Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 37 476
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис! Може ли да ми дадеш мнение за тези изследвания, най-вече щитовидна, В12, Д.
Здравей!
Селен и Магнезий може да са по-високи.
ТСХ е добре, но си с тенденция към Хипофункция на ЩЖ ( просто го имай предвид, особено ако се цели зачеване)
Вит. Д трябва да е по-висок - за лятото поне 40, а края на лятото и началото на есента да е 60-70.
В12 трябва да е на горна граница...800-850.

Здравей, denis© ето референтните😊.
Скрит текст:
Д-р Мария Бояджиева от ендокринологията в Майчин дом кои дни е на кабинет в поликлиниката. Ще ходим с направление, записват ли часове, или се ходи сутрин и се чака? Ако записват може ли телефон, благодаря😊.

Здравей!
ТСХ е висок - трябва да е около и под 1.0, ако се цели зачеване... в останалите случаи да е под 2.0
Другите са добре.

Денис, моля за помощ, това са изследванията на дъщеря ми, която е на 20. Виждам хипофункция на ЩЖ и
Скрит текст:
недостатъчен витамин.Д, но това което ме притеснява най-много е високия витамин.Б12. В последната година при проследяване винаги е висок.  Не го приема допълнително. Моля за съвет!
ТСХ е добре, но Т4 е нисък - показва тенденция към Хипофункция на ЩЖ.
АЛАТ е висок - да се консултира с лекар.
В12 е висок - ако не го приема, да преразгледа храненето си... да изключи храните богати на В12
Вит. Д може да е по-висок.

Здравейте,
Дали може съвет относно желязото? Имам обилен косопад
Скрит текст:
(ЩП е оправен), а гинеколожката ми каза,че не е на долна граница и е добре. Все пак настоявах за ампули и ми изписаха. Каква е стойността, която трябва да поддържам?

Благодаря ви
Здравей!
Трябва да се приема желязо - феритинът трябва да се поддържа 100-120, за да няма проблем с косата.
Ако има и други дефицити да се попълнят ... храненето да е високопротеиново... да се проверят нивата на всички андрогени, ако има ИР да се контролира.
Да се увеличат полезните мазнини ( зехтин, кокосово масло... )... да се приемат добавки за коса ( кожа и нокти), колаген и т.н. - грижата за косата е комплексна.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 21:56 от denis©

# 526
Има два  от половите, които са над норма DHEA-S и 4 андростендион?

# 527
  • София
Здравейте !
Дали изследванията са
Скрит текст:
ок според вас ? Резултатите като цяло ми се струват към долна граница, освен пролактина, 5-ти ден от МЦ.
Благодаря предварително.
Здравей!
На 5-ти ден от МЦ, ЛХ, ФСХ и Е2 не са много обективни.
 Е2 напр. е висок, но ако си с по-къс МЦ, може и това да е причината?! Ако не си - тогава може да показва проблем с  МЦ, О. и т.н. Следи го, за всеки случай. Пролактинът също трябва да се следи, защото е висок.

# 528
Благодаря много !
23-24 дни ми е цикъла, менструация 6-7 до 10 с изчистване. ТСХ ми е 3.07 латентна хипофункция; изследвах хормони по мое желание, АГ не вижда проблем, нямам симптоматика.

# 529
  • София
Има два  от половите, които са над норма DHEA-S и 4 андростендион?
Извинявам се, не съм ги видяла - отварям в нов раздел изследванията и в случая съм отворила само втория, като мислех, че са на един лист.
Да, високи са - лекар трябва да прецени каква е причината (яйчници или НбЖ)

# 530
  • София
Здравейте, трябва да пусна контролни изследвания на полови и щитовидни хормони. Предния път ги изследвах в Бодимед, клона в Младост 1, но впоследствие прочетох смесени отзиви за точността на техните хорм.изследвания.
Препоръчайте ми надеждна лаборатория за тези изследвания. Има ли значение дали ще е централна или клон, че срещнах и такива мнения. Колебая се между Кандиларов и лабораторията към Ендокринологията в сградата на Майчин дом.
Още нещо - досега нито един ендокринолог, нито гинеколога ми са ми казвали да изследвам ТСХ, фт3 и фт4 в чист ден от цикъла. Защо има значение (питам, защото при предните изследвания на 4ти ден, ТСХ излезе на горна граница, а фт4 леко занижен, което не ми се е случвало преди)?

