Как обичат мъжете?

• 56 009
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 480
Един нормален мъж, няма за предлага да изхвърли боклука (който е И негов), а просто ще го направи. Както и всичко останало за да може половинката да си почине.
Менят се времената... преди 50-60 години в списанията за домакини пишело, че жената трябва да ошета, та мъжът като си дойде от работа да може да си почине:

Пък сега трябва мъжът да ошета, че да може жената да си почине.

П.С. Преди да почнете с хейта, споделям, че и в къщи боклукът го изхвърлям аз, вкл. тоя за рециклиране, което е по-досадно, защото шарените кофи са по-далеч, ама да се надяваме, че поне после го рециклират наистина (а дано, ама надали).

# 481
  • София
Е да, ама през 50те в англо говорящите страни, се е смятало за срамно омъжена жена да работи. В момента гледам точно такова сериалче.

# 482
Сега пък се почна с боклука. Еми виждаш пълен боклук, изхвърляш го. Виждаш пълна пералня- пускаш я. Все тая мъжът или жената, идеята е да не е все единият. Тея месеци работя от вкъщи, не ми пречи да свърша почти всичко, преди като и двамата работехме навън и двамата правехме неща. Какво толкова има, така и не разбрах, че все се дъвче.

# 483
Е да, ама през 50те в англо говорящите страни, се е смятало за срамно омъжена жена да работи. В момента гледам точно такова сериалче.

Те тия неща в подобни "извадки" удобно се пропускат, защото им пречат на тезата.

П.С.
И да Крис като мъжа е неспособен вече сам да издържа едно домакинство ще шета наравно с жена си.
Като иска да не барва нищо вкъщи ще се напъне да работи за две заплати.

# 484
Защо изобщо броите нещо толкова дребно като изхвърляне на боклук за домакинска работа се чудя. Това е дребнавост.
Искам да поясня, че това с боклука няма как да се равнява на готвене или миене на прозорци.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 18:39 от Tina*

# 485
Защо изобщо броите нещо толкова дребно като изхвърляне на боклук за домакинска работа се чудя. Това е дребнавост.

То цялата домакинска работа щом я върши друг е "дребнавост".
За това е изключително грозно жена да казва, че мъжът "помагал" като изхвърлил боклука или е заредил съдомиялната - все едно тя му е майка.
Никога няма да забравя как баща ми ме възпитаваше (токсично) как трябва хем да работя, хем домакинство да въртя и изобщо всичко аз да правя. А оня само трябва да работи тъй ли? И що?  Защото се е родил с пенис или?
Приятелят ми върши всичко вкъщи наравно с мен защото и двамата работим и така е редно.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 17:55 от Arielle

# 486
Аз боклук не пипам.
Има мъж за тая работа.

# 487
  • Out of the Mix
Всичко останало просто е обръщане на любовта в някакъв емоционално-финансов алъш-вериш (моделът на Ревоукър)  - ще ти дам Х, но в замяна искам У.
Та така, нали темата беше за това как обичат мъжете - ами, ако обичат истински, значи като истински обичащите жени, мисля аз.. Wink
Не мога да чета всичко, случайно си мернах ника.
Какъв е моят модел казваш? Rolling Eyes
Нямам емоционално-финансови алъш-вериши.
Много от нещата, които казвам са в контекст, като условностите са много.
Изобщо съм над всякакви материални простотии в едни отношения, дори да изглежда отстрани друго.
А смятам също, че е нормално като даваш, раздаваш се за човека си до теб, да очакваш и получаваш същото.
Даже ти харесвам доста от постовете, романтичността в тях, за отмяната и т.н.

Какъв боклук не пипаш, Хепи?
Лъвчетата не обичаме да се цапаме и клепаме, ама да не изхвърлиш плика с боклука е странно, ако е това.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 19:31 от Revoker

# 488
Аз боклук не пипам.
Има мъж за тая работа.
Така излиза, че все пак някои дейности са "мъжки", а други - "женски" Rolling Eyes

# 489
  • София
На мен пък това ми е една от любимите домакински дейности. Като излизам да взема торбата.
Разправяла ли съм колко комично ми беше да наблюдавам как БМ се "справя" с домакинските дейности, след като се изнесох? В началото ходех всяка седмица да си събирам някакви неща и всеки път къщата беше ужас. Не можех да се сдържа и започвах да шетам! После ми мина.

# 490
И да Крис като мъжа е неспособен вече сам да издържа едно домакинство ще шета наравно с жена си.
Е, това е много дълга тема. Говорили сме за нея и преди, та не ми се подхваща, ама хайде 2-3 реда в резюме.
Как едно време мъжете можеха сами да издържат семейство, а вече не? И не става въпрос дали аз мога или колегата рф22 например - а дали средният мъж може.
От статистиката се вижда, че едно време е можело, измерено чрез средната заплата спрямо средната издръжка на живот. А сега вече не може, почти в никоя държава - по същия показател. Сега мъжете са станали по-мързеливи ли според теб, или по-некадърни? Или просто предлагането на труд се е вдигнало много, откак жените масово почнаха да ходят на работа? А на всяко нещо като се вдигне предлагането му, цената му пада.

# 491
  • София
Жените са виновни! 🤣🤣

Допълвам. Много обичам да се сприятелявам с чистачките на работа. Тези, които работят и в частни домове, доста хубави пари си изкарват.

Когато мъжете спрат да ни обичат и се озовем в кабинета на адвоката, и започнат да се зъбят как жената гледала децата и чистела, а не работела, адвокатът учтиво обяснява, че това се счита за пълноправен принос към семейството и семейното имущество. Аха!

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 09:31 от Rockstar

# 492
  • France
А, да... великата графика, която доказва точно обратното Simple Smile помня го този наш спор. Постни я пак, с удоволствие ще ти обясня наново.
Жените винаги са работели. Просто рядко техният труд е бил заплатен. И в много държави една заплата продължава да стига за едно семейство. 3 години съм живяла така. Simple Smile

# 493
То пък едно издържане на семейство едно време...
Евентуално само в Щатите 60-те.
Иначе навсякъде по света, извън 5% заможни, говорим за едно носене на храна вкъщи, малко бюджет за училище и дрехи и това е прочутата мъжка издръжка. Нямаше качествени здравни и дентални услуги, нямаше скъпи спортове и хобита, няма ски почивки във Франция. Простичък смотаничък живот. Втори апартамент, вила и тн. стават възможни за семействата едва когато и жената започва да работи.

При тия леко мизерни обстоятелства и днес мъж може да "издържа" семейство

# 494
  • По света и у нас
Знаеш ли какво ми каза мъжа ми като исках да остана вкъщи с бебо и той да ни издържа с неговата средностатистическа американска заплата - “Ще ни е много трудно да си позволяваме нашите барбекюта и партита, ако спреш на работиш!”
Значи не е било невъзможно, но той си искаше барбекюта и партита, на мен ми беше все тая за тях, но пък обичам сигурността в банката, та продължих да блъскам.

Общи условия

Активация на акаунт