Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 30 578
  • 602
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, дами!
На 41г съм.
Последните 2 месеца гърдите ми са нетипични- преди, винаги, 1-2седмици преди цикъл се '"наливаха/напръщяваха'", а при последния цикъл нямаше никаква промяна и сега след седмица очаквам да ми дойде и пак никакви признаци. Последно изследвах хормони май месец- всичко беше в норма дори перфектно. Преди месец и на преглед ходих, тъй като ще се подлагам на поредно ин витро- всичко изглеждаше перфектно- лигавица, 6-7 антрални фоликули, потвърдиха, че съм имала овулация...
Кой хормон е излязъл от норма според Вас- Естрадиол?Пролактин? Или на какво би се държала тази промяна в гърдите?
Последната 1 година не съм приемала никакви лекарства. Имам и "бясна" тинейджърка вкъщи и нервите са до небето. Но пък и преди съм имала стресови периоди, а признакът с гърдите си го е имал.
Благодаря!

# 541
Честно казано нямам напрежение в гърдите точно в месеците, в които хормоните са ми най-наред.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 12:25 от marigold_

# 542
Привет!

Опитваме за второ дете. Ще съм благодарна за всякакви коментари относно изследванията ми.

На 35 години, 2 ден от цикъл:
- за Хашимото знам, започнах терапия от тази седмица
- за 17-OH Прогестерон със закъснение прочетох, че е строго трети ден от цикъл и съответно не съм сигурна, че може да се интерпретира стойността

# 543
Здравейте, на 33г съм с Хашимото. С мъжа ми се готвим за бебе. Преди няколко години си сложих гръдни импланти, но тогава не знаех за Хашимотото. Чудя се дали те влошават имунния отговор. Днес си пуснах хормони (3ти ден) . Чудя се дали съм си влошила АМХ то заради тези тъпи импланти и се готвя да ги махам.

# 544
  • София
Привет!
Опитваме за второ дете. Ще съм благодарна за всякакви коментари относно изследванията ми.
Скрит текст:
На 35 години, 2 ден от цикъл:
- за Хашимото знам, започнах терапия от тази седмица
- за 17-OH Прогестерон със закъснение прочетох, че е строго трети ден от цикъл и съответно не съм сигурна, че може да се интерпретира стойността

Здравей!
Магнезият може да е по-висок, цинк и мед са ниски - трябва да се приемат.
Селенът е добре.
Феритинът е нисък - трябва да се приема желязо.
ТСХ  висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ... а това, провокира и Хашимото.
ФСХ, за възрастта ти е малко висок - следи го, може да е инцидент.17ОН прогестерон е висок - възможно е да има киста? Добре е да те видят и на УЗ.
Тестостеронът е малко нисък - хапвай повече месо, протеин...
ФК е ниска - трябва да се приема.
Хомоцистеинът е висок - добре е да е около 5.0... той се повлиява от прием на ФК, В12 и В6... при теб само ФК е ниска.
В6 е висок, не е проблем... пий повече вода, възможно е да си дехидратирана, ... защото и желязото е високо, но феритинът е нисък ( т.е. причина и за това може да е дехидратация)

Здравейте, на 33г съм с Хашимото. С мъжа ми се готвим за бебе. Преди няколко години си сложих гръдни
Скрит текст:
импланти, но тогава не знаех за Хашимотото. Чудя се дали те влошават имунния отговор. Днес си пуснах хормони (3ти ден) . Чудя се дали съм си влошила АМХ то заради тези тъпи импланти и се готвя да ги махам.
Здравей!
За имплантите - консултирай се с имунолог.
ТСХ е добре, но Т3 и Т4 показват тенденция към Хипофункция на ЩЖ.
ФСХ е малко висок - следи го.
Другите са добре

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 19:24 от denis©

# 545
  • София
Здравейте, можете ли да ми препоръчате репродуктивен ендокринолог в София (за Начев знам, но по-скоро не бих отишла при него)? Задължително ли е да се води с такава насоченост, ако е свързано със забременяване (трябва да даде мнение за щитовидни и полови хормони) или всеки ендокринолог би бил от помощ?

