Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 30 567
  • 602
  •   1
Отговори
# 585
Здравей Денис, би ли ме насочила какви изследвания да пусна на сина ми (почти на 16 години)? Не знам тали това е правилната тема за въпроса ми и затова го слагам в скрит текст. Предварително ти благодаря!
Скрит текст:
Може би от 2 години има проблем със стомаха, няколко пъти в седмицата е с разтройство. Гледоха го на ехограф, но нищо не откриха, само препоръка да спре глутен и млечни. Отделно има дни, когато спи по много - като легне след училище към 16ч и става на другата сутрин за училище към 6,30ч. Също сякаш косата му оредява и му причернява при рязко изправяне. На първо време ми идва желязо и свързаните и някакви хормони, но за да не стрелям на сляпо ще съм ти благодарна за препоръките Simple Smile
Чудила съм се да не е резултат от някакви субстанции, засега знам за цигари (пуши обикновени и електронни), но е залитал и към вейп, някаква химия Hell кафе...

# 586
  • София
Здравей Денис, би ли ме насочила какви изследвания да пусна на сина ми (почти на 16 години)? Не знам тали това
Скрит текст:
е правилната тема за въпроса ми и затова го слагам в скрит текст. Предварително ти благодаря!
Скрит текст:
Може би от 2 години има проблем със стомаха, няколко пъти в седмицата е с разтройство. Гледоха го на ехограф, но нищо не откриха, само препоръка да спре глутен и млечни. Отделно има дни, когато спи по много - като легне след училище към 16ч и става на другата сутрин за училище към 6,30ч. Също сякаш косата му оредява и му причернява при рязко изправяне. На първо време ми идва желязо и свързаните и някакви хормони, но за да не стрелям на сляпо ще съм ти благодарна за препоръките Simple Smile
Чудила съм се да не е резултат от някакви субстанции, засега знам за цигари (пуши обикновени и електронни), но е залитал и към вейп, някаква химия Hell кафе...
Здравей!
Най-общо, може да проверите ТСХ, Т3 и Т4,  Пролактин, КЗ и Инсулин, Железния панел ( Желязо, Хемоглобин, Феритин...) Вит. Д, В12 ... ПКК,  тест за Наркотични вещества (опиати, канабис, бензодиазепини, барбитурати, амфетамини, екстази, марихуана, кокаин, морфин... - зависи от пакета  или ги посочвате поотделно )...  стимуланти: кофеин, никотин, ефедрин ( не съм се интересувала дали у нас се изследва) ... Обади се в някоя лаборатория и ги попитай... може да те свързват и с лекар (от лабораторията) , който да ти даде повече информация ( Цибалаб, Кандиларов... и са любезни)
Може да даде и урина за " някое изследване"
В уринните тестове, периода, в който могат да се засекат тези елементи, е по-дълъг от този в серума/кръвта.

Ако имаш макар и малки съмнения, по-добре го направи. Peace

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 12:29 от denis©

# 587
Благодаря ти Денис! По-скоро се притеснявам да не е нещо здравословно, но не отхвърлям и другото.

# 588
Здравейте, не знам как да го обясня накратко, но ще пробвам.
Скрит текст:
Моларна бременост януари- изчистване февруари с вакум.
Всички изследвания добри, освен чхг до юни месец спадаше- последно 1.3
Този месец цикъл ми беше на  27.08, правих тестове за овулация, но нещо не се справих. Бях на преглед на 18.09- лекарската ми каза, че не е имало овулация и че предстои до 24 часа. Има фоликул 21мм. Пусна прогестерон 1.55- каза че е късна овулация най- вероятно. Че цикълът ще дойде най-рано на 29.09.
Ден по-късно на 20.09 ми дойде.... как така, какво е било това? Нямала съм овулация, какъв е бил този фоликул и защо ми дойде на следващият ден?
В деня на прегледа чхг ми беше 3.81, което е супер странно....
Сега на 6 ден от цикъл иска чхг... евентуално да не е останало нещо от кюретажа?
Някой по компетентен може ли да сподели какво е станало?
Благодаря много!
Здравей!
Дай рефер. граници, моля.

