Паническо разстройство - 63

• 22 366
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
Аз не знам дали от спирането на Клонарекса, но краката си ги усещам, като кашкавал AnguishedAnguished
Хич не ми е добре, но се мъча, другиден съм на ЯМР и ми казаха да пия 1/4 за успокоение.
Ако искаш да спреш наистина Клонарекса, в никакъв случай недей пи повече - нито една четвърт, нито една осма, нито нищо. Дори една четвърт може да върне пак симптомите на отнемане. Стискай зъби и се дръж. След месец ще си много по-добре.
Бубе, ти какъв антидепресант пиеш, който не ти действа добре?

И аз знам, че Габата не може да се пие с нашите лекарства.
Хора от три дни се чувствам пълно ку-ку. Имам ужасни мисли в главата , които не спират да ме връхлитат, не ги приемам, гледам да мисля за друго и ме обзема страхотна тревожност. Страхувам се да не направя някоя глупост.. срам ме е дори да кажа какво минава през главата ми. Няколко дни преди цикъла не можех да спя, постоянно се стрясках и ме обземаше паника и ужас. От петък сякаш много ми се обърка всички и съответно МЦ дойде.
Какво е това чудо, полудявам ли?!!?! Много ми се отрази и случаят от миналата седмица с майката, която се самоуби уж следствие на следродилна депресия...
Днес или утре ще се видя с психиатъра да сменим лечението, ако трябва, а идните дни започвам работа и с нова терапевтка. Отчаяна съм и съм много изплашена. Наистина ме е страх да не полудея..........
Камелия, не се притеснявай, няма да полудееш. Най-сигурния белег че човек е със здрав разум и не полудява е, че го е страх да не полудее. Докато те е страх да не полудееш, значи всичко е наред - не си полудяла.

Цитат
Не знам назад в темата дали се е обсъждало ,но рязко искам да попитам как сте в сексуален план с тия АД? Аз пия от 2 м карам 3-ти и много трудно свършвам последните няколко пъти. Единствена ли съм...?
Ти пак добре че свършваш все пак. Антидепресанти и секс са несъвместими заедно. Или едното или другото. За съжаление е така. Много силен страничен ефект е силно понижаване на либидото и желанието за секс. Но така е. пълно щастие няма. При мъжете е още по-зле положението с антидепресанти и секс. Мъжете трябва и ерекция да получим все пак и положението става , майко мила....

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 21:09 от Darvo12

# 46
  • Швейцария
За секса въобще не ми се говори, положението е зле. Примирила съм се, че ще си остана дърво.
За приятелите...ми не им обяснявам много. Имам си едно заучено приповдигнато поведение като тяхното. Само ММ забелязва, когато не съм добре. Ставам раздразнителна и почвам да се карам. За 2-3 часа, докато съм с приятели, мога да се стегна и да не ми личи. Но вкъщи не е възможно. Била съм в такива кризи, че първо викам, после рева, после пак викам и пак рева. ММ е свикнал и се покрива. Само казва, че пак съм в криза.

# 47
Здравейте, включвам се и аз в темата но не съм сигурна дали съм за тук.Страдам от паник атаки и натрапчиви мисли които ме изкарват извън всякакво спокойствие и нормално съществуване.Натрапват ми се определени плашещи мисли свързани с детето ми, шофирането и ходенето пеша сред хора.
Давам пример като шофирам ми се натрапва, че ще блъсна хора и ме кара да се връщам да се уверя, че не съм го блъснала.Като ходя пеша ме е страх че ще се блъсна в някой човек и ще го нараня или пък на пешеходна пътека същото.На лекарства съм, но не ми действат.Приемам вашите съвети за излизане от тази неприятна ситуация.
Здравейте! Мисля, че се касае за ОКР. Направете този тест в линка долу за Ваша лична информация и запишете консултация с психиатър. Не се мъчете.
https://embrace-autism.com/yale-brown-obsessive-compulsive-scale/#test
Мерси,а бихте ли ми препоръчали психиатър който да ми помогне-за София става въпрос.

