🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 32 010
  • 741
  •   2
Отговори
# 360
Аз ще раждам в Софиямед, но при Др-Кръстев и акушерка Деси, той ми е и от самото начало проследяващият лекар. И ако не съм споменала на 2рата фетална се видяха 2 момиченца на ехографа, с термин Март 03.03.25 съм, но докторът ми каза от Януари нататъка да съм готова да ги очаквам, може и януари, може и февруари да се родят, понеже са близнаци и почти винаги излизали по-рано. Теглото им в 22+1г.с беше 471гр и 478гр, напълно симетрично и наравно вървяли по размери.

# 361
  • Варна
Привет. Аз съм на диета 🥲. Без бяла захар, хляб и ….,та и с протеините съм скарана. Търся си протеин на прах, някой от вас да е пил и да препоръча нещо конкретно? Трябва ли да питам АГ за това дали мога да пия?

# 362
Daisy, какви препоръки за храненето точно ти дадоха? Имаш ли примерно меню или нещо подобно? Аз лично не съм фен на протеина на прах, много по-добре според мен е, ако можеш, да си го набавяш с хапването на повече богати на протеин храни.

# 363
На мен в началото на бременността ми бяха казали да си взема Pregnaco, защото имах недостиг на белтък, а тогава нямах възможност да се храня разнообразно. Има различни вкусове. На мен този ми хареса, но го пиех с прясно мляко, с вода много не ми хареса.

Привет. Аз съм на диета 🥲. Без бяла захар, хляб и ….,та и с протеините съм скарана. Търся си протеин на прах, някой от вас да е пил и да препоръча нещо конкретно? Трябва ли да питам АГ за това дали мога да пия?

# 364
На мен в началото на бременността ми бяха казали да си взема Pregnaco, защото имах недостиг на белтък, а тогава нямах възможност да се храня разнообразно. Има различни вкусове. На мен този ми хареса, но го пиех с прясно мляко, с вода много не ми хареса.

И аз пия този. Шоколада не ми допадна, ягодата ми харесва.

# 365
Аз съм на Фрезубин, изписан от АГ. Като цяло няма вкус и не е неприятен за прием.

# 366
  • Варна
Daisy, какви препоръки за храненето точно ти дадоха? Имаш ли примерно меню или нещо подобно? Аз лично не съм фен на протеина на прах, много по-добре според мен е, ако можеш, да си го набавяш с хапването на повече богати на протеин храни.
Каза да не се шашкаме. Малко е нсд границата. Ама все пак режим. Нямам конкретно нищо освен тези неща- без бяла захар, бяло брашно, картофи и ориз само за гарнитура, без пакетирани храни. Да наблегна на млечни и протеини, аз протеините не ги обичам не съм по месото. За това търся препоръка за такъв на прах.

# 367
Момичета, а вие как сте с кг? Аз сега си мерих и съм 10 кг отгоре... (но току що бях вечеряла огромна свинска пържола и отделно не съм ходила до тоалетна от 2 дни някъде и съм доста подута, но все пак...). Струват ми се много 10 кг в началото на 7ми месец. Хайде, да не са 10, 9 да са. Искаше ми се да са 12 за цялата бременност, но май няма да ме огрее. Иначе, визуално и по старите ми дрехи не се забелязва. Нося си дънките и панталоните (с откопчан цип) и съм си същия размер.
Абе, май ще има ударни тренировки и режими пролетта на 2025 Grin

# 368
Момичета, а вие как сте с кг? Аз сега си мерих и съм 10 кг отгоре... (но току що бях вечеряла огромна свинска пържола и отделно не съм ходила до тоалетна от 2 дни някъде и съм доста подута, но все пак...). Струват ми се много 10 кг в началото на 7ми месец. Хайде, да не са 10, 9 да са. Искаше ми се да са 12 за цялата бременност, но май няма да ме огрее. Иначе, визуално и по старите ми дрехи не се забелязва. Нося си дънките и панталоните (с откопчан цип) и съм си същия размер.
Абе, май ще има ударни тренировки и режими пролетта на 2025 Grin

Аз съм горе-долу 13-14, 7м., но едрея на корем, краката ми почти не са мръднали.
Вие мислите ли за колан след като родите и ако да,какъв?

# 369
  • Варна
И аз исках  до 80 кг да спра, ама и мен не ме огря 😂. Забременях 68 кг.
Та и аз в 7 м. влизам днес и съм 13 кг отгоре. Не искам да ги мисля повече… колкото толкова. И аз предимно на корема ги сложих, малко в краката и лицето.
И аз с идеи за тренировки, а приятелките ми се смеят и ми казват, че си мечтая едва ли не. Та не знам…. То всеки от своята камбанария гледа ама аз съм много организирана и мисля, че ще е различно.

# 370
На мен гинекологът последният път ми обърна внимание, че съм качила 4 кг за месец. Всъщност са 4 кг за месец и половина, но все тая. Според него съм се освинила Joy
Иначе съм + 7 кг от началото на бременността, но тъкмо влизам в 25 гс. Това, което ме притеснява повече, е че последната седмица глюкозата на гладно все ми е над 5 ... на 20-ти съм на обременяване и имам предчувствието, че няма да излезе много приятен резултат.

# 371
Това да не е пак тази Павлова?

# 372
Аз в почти 28г.с все така +3-4кг. Но и не се храня особено тези дни. Имам ужасни киселини,плюс след хранене много ми натежава и опъва. А и малко храни толерирам,все едно пак съм в 1 триместър. Онзи ден на консултацията питах АГ има ли място за притеснение. Каза, че няма,бебето вече е над 1кг и върви много добре. Та, поне това ме успокои. Постоянно нещо не ми е наред , а не остава малко.😀 Да ви кажа, предпочитам кг да са ми проблем ,а не постоянните контракции, заради които само лежа. Липсва ми да съм активна,да разхождам кучето и да се радвам на живота ..

# 373
Не е тази, мъж ми е лекарят, латиноамериканец, но нормално да направи коментар, като се има предвид, че в първите 4 месеца не бях качила почти нищо и после бууум. Така или иначе не се притеснявам особено, тези килограми се свалят повечето с раждатето, а след това и с кърмене и грижи за бебето. Да сме здрави ние и бебетата, това е най-важното, пък килограмите се свалят.

Ох аз имам страшна мъка с дънките, даже си купих разни удължители за дънки от Shein, които уж се слагат на мястото на отворения цип, за да не личи, но пак не са ок. Стоят грозно, отделно си личи, че ципът е отворен. Ти как ги носиш отворени?
Имам и 5 чифта дънки за бременни, 2 са супер ниски с ластици и са за кофата, 1 ме стяга много неприятно в корема и също е за кофата, а останалите 2 чифта уж са ми ок, но явно са леко големи и постоянно ми се свличат. Направо съм в ужас какво ще нося зимата, не си падам по рокли най-вече заради чорапогащниците и ботушите, които се носят с тях. По принцип зимно време живея в дънки и сега съм в тих ужас какво ще нося до февруари. Вече не ми се и рискувала с поръчването на още модели. Вкъщи нодя клинове за бременни от Лидл и Shein, но не са ми комфортни за излизане навън, скоро и ще е студено да се ходи само с тях.

# 374
Аз съм много доволна от дънките за бременни на HM, но е важно да е точният размер, иначе не са удобни. Струват ми се една идея уголемени.

Общи условия

Активация на акаунт