Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 611
  • 829
  •   1
Отговори
# 750
Има много хубави (според мен) вагинални гелчета на Гинофит - срещу сухота и с млечна киселина. На мен ми действат чудесно.

# 751
Vctrvctr,

Никакъв превантивен курс с Метронидазол орално няма да правиш! Аз благодарение на метронидазол в момента съм без лактобацили. А и това е АБ, не е за профилактика.
Виж, Микомакс се пие профилактично, но той няма отношение към лактобацилите. То всъщност нали са ти го изписали в продължение на 6 месеца по 1 седмично? То това е профилактичната схема. В интерес на истината, малко тежка, но щом си с чести рецидиви, прави го. Но пускай едни чернодробни ензими от време на врече, че товари. И никакъв алкохол в деня, когато пиеш хапчето и 3 дни след това.

Фиона,
Едно време Гинофит бяха супер. Аз редовно ги ползвах профилактично главно, допреди 3 години, когато направо прокървих от тях. А и пареха кошмарно. Не знам формулата ли са сменили, но имам поне 3 приятелки със същите отзиви. Затова препоръчваме Вагизан тук, иначе то е същото, дали ще е Вагизан, Лактобор, Гинофит, все тая. Не че Вагизан е първа песен, той пък тече като река, но от 3-те най-малко пари сякаш. Но каквото и да си говорим - киселина са, затова се получава така, просто трябва да се изтърпи за няколко дни, за да се разруши биофилма, който анаеробите правят, да се смъкне ph на влагалището, за да могат да се заселят лактобацилите. Един вид - колкото и малоумно да звучи - така наторяваме почвата 😉.

# 752
Vctrvctr,

Никакъв превантивен курс с Метронидазол орално няма да правиш! Аз благодарение на метронидазол в момента съм без лактобацили. А и това е АБ, не е за профилактика.
Виж, Микомакс се пие профилактично, но той няма отношение към лактобацилите. То всъщност нали са ти го изписали в продължение на 6 месеца по 1 седмично? То това е профилактичната схема. В интерес на истината, малко тежка, но щом си с чести рецидиви, прави го. Но пускай едни чернодробни ензими от време на врече, че товари. И никакъв алкохол в деня, когато пиеш хапчето и 3 дни след това.

Фиона,
Едно време Гинофит бяха супер. Аз редовно ги ползвах профилактично главно, допреди 3 години, когато направо прокървих от тях. А и пареха кошмарно. Не знам формулата ли са сменили, но имам поне 3 приятелки със същите отзиви. Затова препоръчваме Вагизан тук, иначе то е същото, дали ще е Вагизан, Лактобор, Гинофит, все тая. Не че Вагизан е първа песен, той пък тече като река, но от 3-те най-малко пари сякаш. Но каквото и да си говорим - киселина са, затова се получава така, просто трябва да се изтърпи за няколко дни, за да се разруши биофилма, който анаеробите правят, да се смъкне ph на влагалището, за да могат да се заселят лактобацилите. Един вид - колкото и малоумно да звучи - така наторяваме почвата 😉.
Не, не! За Гинофилус говорех за профилактичен курс. Нали ми написа след Вагизана, Гинофилус за 14 дни, после оше един курс през 1 ден. След това кога мога пак профилактично да направя курс с Гинофилус? АБ профилактично абсурд, те едва ме навиват лекарите да го прилагам локално, пък камоли орално. Но като няма накъде, пия/слагам глобули.

# 753
Благодаря, честно казано не съм ги проучвала много кое какво е. Наистина пари ми малко, но само веднага след апликация и после ми облекчава доста.
Аз изкарах 10 дена на кетоконазол глобули, но още съм си гъбясала и сега се облекчавам с Гинофита,  докато ми излезе сигурно 10тата микробиология с глабрата на нея 😆

# 754
Да, явно чета и спя 😅…
В твоя случай ти препоръчвам следното, защото аз лично съм установила при себе си, че като си убия с АБ всички лактобацили (а аз за съжаление пия поне 2-3-4 АБ годишно минимум) - 1 или 2 курса Гинофилус не са достатъчни. И с моята докторка сме измислили следната схема:

14 дни - всяка вечер, после 1 курс - през вечер. Т.е. слагаш 2 опаковки.
Правиш контролна МБ след цикъла и ако всичко е наред и вече имаш някакви лактобацили, оставаш още 1-2 месеца на Гинофилус 2 пъти седмично, после може - веднъж седмично за още няколко месеца. Аз обикновено си слагам след секс, за профилактика, ама на мен повече от веднъж в седмицата не ми се случва (че съм леля 😆).
Досадно е, обаче по-добре така, отколкото с БВ, само веднъж съм имала класическата - с Гарднерела, тази миризма ще ме преследва до края на живота ми… Не беше на риба, но беше някаква ужасна отврат.

