🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 142
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря за отговорите. Освен Pregnaco започнах и суроватъчен протеин изолат, както и аминокиселини. Мъжът ми се шегува, че ще го правим културист от сега още 😄.
Не съм се изследвала за тромбофилия, но ще пускам изследвания утре.

Слушай лекарите, ако трябва ходи на две мнения и пий колкото трябва протеин, майната им на килограмите. Възможно е да трябва да се роди по-рано, поне при една позната така стана, защото не я бяха хванали навреме. Слушай лекарите. Но! Но не се филмирай, може да си износиш и до термин! Не чети в интернет!

# 706
Разбира се. Не съм от филмарките, пък и доктора го обясни по много спокоен начин вчера, така че не съм се паникьосала. По-скоро бях разочарована от немърливостта на следящата АГ, което е доказателство, че в провинцията няма свестни и съвестни лекари, а трябва да се търси решение в София. Просто не мога да си обясня как може да се подиграваш с живота на едно малко същество, само за да взимаш пари.
За килограмите даже ще се радвам да наддам малко, понеже в почти 8 месец изобщо не личи, че съм бременна ако съм с по-широки дрехи. 😄
Доктора каза, че имаме малко време да позакрепим нещата, и да се помъчим да го вдигнем поне до 2,500, за да се роди доносено.
Стискайте палци, аз съм сигурна, че всичко ще е наред.
Ще ви държа в течение какво се случва с нас. ☺
Благодаря за отговорите. Освен Pregnaco започнах и суроватъчен протеин изолат, както и аминокиселини. Мъжът ми се шегува, че ще го правим културист от сега още 😄.
Не съм се изследвала за тромбофилия, но ще пускам изследвания утре.

Слушай лекарите, ако трябва ходи на две мнения и пий колкото трябва протеин, майната им на килограмите. Възможно е да трябва да се роди по-рано, поне при една позната така стана, защото не я бяха хванали навреме. Слушай лекарите. Но! Но не се филмирай, може да си износиш и до термин! Не чети в интернет!

# 707
Разбира се. Не съм от филмарките, пък и доктора го обясни по много спокоен начин вчера, така че не съм се паникьосала. По-скоро бях разочарована от немърливостта на следящата АГ, което е доказателство, че в провинцията няма свестни и съвестни лекари, а трябва да се търси решение в София. Просто не мога да си обясня как може да се подиграваш с живота на едно малко същество, само за да взимаш пари.
За килограмите даже ще се радвам да наддам малко, понеже в почти 8 месец изобщо не личи, че съм бременна ако съм с по-широки дрехи. 😄
Доктора каза, че имаме малко време да позакрепим нещата, и да се помъчим да го вдигнем поне до 2,500, за да се роди доносено.
Стискайте палци, аз съм сигурна, че всичко ще е наред.
Ще ви държа в течение какво се случва с нас. ☺

Стискам ти палци! Продължавай с този оптимизъм!

Относно безхаберието на лекарите, за това не обичам Токуда, че там пострадаха много мои близки. Не казвам, че всички екипи са така, не казвам - всички лекари са така, ама имам едно на ум.

# 708
Тъкмо ми дойде коледното настроение и почнах да обикалям магазините да харесам количка и за коледва украса и бам, шийката ми нещо се скъсявала разбрахме вчера на фм. +че е с funnelling, което ме попритесни. И контракциите зачестиха :/ Иначе бебчо е добре и сме 1200гр в 28+5.

Има ли други мами тук със скъсена или скъсяваща се шийка и т.нар. фуния? Фунията ме стресна и това че пия ношпа, пък казват че размеквал матката.

Надявам де с лежане да овладея контракциите пак и шийката да си остане където е възможно най-дълго. Чак другия четвъртък съм на преглед и ще се опитам без паника и зе чета много. Само на вас разчитам и ще чета за кураж Grinning
Ами относно но-шпа колко размеква не съм сигурна но миналата ми бременност я изкарах от началото до края на 3х2 по-шпа и нищо не и стана на шийката даже напротив запази се плюс алеракт той много помага за да не се скъсява и размеква попитай АГ за него.

