🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 937
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, дайте спешен съвет. От напукани от студа устни, на ръба на устата ми се заформя херпес (симплекс).

Знам, че е коментирано в предходни теми, но не мога да открия. Освен биозин мама за пиене, как мога да го третирам? Не искам да пиша на АГ в неделя вечерта, а с тези неща трябва да се реагира веднага.

Благодаря ви!

# 451
Момичета, дайте идея за някакви десертчета за диабетици. Вече откачам без сладичко, а и никой около мен не се съобразява и аз само точа лиги 😅.
Хапвайте тахан, лешников бадемов. Аз така се справях с глада за сладко когато бях на кето, нисковъглехидратна диета преди да забременея. На тялото са му нужни 22 дни за да прввключи и да свикне. Бях си накупила различни, от макадамия, от пекан, от тиквено семе. Но ей така да си гребеш с лъжичка качествен лешников тахан...мммм 🫠
Другото, което е супер е печена рикота с боровинки, или кремообразна извара, рязбъркана с яйца и пресни боровинки, после се запича. Води се фалшиш крем-карамел 🤗

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 17:48 от Zuchero

# 452
Според моето АГ с нищо не мога да го мажа в момента, защото и на мен ми беше излязал по-рано. Спомням си, че преди години вкъщи нагорещявахме лъжица (колкото да може да се търпи на кожата) и с обратната й страна горяхме херпеса. Със сигурност не е най-приятното нещо, но на мен ми помагаше, особено ако е съвсем в началото.

# 453
Херпесът не вреди на бебето, освен ако не наближава раждане. Няма място за паника

# 454
Благодаря, но аз не съм паникьосана и не питам, защото съм се притеснила за раждането. Питам, защото ми е неприятно Grinning

Херпесът не вреди на бебето, освен ако не наближава раждане. Няма място за паника

# 455
Тия дни голямо пазаруване ударихме. Вече сме с количка, двете кошарки (next to me за до леглото ни) и дървена за детската стая, поръчах бебешко гнездо. Взехме помпа и шише, разни неща за кърмене (протектори, някакви подплънки, крем за зърна), ваничка със стойка, хавлии за къпане, няколко одеалца... не знам дали не прекалих малко, но ми доставя голем кеф. Grinning

Днес се борих с глюкомера, тъй като АГ каза, че засега не смята за нужно да правя обременяване с глюкоза освен, ако ПКК не покаже висок резултат. Все пак реших да проверя как седят нещата и се чудя. На гладно е 4.6 ммол/л, което е съвсем ОК, но час след закуска е 8, после спада на 6.7, които май са гранични резултати. Добре, че ще я виждам в четвъртък АГ да я питам какво смята.

# 456
@Анонимна, аз залагам на кето десертчета и такива за диабетици.  Аз имах ИР след първото раждане, после уж го овладях, но сега пак внимавам много. Обременяването ми с глюкоза мина успешно, така че си позволявам една идея повече неща, но пак се пазя.

Google76, и ние мисля сме готови вечерта повечето неща, само столчето за кола остана, харесали сме го , но не беше намалено сега и решихме да изчакаме.
Дрешки аз няма да купувам, защото предния път си "изпатих" - бебето се роди 53 см и нищо от размер новородено не му ставаше.  Бебето на приятелка пък се роди 47 см и съответно на нея доста време ѝ трябваха малки дрешки, така че сега не знам какво да купувам и реших да го оставя за после.  Купих сега едно -две неща, но ММ ще пазарува по списък като се роди детето, така и така докато съм в болницата няма с какво друго да е особено полезен.

# 457
С паста за зъби пробвала ли си? Аз така цял живот си ги третирам като се появят на устната и като че ли върши работа. Звучи ми безопасно, ноо си провери за повече инфо ако искаш  Hug

Момичета, дайте спешен съвет. От напукани от студа устни, на ръба на устата ми се заформя херпес (симплекс).

Знам, че е коментирано в предходни теми, но не мога да открия. Освен биозин мама за пиене, как мога да го третирам? Не искам да пиша на АГ в неделя вечерта, а с тези неща трябва да се реагира веднага.

Благодаря ви!

# 458
Момичета, благодаря за рецептите и за мненията. Ще ги пробвам със сигурност. Отскочих до била, да проверя сладките за диабетици и попаднах на тези с подсладител:
Не знам дали е редно да хапвам неща с подсладител, обаче пробвах едно и са много добри. Ще питам АГ на прегледа какво и е мнението за подсладителите.
Ще прикача снимка на стойностите на кръвна захар при бременност.

Google76 моите стойности са сходни, а съм с ГД, така че си внимавай, ако трябва си направи и обременяването + гликиран хемоглобин.

# 459
  • Варна
Момичета, дайте идея за някакви десертчета за диабетици. Вече откачам без сладичко, а и никой около мен не се съобразява и аз само точа лиги 😅.
Аз днес си правих бананови палачинки.

# 460
На мен бананите ми вдигат доста захарта и ги избягвам. Ако 1час след овесени ядки, прясно мляко, ленено семе и киноа и малко сурови ядки съм макс 6, след същата закуска, но бях сложила и банан бях 8.3. Все още не съм пробвала само банан като междинна как ще е или пък в десерт сготвен.

# 461
На мен също бананите ми вдигат доста. 🥲
А за печените ядки какво ви е мнението?

# 462
Благодаря за отговорите, ще се обадя утре и ще се опитам да запазя час при доктор Маринов.

Аз друго да ви питам, утре съм на профилактични прегледи, такива от работодател, опасно ли е да се прави екг на бременна? Гинеколога с цитонамазката ще го пропусна, но се чудя за мамолога и екг-то, дали има противопоказания.

# 463
Като междинна си хапвам ябълка и малко ядки печени или ядки и черен шоколад 1-2парчета и сме добре.

Не са ми вкусни суровите, особено след като ги накисна и за да си го направя максимално вкусно и полезно, купувам си сурови ядки, кисна ги във вода колкото трябва според ядката и после ги пека на 70° за 15-20 мин, може и малко повече, зависи колко влажни са били преди това от кисненето. Но по-малко печене, по-добре. И малко сол им слагам

На мен също бананите ми вдигат доста. 🥲
А за печените ядки какво ви е мнението?

# 464
InYan238 Благодаря отново. Аз също хапвам ябълка като десерт или междинна. От няколко дни хапвам и портокали и мандарини, не ми се отразяват на захарта. ММ беше взел печени лешници и фъстъчки, та хапнах малко, ама ще меря да видя дали се е отразило.
Bella Ella Мамолог и ЕКГ даже са препоръчителни по време на бременност, за да се види дали всичко е наред. На мен вече няколко пъти ми правят ЕКГ заради пролапс на митралната клапа и съответно шум в сърцето. На мамолог пък мисля да кажа на АГ да ме изпрати профилактично. Така че ходи си на изследванията спокойно. 😊

Общи условия

Активация на акаунт