# 531
ТСХ в Ендокринологията, другите в Геника изследвам аз.

# 532
  • София/Търново
Здравей, Denis, това са ми изследванията на 3 ден от МЦ. Жена, 41 г. Имам лапароскопия февруари за киста на яйчника, която е премахната. А миналия ноември мисед. Пих и антибиотик, защото в урината имаше бактерии. Причина - спаднал имунитет. Баба и дядо починаха преди 3 месеца. Сега пия Бринтеликс, 10 мг. Въпреки това мога да спя по 20 часа. Може ли мнение по изследванията. Насоки... Какви добавки да пия. АГ каза Иногинол, но не съм стриктна, че урината става оранжева. Цикълът ми е обилен след лапароскопията, до сега не е бил така, пия витамин Ц и калциий-фосфор. Понякога имам зацапване преди, след цикъл. 

# 533
  • София
Здравей, Denis, това са ми изследванията на 3 ден от МЦ. Жена, 41 г. Имам лапароскопия февруари за киста на
Скрит текст:
яйчника, която е премахната. А миналия ноември мисед. Пих и антибиотик, защото в урината имаше бактерии. Причина - спаднал имунитет. Баба и дядо починаха преди 3 месеца. Сега пия Бринтеликс, 10 мг. Въпреки това мога да спя по 20 часа. Може ли мнение по изследванията. Насоки... Какви добавки да пия. АГ каза Иногинол, но не съм стриктна, че урината става оранжева. Цикълът ми е обилен след лапароскопията, до сега не е бил така, пия витамин Ц и калциий-фосфор. Понякога имам зацапване преди, след цикъл. 

Моите съболезнования.

Хемоглобинът е нисък - внимавай да не отидеш в ЖДА ... затова нямаш сила и енергия, поне това е една от причините. Трябва да се приема желязо и/или храни богати на желязо.
Вит. Д е много нисък - това е друга причина... освен това може да те "хвърля" в депресия... трябва да се приема с К2 (МК-7) + Калциева формула. През лятото трябва да е около 40, а края на есента 60-70ng/ml.
Пролактинът е малко висок - следи го.
ЛХ, ФСХ и Е2 са добре в момента, не показват проблем.
Другите са добре.
Провери ТСХ, Т3 и Т4 ...В12 ( той също дава тонус и енергия)

# 534
  • София/Търново
Благодаря, Denis!

# 535

Здравей, Денис! Това са резултатите на детето ми, на 12 години, може ли коментар? Единствено В12 е компроментиран, т.к. пие добавки с В12.

# 536
  • София
Скрит текст:

Здравей, Денис! Това са резултатите на детето ми, на 12 години, може ли коментар? Единствено В12 е компроментиран, т.к. пие добавки с В12.
Здравей!
Показателите от КГАнализ е по-добре лекар да ги разчете - тълкуват се заедно, не поотделно.
Феритинът е нисък, показва дефицит на желязо.
В12 е висок от приема, не е обективен в момента
Т3 е висок, ТСХ - също - трябва да се консултирате с Ендокринолог... ако скоро е боледувало, може и това да е причина за несъответствието. Антителата са добре.
Йонизирания калций е висок, ако е приеман калций, вит. Д ... може да е от това ( общия е добре)  - Ендокринолог трябва да прецени.
КЗ е висока, магнезият може да е по-висок.

# 537

Здравейте, това са изследванията ми на 3-ти ден от цикъла. Това, което ме отчая е  Амх-то, и миналата година по това време не беше висок - 0.58, но сега направо се е сринал. Декември забременях естествено, но за съжаление трябваше да прекъсна бременността поради хромозомна аномалия. Тези изследвания са 3 месеца след аборта, тъй като вече правим нови опити, но засега без успех. Освен това този месец не съм сигурна, че имах овулация, възможно ли е това да е дало отражение на резултата?
Да допълня, на 38 г.съм вече и знам, че нямам много време за губене.

# 538
Здравей, denis, пуснах си прогестерон, естрадиол, LH, FSH и пролактин. Лекарят каза,че всичко е много добре. Освен пролактинът, който беше двоен и да го повторя. Пролактинът беше изследван след 2 кафета, безсънна нощ, никак не бях спокойна предишната вечер. Знам, че не се изследва така. Лекарят каза, че е възможно с кафетата да съм го и да го повторя. И спа лежах 30 Мин в лабораторията преди да ми вземат кръв.
Имам трети ден закъснение на цикъла, уж имах лигавица като за пред цикъл още преди 9 дни.
Ако утре повторя пролактина, тоест няма да е изследван след жикъл в чист ден, ще бъде ли правилно?
Ако е висок наистина, възможно ли е да е причина за няколко месеца с фоликулярни кисти и закъснение или избързване на цикъла? След това 4 месеца беше всичко нормално и сега закъснение.

# 539
Здравей, Денис! Би ли написала какви изследвания трябва да се пуснат при силен косопад на жена в менопауза?

Общи условия

Активация на акаунт