# 48
Връщам се от психиатъра. Каза,че съм с класическо ОКР засега само с обсесиите му.
Изписа ми Анафранил + Абизол.
Някой пил ли е Анафранил? Какво да очаквам...
Бихте ли споделили при кой психиатър ходихте?

# 49
Здравейте, включвам се и аз в темата но не съм сигурна дали съм за тук.Страдам от паник атаки и натрапчиви мисли които ме изкарват извън всякакво спокойствие и нормално съществуване.Натрапват ми се определени плашещи мисли свързани с детето ми, шофирането и ходенето пеша сред хора.
Давам пример като шофирам ми се натрапва, че ще блъсна хора и ме кара да се връщам да се уверя, че не съм го блъснала.Като ходя пеша ме е страх че ще се блъсна в някой човек и ще го нараня или пък на пешеходна пътека същото.На лекарства съм, но не ми действат.Приемам вашите съвети за излизане от тази неприятна ситуация.
Здравейте! Мисля, че се касае за ОКР. Направете този тест в линка долу за Ваша лична информация и запишете консултация с психиатър. Не се мъчете.
https://embrace-autism.com/yale-brown-obsessive-compulsive-scale/#test
Мерси,а бихте ли ми препоръчали психиатър който да ми помогне-за София става въпрос.
Аз ходя при Петя Димитрова. Препоръча ми го роднина. А ,аз я препоръчах на приятелка.

# 50
Darvo 12, пия Тритико, намалих го на 1/3  и смятам от другата седмица да го спирам, не ми действа добре.
Относно Клонарекса,симптоми ми се появават всеки ден и все по страшни, не знам докога ще е така, то не се издържа, а все пак ходя и на работа!

# 51
Никой нищо ли няма да каже за Анафранила?

# 52
  • Швейцария
Камилче, аз не съм го пила. Но мога да ти кажа, че това е стар антидепресант от трицикличните. Той е добър, но от него се дебелее. Не знам защо не сте пробвали първо с ССРИ, а от Бринтеликс отивате директно на трицикличен (ако правилно помня).

# 53
Благодаря за новата тема!
Пожелавам повече положителни емоции тук и по- малко ПА!

# 54
Камилче, аз не съм го пила. Но мога да ти кажа, че това е стар антидепресант от трицикличните. Той е добър, но от него се дебелее. Не знам защо не сте пробвали първо с ССРИ, а от Бринтеликс отивате директно на трицикличен (ако правилно помня).

Защото съм отключила ОКР и имах ужасни натрапливи и суицидни мисли през изминалите дни.. Психиатърът каза,че той действа безотказно при обсесии. Случаят с жената самоубила се в София направо ме смаза. Каза,че през изминалите дни не съм била единствената. Почнах го вече,но нещо много ме е шубе..а имам доверие на лекаря уж.

# 55
Здравейте. Налага ми се да пия антибиотик Таваник 14 дни. На Серопрам съм. Та не знам дали са съвместими. Психиатърката ми каза ,че са ,но чета интересни неща за депресия,тревожност и психични проблеми като страничен ефект от лекарството. Някой да е пил?

# 56
  • София
Относно ketti, и аз съм при д-р Петя Димитрова, от 16 години, изключителен лекар и човек, има я в Супердок. За самоубилата се жена - и мен много ме притесни случая, за малко са я изпуснали, много жалко, щяха да я оправят психиатрите.

# 57
Здравейте някой може ли да препоръча добър психиатър в Пловдив?

# 58

Защото съм отключила ОКР и имах ужасни натрапливи и суицидни мисли през изминалите дни.. Психиатърът каза,че той действа безотказно при обсесии. Случаят с жената самоубила се в София направо ме смаза. Каза,че през изминалите дни не съм била единствената. Почнах го вече,но нещо много ме е шубе..а имам доверие на лекаря уж.
Аз съм го пила и не съм имала проблеми,нито пък качих кг,но то за кг при всеки е различно

# 59
Килограмите вече не ме притесняват стига да съм що годе нормален и пълноценен човек.

Общи условия

Активация на акаунт