Паническо разстройство - 63

• 22 551
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
Понякога само лекарствата не помагат. Важно е да се вземете в ръце и да си намерите някаква нова цел в живота . Всичко е от главата. Трябва да мислите позитивно.

# 706
Насилвам се да гледам нещо или да чета книга,но не се получава-докато отворя книгата или погледам малко и ми е минал интереса.Само като изляза навън да се разходя се чувствам по-добре,но е студено и не мога да стоя дълго навън.Много съм отчаяна.

# 707
Насилвам се да гледам нещо или да чета книга,но не се получава-докато отворя книгата или погледам малко и ми е минал интереса.Само като изляза навън да се разходя се чувствам по-добре,но е студено и не мога да стоя дълго навън.Много съм отчаяна.
То това е депресия, когато нямаш интерес към нищо.

# 708
То това е депресия, когато нямаш интерес към нищо.
Наясно съм,че е депресия,приемам лекарства,изписани от психиатър.Още като се събудя съм с мисълта как ще изкарам целия ден,времето минава супер бавно.Искам да заспя и да не се събудя.

# 709
Споделете с психиатъра.

# 710
Още на прегледа споделих с психиатъра и ми изписа лечение.

# 711
Кога сте започнали лечението? Възможно е 4-6 седмици след началото или увеличаването на дозата на лекарството да чувствате симптомите по интензивни.

# 712
Добър вечер на всички. Възможно ли е от паник атаки да получиш световъртеж и главоболие което да продължава с дни? От доста силен стрес може ли изведнъж да се появи това замайване?

# 713

Сама ли живеете, имате ли близки, които да бъдат до Вас в този момент?

# 714
Вече два пъти споменаваш, че искаш да заспиш и да не се събудиш. Моля те, сподели с някого близък до теб човек, обади се на лекаря си и му кажи отново, че не се чувстваш добре. В такива моменти не трябва да оставаме сами! Пиши ни как си..

# 715
Живея с моите родители.Още на прегледа казах на психиатъра,че обмислям самоубийство.Не знам дали в моя случай тези лекарства не са слаби.Преди няколко дни говорих с психиатъра,че не се чувствам добре и ми каза да имам търпение докато подействат лекарствата.Още със ставането сутрин като знам,че трябва да изкарам още един ден започва да ми се гади и повръщам...

# 716
Какво пиеш?

# 717
1 т. флуанксол и 1/2 есобел сутрин и на обяд

# 718
Здравейте!

Нова съм в темата, защото избягвам да чета споделяния на хора със сходни проблеми, от опит съм установила, че ми действат зле.

В тревожността не съм нова, имах ПА близо 10 години, след това остана само тревожност, която след ковид вече стана абсолютно нетърпима. След година и половина в ада, в крайна сметка склоних и посетих психиатър. Започнах Стимулотон, отрази ми се магично, забременях, спрях го, родих, гледах си детето и 2 години всичко беше супер, явно под влияние на хормони и други процеси покрай раждането и бременността.

Някъде към края на втората година започнаха бавно да се промъкват старите симптоми, като се започна с дишането - онова класическо неприятно усещане, че не можеш да си поемеш дълбоко въздух. Борих го, струвах, правих, отидох на пулмолог, от там кардиолог, алерголог - няма проблем, психосоматика (както и си знам). 6 месеца имах тази драма с дишането, която приключи както и започна - изведнъж, и следващите месеци бях добре. Но постепенно започнаха и други мизерии, които си ги знам много добре с моя 20 годишен панически стаж, та реших пак да се обърна към психиатър.

Посетих д-р Петя Димитрова, която ми изписа и първия път стимулотона, изписа ми го отново. Та стигаме до тук. Пия го почти 2 месеца и като цяло натроението ми се регулира, не изпадат в истерии, спадове и тн, които имах преди това. Дишането ми още е кофти. Но най-неприятното е, че не мога да спя. Съсипва ме това и не знам какво да правя. Трябва да съм адекватна, да стана в 6, да закарам детето на ясла, да работя от 8 до 5 и да взема детето на ясла, всичко това като не особено опитен шофьор в час пик в центъра на София...Снощи съм заспала след 1:30, в 4 детето се събуди, и май съм заспала пак от 6 до 7. И то не е хубаво, дълбоко, ами основно фаза на съня, защото си спомням какво съм сънувала и сънувам много. Това ми е усещането - че или не мога да заспя, или заспивам леко, без да имам пълноценен дълбок сън. Това, както се досещате, води след себе си всякакви други тъпотии като сърцебиене, замайване, абе няма какво да изброявам. И главоболие.

Та, колко време трябва да мине да отминат тези симптоми, изобщо ще отминат ли, колко е редно да изтърпя. Писах на д-р Димитрова два пъти, първия каза, че още е рано (някъде към 3тата седмица), втория така и не ми отговори...
Не знам дали не избързах с АД, дали не трябваше само психотерапията да си продължа. Много е неприятно и изнервящо.

Направих и жестоката грешка да изчета листовката, 2 дена бях в тежка депресия след това. Но искам да попитам, какво мога да пия за главоболие, общо неразположение, температура? Всички се сещате, че няма как да тичам до ЛЛ за едно главоболие, но в листовката пише, че НСПВС не се препоръчва да се приемат със стимулотон. В листовката на аналгина пише да не се приема с АД. И какво правим?

Както казах д-р Димитрова не ми е отговорила, та и да я питам за главоболие какво да пия, не мисля, че ще ме отрази. За това се надявам някой да сподели опит.

За допълнителна информация - имам ИР, която се старая да държа под контрол със съобразено хранене, Хашимото, и мутация на MTHFR ген, ама не помня точно каква. Просто наскоро попаднах на информация, че и това влияело...

Та, ще съм много благодарна ако някой може да сподели нещо по моя казус, а аз се извинявам, че не съм чела подробно темите, но това е в защита на психичното ми здраве и вярвам, че себеподобните ще ме разберат Simple Smile

# 719
Според мен флуанскола ти е малко. Аз в кризи съм стигала и до 3 хапчета на ден. Обади се на психиатъра си, кажи му точно какво чувстваш и може би ще ти котигира лечението. Щом имаш суицидни мисли трябва по-сериозно лечение, ако трябва отиди на стационар под наблюдение, но не се оставяй сама, моля те!

Общи условия

Активация на акаунт