Как обичат мъжете?

• 56 026
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 450
Личи си, че си много млада, нямаш деца и не си имала до себе си стиснат мъж. Това последното, може само да те радва.
Този, който няма да предложи да плати сметката на първа среща, няма и да предложи да изхвърли боклука, нито да гледа детето, за да идеш да си купиш едни гащи с твоите пари.
Надявам се, съм била разбрана правилно.

Алис, признавам, че нямам опита на много от вас, но отказвам да приема подобно опростенческо мислене.
Стиснат мъж в ресторант на първа среща, не дай си боже, без да е купил подарък = стискане в любовта/ финансите/домакинството/леглото и т.н. Rolling Eyes
Все си мисля, че животът - и особено любовта - са доста по-сложни уравнения с много неизвестни. Ами може пък точно този ден мъжът да си е забравил/загубил портфейла например. Какво трябва да направи - да ме отреже за вече уговорената среща само защото няма да може да ми плати сока?! Smile Мен от това би ме заболяло повече - значи не копнее просто да ме види, а държи да изглежда като "мъжкар" (извинете за противната дума), който как така ще остави жената да си плаща - нали трябва да покаже дебелия си портфейл, после новото бмв и т.н. (за мен зад това желание да се покажеш колко голям мъж си, всъщност се крие огромна комплексарщина).
Като цяло, смятам, че е нормално първите срещи да са проучвателни - и за двете страни. Така че, след като аз самата все още имам емоционални резерви, защо пък мъжът да не може да има своите си финансови резерви на първа среща? Smiley
Ясно ми е, че изглеждам като абсолютна женомразка, защити критикувам само своя пол до тук, но сякаш мъжете (поне във форума) наистина са по-толерантни към чуждата гледна точка, отколкото жените. 30 страници тропате с крачета как трябва да ви се покриват нуждите (основно финансовите, емоционалните рядко ги споменавахте Smiley) и стиснатостта ви е червен флаг, а се цупите, ако мъжът също си прави сметката..
Но мъжкото и женското сметкаджийство мога да ги оправдая само за кастингите по срещи. Когато си истински влюбен, не мога да си представя да правиш някакви кроежи как да не се минеш случайно с някой лев покрай половинката си - независимо дали е мъж или жена. А когато чувствата са взаимни, тогава и на двете страни не им тежи, дори искат да дават за любимия, всеки според възможностите си, и никой от двамата не го прави на въпрос. Simple Smile
Всичко останало просто е обръщане на любовта в някакъв емоционално-финансов алъш-вериш (моделът на Ревоукър)  - ще ти дам Х, но в замяна искам У.
Та така, нали темата беше за това как обичат мъжете - ами, ако обичат истински, значи като истински обичащите жени, мисля аз.. Wink

# 451
Мдам.
Денят си личи от заранта.

# 452
Каринела млада и зелена си. Пишеш наизуст. Внимавай да не се омъжиш, за такъв, че после ще стане весело като почне да не дава пари за децата ви понеже те си били имали майка (реален случай, който се разви пред очите ми). Не скачай на леличките в темата - видели сме 2 и 200.

# 453
И на мен ми харесва мисленето на Каринела - а и тя не е единствената жена, която мисли така. От моята жена например никога не съм чувал подобни разсъждения като на някои дами в темата. Ако така мислеше, едва ли щях да се оженя за нея, или ако се бях заблудил то щях да се разведа. Аха, ама то и от въпросните дами повечето са разведени - съвпадение ли е, не знам.

# 454
  • София
Да, доста младо и наивно е момичето, видно романтизира мъжете в главата си. Ще се сблъска с реалността, включително тази на форумните мъже, които не искат да се включват в домакинството и смятат, че жената има право на дързостта да работи, само ако първо си е свършила всички останали "женски" задължения, например Wink Иначе хубаво звучи казаното от нея за домашните задължения, просто тук не съм видяла такива ентусиасти.

Птица, това да имаш изисквания към нещо не е манипулация. Но ще ти припомня мнението ти в някоя тема, в която става дума за социален натиск към жената - например, за броя сексуални партньори Wink

# 455
Оппа, надушваме пак линията - трай, бабо, за хубост.
Всъщност, повечето жени в темата са обвързани.
И си плют в пазвата, че не с подобни персонажи на повечето от тукашните. Wink
//
А момичето горе говори ангро. Дори не се е задълбочило в дискусията. Иска да се хареса на мъжката аудитория. Ех, тези валидации.

# 456
Не сме разведени chris78, не бързай да ни обобщаваш

В 'декларацията' на karinella има много технически грешки и пропуски, а оттам и тезата е изградена журналистически и тенденциозно.

Като тръгнем оттам, че кой очаква ПОДАРЪЦИ на първа среща, както е писала тя - никоя от участващите тук няма такива очаквания.
После: мъжете, които плащат сметката в ресторанта не са клишето с дебелия портфейл и бмв-то, а просто добре възпитани хора (и тях майка ги е раждала, ако е някоя като мен - ще платят винаги, иначе МЕН ще ме е срам че съм възпитала такъв измекяр).