# 755
Да, явно чета и спя 😅…
В твоя случай ти препоръчвам следното, защото аз лично съм установила при себе си, че като си убия с АБ всички лактобацили (а аз за съжаление пия поне 2-3-4 АБ годишно минимум) - 1 или 2 курса Гинофилус не са достатъчни. И с моята докторка сме измислили следната схема:

14 дни - всяка вечер, после 1 курс - през вечер. Т.е. слагаш 2 опаковки.
Правиш контролна МБ след цикъла и ако всичко е наред и вече имаш някакви лактобацили, оставаш още 1-2 месеца на Гинофилус 2 пъти седмично, после може - веднъж седмично за още няколко месеца. Аз обикновено си слагам след секс, за профилактика, ама на мен повече от веднъж в седмицата не ми се случва (че съм леля 😆).
Досадно е, обаче по-добре така, отколкото с БВ, само веднъж съм имала класическата - с Гарднерела, тази миризма ще ме преследва до края на живота ми… Не беше на риба, но беше някаква ужасна отврат.
При мен на риба бие, явно това ме е споходило. Направо е скандално, такова нещо и аз никога не бях имала…..чак се отвратих от себе си. Тя докторката, докато ме погледна, и отсече “Тук имаме БВ!”. Викам “Супер! Точно това ми трябва в момента, понеже не съм имала скоро нииииикакви проблеми с бактерии и гъби!”
А относно Вагизан, имаш предвид млечната киселина, нали? Че има и овлажняващи.

# 756
Да, млечната киселина именно.

Fiona Apple, аман от тая гъба, бе, жена! Откъде се сдоби с кетоконазол на глобули? Че те от доста отдавна ги спряха.
Само че не знам дали, ако си с гъби млечната киселина е подходяща за те, даже може да влоши симтоматиката. Реално подкиселяването е важно при бактериите, защото те вдигат ph-то, но при гъбите това не е задължително, те виреят както в по-неутрална, така и в по-кисела среда, даже в киселата още по-добре. Според мен - ако много ще се забави тая МБ, вземи глобули в борна киселина. Припомни ми, няма начин да не си правила курсове и с нея, колко ти е най-дългия? Че според мен трябва да направиш един 30 дневен.

# 757
Благодаря за съвета ❤ Почнах борната киселина, но не усещах подобрение а междувременно ми изписаха и взех кетоконазол от Ерудита и зарязах борната.  Остават ми да пробвам висока концентрация Нистатин глобули и крайна мярка Амфотерицин Б.
Не съм се замисляла за това, което казваш за киселинността, но има логика. Пробвах няколко дена пак борна и имах чувството, че даже тя влоши нещата и затова взех сега гинофита, но може и да почина малко от всичко. Изписаха ми и кандизин та почнах и него

Между другото, веднъж седмично ако сте в дълга връзка е направо топ 😆

# 758
Момичета, включвам се и аз по темата.
Със същите проблеми съм. След прием на АБ получих страхотен сърбеж външно, уж се успокоиха нещата, но напоследък явно от стрес пак имам сърбеж, усещам и вътрешно.
Аг ми каза занапред като пия Аб да комбинирам с антимикотик Дифлукан (флуканазол). Сега не смея да приемам защото кърмя. На своя глава си купих Флоражин овули с лактобацили, защото не знаех че вече се намират по аптеките Гинофилус (до миналата година бе почти неоткриваем).

Моля за идеи за справяне с този сърбеж...
Мила1331 ти спомена някаква схема?
Ще съм благодарна на всякакви съвети! С малко бебе съм, безсъние, зъби и сега тия гъби ме скапват съвсем. Благодаря ви!!!