# 546
Др. Мария Бояджиева

# 547
  • Варна
Здравейте, ще съм благодарна, ако някой може да изкаже мнение за тези резултати ? В края на месеца имам час при гинеколожката, която ми ги изписа, но ще запиша и при ендокринолог. Другата седмица на 2-3 ден от цикъла имам да пусна Testosteron, DHEA-S, Androstendion, LH, FSH, Estradiol, Prolactin. От днес изобщо не ми изглеждат розови нещата (освен TSH-то)

TSH - 1.73
Гликиран хемоглобин (Hb A1c)   5.39%      4.8 - 5.9
25-OH-Vitamin D         39.19 ng/Ml   
Глюкоза, серум /Glucose/      5.74 mmol/L    3.05 - 6.38
Инсулин /Insulin/         19.35 µU/mL    2.6 - 24.9
HOMA-IR изчисление         4.94      < 2.5

# 548
  • София
Здравейте, ще съм благодарна, ако
Скрит текст:
някой може да изкаже мнение за тези резултати ? В края на месеца имам час при гинеколожката, която ми ги изписа, но ще запиша и при ендокринолог. Другата седмица на 2-3 ден от цикъла имам да пусна Testosteron, DHEA-S, Androstendion, LH, FSH, Estradiol, Prolactin. От днес изобщо не ми изглеждат розови нещата (освен TSH-то)

TSH - 1.73
Гликиран хемоглобин (Hb A1c)   5.39%      4.8 - 5.9
25-OH-Vitamin D         39.19 ng/Ml   
Глюкоза, серум /Glucose/      5.74 mmol/L    3.05 - 6.38
Инсулин /Insulin/         19.35 µU/mL    2.6 - 24.9
HOMA-IR изчисление         4.94      < 2.5
Здравей!
Има ИР и КЗ е висока... трябва режим на хранене, добавки, медикамент, спорт...
Вит. Д може да е по-висок... 50-60
ТСХ е добре, но само той не е показателен, трябва да се изследва заедно с Т3 и Т4

# 549
Здравей, Денис! Това са резултатите на майка ми, която е в менопауза и със засилен косопад, търсейки причина за него. Какви добавки би препоръчала да се приемат за холестерола?

# 550

Здравейте. Това са моите показатели. След преждевременно раждане , починало бебе , висок стрес, задух през целия месец след като свърши цикъла и кървенето до следващия цикъл съм много зле
Мисля си че е силен ПМС , но не съм сигурна.
Не знам на какво вече да отдам проблемите си.  Силна умора , болки по цялото тяло ,
Моля за съвет

# 551
  • София
Здравей, Денис! Това са резултатите на майка ми, която е в менопауза и със засилен косопад,
Скрит текст:
търсейки причина за него. Какви добавки би препоръчала да се приемат за холестерола?
Здравей!
Скоро, а може и в момента, да е болна - някакво възпаление, патоген?!
Холестеролът е леко повишен и по-притеснително, според мен, е по-високата КЗ. Има ИР - трябва да се консултира с Ендокринолог. Високата КЗ уврежда сърцето ( очите, бъбреците, дори мозъка) , повишава нивата на холестерола и т.н.
Т3 е висок - предполагам е нещо инцидентно, но по-добре лекар да си каже мнението... ТСХ и Т4 са добре.

Скрит текст:
Здравейте. Това са моите показатели.
Скрит текст:
След преждевременно раждане , починало бебе , висок стрес, задух през целия месец след като свърши цикъла и кървенето до следващия цикъл съм много зле
Мисля си че е силен ПМС , но не съм сигурна.
Не знам на какво вече да отдам проблемите си.  Силна умора , болки по цялото тяло ,
Моля за съвет
Здравей! Много съжалявам за това, което трябва да преживееш. Бъди силна и гледай напред.
Желязото е ниско - провери целият т.н. Железен панел + В12, ФК, Вит. Д...
Пролактинът е много висок - трябва да се консултираш с Ендокринолог... той може да е причина за тези неразположения.
Имаш Хипофункция на ЩЖ, това също може да засилва допълнително тези неразположения.
Нямаш Хашимото.

# 552
Здравейте, ще съм много благодарна, ако можете да ми дадете насоки относно интервала на прием между различните добавки и хормони.
Днес ми изписаха добавка, която съдържа фисетин, никотинамид рибозид, CoQ10 и кверцетин.
Трябва да я пия сутрин на гладно, час преди хранене, но сутрин приемам и Еутирокс(в 5.30 ч)
Дали няма да попречи на усвояването на хормона?Час отстояние между добавката и хормона достатъчно ли е?

Също така ще започна прием и на хормонален препарат съдържащ Естрадиол, който не зная как да вместя.
По кое време на деня е добре да го приемам?

Освен това приемам още:
В 10.30 ч.Магнезий(след няколко дни го спирам)
В 15.30 ч. желязо +вит.Ц
В 19.30 ч. Селен.

Денис, ще бъда безкрайно благодарна на помощта ти.

P.S.Днес бях на преглед в София(от Бургас съм) по повод перименопауза, но докторът накрая бързаше и всичко стана сякаш междудругото.
И сега се притеснявам да не вредя с приема между добавки и хормони, а те да си пречат, ако нямат достатъчно отстояние помежду си.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 00:50 от cveti__81

# 553
Магнезият не се ли пие постоянно, защо го спирате?

# 554
Защото го пия 5 месеца вече, дефицитът ми не беше голям.
Ще направя почивка и после пак.

Общи условия

Активация на акаунт