Трето: никоя от нас, писалите не си прави сметката, както тя го изкарва - напротив, на нас ни се иска да виждаме мъже, които се стараят, но когато не го правят, отчитаме защо. Вместо да чуят полезното от тая обратна връзка, мъжете се вторачват в жалките пари за вечеря, като разход, който не е приемлив за тях

Като не е приемлив, излизайте с женомразки, с феминистични и войнствени делящи сметката дами - и се радвайте на живота

# 457
На мен не ми се струва срамно или странно за една жена да е меркантилна.
Ако каже - аз съм нежния пол, а ти си силния, амбициозния, борбения пол; освен това смятам да родя и гледам деца, така че нямам да имам толкова време и енергия да изкарвам пари колкото теб, така че покажи ми отсега можеш ли да изкарваш пари, ако искаш да бъдеш с мен (може да започнеш с плащането на една вечеря).
Странно ми е обаче ако каже - аз съм силна и независима жена, всичко което умеят да правят мъжете го умея и аз, даже по-добре; не ни трябват мъже в наши дни; но ако искаш да бъдеш с мен, плати ми вечерята, моля.
Много добре казано, браво. Като изключим т.нар. голддигерки (много малък процент от жените), при останалите е напълно нормално и дори необходимо да включат в уравнението дали ще започнат връзка с някой мъж не само емоцията, ами и неговите способности да изкарва пари, да може да се грижи и да поддържа семейство, да бъде отговорен и амбициозен. Защото, както каза Лъвица, жената ще е тази, която ще ражда, тя е тази, която ще пропусне възможности и време в работата си и съответно тя  вероятно ще влага повече от себе си за семейството. В този смисъл тя трябва да има пълната картина пред себе си с какво се захваща. И това не е меркантилност, а елементарни изисквания на живота от хилядолетия.

Това кой трябвало да плаща сметката не знам как да го коментирам, абсурдно е. Странната птица по-горе обърна внимание на това, че обществото обикновено налага на мъжете какво е "мъжко" и какво се очаква от тях като такива и че ако не спазват тези неща не са истински мъже. За добро или лошо така стоят нещата, така сме се родили и ще си носим последствията. Или ни идва отвътре, или си търсим оправдания защо нещо в живота ни не се получава. Отговорността си я носим сами и лично на мен ми харесва Simple Smile

# 458
  • France
... Предпочитам мъжът ми да ми предложи да ме отмени с някоя домакинска задача - ако ще да е и да изхвърли боклука - когато съм уморена след дълъг работен ден например...
Това ми е по-скоро за червените флагове. Ще ме чака да грохна от умора за да благоволи да хвърли боклука. И аз ще трябва да съм доволна. Да, бе.

Имаше и преди едно младо момиче във форума, което ги пишеше такива, ни в клин, ни в ръкав. Бизи, Биби, не помня точно.

# 459
  • София
Рейгън, нужно ли е жената да се презентира като по-слаба, неамбициозна и неборбена за да заслужи заявка за грижа, като накрая все тя ще ражда? Майчинството не е лесно, така че една силна, амбициозна и борбена жена ще прехвърли тези си качества и в гледането на детето. Разбира се, вторият пример на Крис е някаква крайност и определено не е алтернативата на първия.

# 460
никоя от нас, писалите не си прави сметката, както тя го изкарва - напротив, на нас ни се иска да виждаме мъже, които се стараят, но когато не го правят, отчитаме защо. Вместо да чуят полезното от тая обратна връзка, мъжете се вторачват в жалките пари за вечеря, като разход, който не е приемлив за тях
За мен са приемливи разходи и за вечеря, и за много други неща. Също е приемливо да върша и своя дял от домашните задължения.
Не е приемливо обаче да чуя - аз съм силна и независима, мога и без мъж, повечето мъже за нищо не стават и са муньовци, пу*ьовци и мамини синчета; но ако искаш да излезем съгласна съм, но трябва ти да платиш сметката.

# 461
Това точно никой тук не го казва от пишещите жени
Това е хвърлен във въздуха аргумент, колкото да си защитиш тезата

# 462
Рейгън, нужно ли е жената да се презентира като по-слаба, неамбициозна и неборбена за да заслужи заявка за грижа, като накрая все тя ще ражда? Майчинството не е лесно, така че една силна, амбициозна и борбена жена ще прехвърли тези си качества и в гледането на детето. Разбира се, вторият пример на Крис е някаква крайност и определено не е алтернативата на първия.
Според мен жената трябва да е такава, каквато е. Силата, амбициозността и борбеността са силно положителни качества и харесвам хората, които ги притежават. Човек може да ги притежава и въпреки това да получава грижа, особено в рамките на семейството си. Аз смятам и себе си за силен, амбициозен и борбен, мога да живея сам без никакъв проблем, но животът ми е по-пълен и хубав когато го споделям с някого и когато усещам грижата и вниманието на човека до себе си. И съответно аз да полагам грижа за него.

# 463
На тия, дето не ни трябва мъж, не излизаме с мъже. Може да питаш половината тука дето са ми писали ЛСта на колко дори съм отговорила... Ако ми затрябва случайно, ще го мисля тогаЗ Thinking

# 464
  • София
Рейгън, същото, само че за мен грижата е взаимна.

Общи условия

Активация на акаунт