# 709
A Аминимна, как се движите като изоставане засега? Околоплодните води как са?

# 710
Околоплодните са добре, но ще започнем да ги следим редовно сега.
В 30 седмица бебчето е 1,300, т.е. 11 дни назад.
A Аминимна, как се движите като изоставане засега? Околоплодните води как са?

# 711
  • Варна
Варненки- кой се следеше при Славчев? Че туко що чух нещо неприятно, че му се е случило.

# 712
Анонимна, как ти следят това дали бебето върви в норма или изостава? На мен гинекологът ми каза, че вече не се следяло по тегло, защото не дава най-точен резултат, а в процентили, като за нормално се определя всичко между 10 и 90 процентила. Единствено ако било под 10 процентила се определяло, че има изоставане.

# 713
Не само по тегло, информативно го казах. Всичко му изостава, обиколка на коремчето, на главата, дългите и късите кости, всичко му е назад. Но най-ориентировъчно е по тегло. Поне така знам. Иначе всички показатели са назад. 🙂
Анонимна, как ти следят това дали бебето върви в норма или изостава? На мен гинекологът ми каза, че вече не се следяло по тегло, защото не дава най-точен резултат, а в процентили, като за нормално се определя всичко между 10 и 90 процентила. Единствено ако било под 10 процентила се определяло, че има изоставане.

# 714
Стискам палци с добавките и протеините, които са ти изписали, да започне да наваксва и всичко да е наред. Много е важно и ти самата да си спокойна.

# 715
Много благодаря! 😊
Стискам палци с добавките и протеините, които са ти изписали, да започне да наваксва и всичко да е наред. Много е важно и ти самата да си спокойна.

# 716
Не само по тегло, информативно го казах. Всичко му изостава, обиколка на коремчето, на главата, дългите и късите кости, всичко му е назад. Но най-ориентировъчно е по тегло. Поне така знам. Иначе всички показатели са назад. 🙂

Не мисля че по теглото съдят че изостава. По скоро по това на коя седмица отговарят коремче, крачета и т.н. В 29 седмица е нормално бебето да тежи 1300 грама. Това е по учебник. И в двете приложения ми го дава така

# 717
Въпрос към приемащите Алеракт и Циклогест (или аналог): до кога ще ги приемате?
Алеракт ми го изписа една лекарка при спешен преглед и каза май до 36 г.с. За Циклогест ми каза моята да продължавам, не ми пречело...

# 718
То реално теглото се измерва точно на базата на различните мерки по формула - глава, бедро, коремна обиколка.

# 719
Въпрос към приемащите Алеракт и Циклогест (или аналог): до кога ще ги приемате?
Алеракт ми го изписа една лекарка при спешен преглед и каза май до 36 г.с. За Циклогест ми каза моята да продължавам, не ми пречело...
Алеракт приемам от 6та седмица и все още го пия. Циклогеста спрях в 21-22 Ра седмица защото изпитвах огромен дискомфорт. Но ми казаха, че помага да се запази шийката.
Относно изоставането при първата ми бременност бях без всякакъв апетит, свалих 17 кг от забременяване до изписване от родилното, станах скелет.. Бебето на термина беше 1600 гр и 44 см, с води във фаза 3+ лежах 10 дни на системи, за да наддаде и родих здраво бебе с тегло 2400 и 47 см. Но драмата дойде след това. Много бързо наддаваше и на кг и на размери и ми бяха казали, че може да е с хидроцефалия и в 3м правихме ехо за рахит. Всичко е 6, синът ми вече е тинейджър и даже върви с по-висок ръст от връстниците си, въпреки че в семейството не сме високи. Та в този смисъл, довете се на АГто и го слушайте, стискам палци всичко да е наред Hug

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 14:46 от Sunshine lady

Общи условия

Активация на акаунт