# 759
Fiona Apple,

Ясно, Ерудита… Предполагам - Нистатиновите глобули ще са също от там. По принцип за Глабрата това е най-подходящия вариант.
Амфотерицин Б? Това откъде? И под каква форма?
За борната киселина и аз знам, че в някои случаи дразни. Тъй че щом е така, просто спри с всичко, да се види МБ, ще ѝ правят ли антимикограма? Въпреки че то ясно колко е резистентна всъщност тая гъба…

И да, то не че нещо, ама на 40+ някак не се виждам вече всеки ден с креватни изпълнения, просто нямам сили, а и с моите ОКР, то не са мазания с незнам си какво, че да не съм се протъркала, Гинофилуси, задължително нещо с червена боровинка, че цистит да не хвана… Луда работа 🤣.

Shturanka,

Разбирам цялата ситуация, но тези глобули няма да ти свършат никаква работа в момента. А и те като цяло никаква работа не вършат, тъй че са направо за кофата.
Схемата, за която говоря е именно за Дифлукан, пие се 1-4-7 ден от АБ, ако АБ се пие 10 дни - пие се още 1 на 11 ден. Това е за профилактика.
Разбира се, с кърменето не става, както не става и сега да го пиеш.
Ще ми се обаче да идеш да си пуснеш една МБ, за да се види дали е само гъба, как са ти лактобацилите, защото най-вероятно след АБ и те са пострадали.
Иначе - докато отидеш на АГ, за да облекчиш сърбежа, вземи си антимикотичен крем и се мажи поне външно. Няма да компроментира резултата, спри го обаче ден преди прегледа. Можеш да си вземеш или Клотримазол (Канестен), или Ломексин, аз лично ползвам само второто, от Клотримазола нещо не ми е ОК, въпреки че едно време ми понасяше… Но както казах, аз съм леля, може на теб да ти е ОК в него.
Само че - за съжаление, ще трябва и вътрешно лечение, хич не искам обаче да се самолекуваш, особено както кърмиш. Нека таткото или някоя баба подадат една ръка и да си отидеш на АГ спокойно.
Пък после - пиши и ще коментираме резултата и лечението.

# 760
На мен ми ги степенуваха по сила: нистатин, кетоконазол, амфотерицин-б от Ерудита.  Последното също се прави на глобули.  За системен прием е доста токсична съставка. Чета проучвания че има и смесени подходи в лечението на глабрата. За Ерудита ти ми каза, така че благодаря Simple Smile

Супер сте си вие, аз и преди гъбата ако успеем веднъж в месеца цяло чудо 😆

# 761
Fiona Apple,

Интересно ми е обаче какъв е предразполагащия фактор при теб.
Защото гъбите не се въдят току-така. Нещо ги отключва, дори и по-особените щамове. В крайна сметка, всички си носим гъби в нас, въпросът е имунната ни система да ги държи под контрол.
Хормонално как си? Стрес (въпреки че защо ли питам?)? Някакви придружаващи заболявания? Лекарства? Все има нещо…

# 762
Няколко са, но основно антибиотично лечение за хеликобактер, рефлукса и стреса от рефлукса, още преди рефлукса бях с някакво лекостепенно възпаление в организма, изразяващо се в леко завишено ЦРП; реактивиран епщайн бар, но в крайна сметка смятам, че антибиотикът беше основното, а след като ги отключих трябваше да изпия и още два; веднъж за синузит и веднъж за клебсиела, която по едно време съжителстваше с глабратата.

# 763
Да, ясно, имаш си достатъчно налични фактори.
А случайно да си пускала изследване за гъби в червата? Пиеш ли ИПП? Защото аз съм писала многократно, че аз съм с много тежък рефлукс и съм на ИПП, от него редовно правя някакви извънземни щамове гъбички в червата, но поне моите са чувствителни на Флуконазол. Сега скоро не съм имала, но пък си отглеждам Клостридии 🤦🏻♀.
Изобщо - веднъж скапе ли се флората, после много трудно се оправят нещата…
А и като имунната система не функционира добре, нещата стават особено незабавни.

# 764
Пусках фецес някаква микробиология, всичко уж беше ок. Но ще си пусна скоро трикратно както си е по протокол.

Общи условия

Активация на акаунт