съм в 24г.с и корема доста наедря .

# 71
И аз съм 22 гс и спя почти нормално, като изключим ставането за пишкане - моят бич още от първи триместър. Пробвай да си легнеш по-рано, чети книжка вместо телефон/тв/комп, постарай се стаята да е наистина добре затъмнена и прохладна, да имаш тишина.

# 72
И аз съм 22 гс и спя почти нормално, като изключим ставането за пишкане - моят бич още от първи триместър. Пробвай да си легнеш по-рано, чети книжка вместо телефон/тв/комп, постарай се стаята да е наистина добре затъмнена и прохладна, да имаш тишина.
Това с пишкането го имам и аз даже и през деня 😁

# 73
Това с пишкането го имам и аз даже и през деня 😁
Нооон стоп. От началото почти на 3ти месец - какво е това пишкане, какво е това чудо. Grinning Вече не смея да изляза някъде, където не се очертава WC в близост, защото си се знам, че мине не мине половин час и ааайде пак. Grinning Най-вече, когато съм права, явно нещо притиска. Легна ли си изкарвам доста по-дълго.

# 74
И аз имам проблеми със съня. Лягам си късно, будя се сама доста преди алармата. Освен това имам супер лек и труден сън и, ако се събудя посред нощ, за да ходя до тоалетна, след това не мога да заспя. Затова в последно време се ограничавам да не пия никакви течности поне половин час преди лягане.

Общи условия

Активация на акаунт