Чхг 3.81 - реф.ст-ст. Небременни 1.1-2.7
Чхг днес 25.09. - 2.27

# 589
  • София
Няма бременност.
Следващият път дано да е успешен Peace

# 590
Здравейте.
Днес си пуснах изследвания по препоръка на моя АГ , защото се бях притеснила от друга докторка при която бях отишла по спешност на 23.08 (имах посредата на МЦ кафяво течение 4/5 дена ) и тя първо беше казала ,че е овулационно , но после като ме видя каза “ не очаквай цикъл следващите 14 дена и единия яйчник е поликистозен”. Бях св притеснила много и на 2 септември се записах при моя АГ , прегледа ме , каза ми че лигавицата  не е много удебелена , но няма никаква поликистоза . Изписа ми Дуф@стон 3х1 за 5 дни, аз какво съм запомнила , пих 2х1 за 5 дни; спрях го на 07.09 и от там се очакваше до 10 дни да дойде, на мен ми дойде след 14. На 4 ден от МЦ ги пуснах . Искам да вметна , че пролактина при мен е трудно да е в норма взет, защото имам фобия от игли и всеки път или ми прилошава или съм под някакъв стрес, а вечерта не спах от напрежение , че ще дойдат да ми взимат днес кръв и като ми взимаха кръв сигурно си чувах пулса в ушите ,но поне този път не припаднах . Обаче Естрогена ми се вижда нисък за този период и ме притеснява. АГ каза,че не вижда нищо притеснително и чака прогестерон на 19 ден да пусна.Вие на какво мнение сте?
От юли месец насам съм в един хроничен стрес и според мен с този стрес си прецаках МЦ. Сега последните 2 седмици потуши леко , но от юли началото до септември началото ежедневен стрес, неспане,нехранене , рев и св притеснявам ,че от стреса съм си разбъркала хормоните … според лекаря всичко е от стреса  и че съм се фокусирала толкова върху това да не ми има нещо, че сама ще си го съЗдам (отделно и ситуацията в която живота ме постави от лятото )

# 591
Здравей, Денис. Ще помоля да ми кажеш поне ти дали ми е нисък Прогестерона. Правих инвитро и по принцип утре ми е датата за кръвен, но аз направих два миналата седмица и бяха положителни и имаше удвояване. Днес реших да пусна Прогестерон на своя глава, тъй като в клиниката, в която съм не го следят. Струва ми се нисък и искам компетентно мнение.

# 592
  • София
Здравейте.
Скрит текст:
Днес си пуснах изследвания по препоръка на моя АГ , защото се бях притеснила от друга докторка при която бях отишла по спешност на 23.08 (имах посредата на МЦ кафяво течение 4/5 дена ) и тя първо беше казала ,че е овулационно , но после като ме видя каза “ не очаквай цикъл следващите 14 дена и единия яйчник е поликистозен”. Бях св притеснила много и на 2 септември се записах при моя АГ , прегледа ме , каза ми че лигавицата  не е много удебелена , но няма никаква поликистоза . Изписа ми Дуф@стон 3х1 за 5 дни, аз какво съм запомнила , пих 2х1 за 5 дни; спрях го на 07.09 и от там се очакваше до 10 дни да дойде, на мен ми дойде след 14. На 4 ден от МЦ ги пуснах . Искам да вметна , че пролактина при мен е трудно да е в норма взет, защото имам фобия от игли и всеки път или ми прилошава или съм под някакъв стрес, а вечерта не спах от напрежение , че ще дойдат да ми взимат днес кръв и като ми взимаха кръв сигурно си чувах пулса в ушите ,но поне този път не припаднах . Обаче Естрогена ми се вижда нисък за този период и ме притеснява. АГ каза,че не вижда нищо притеснително и чака прогестерон на 19 ден да пусна.Вие на какво мнение сте?
От юли месец насам съм в един хроничен стрес и според мен с този стрес си прецаках МЦ. Сега последните 2 седмици потуши леко , но от юли началото до септември началото ежедневен стрес, неспане,нехранене , рев и св притеснявам ,че от стреса съм си разбъркала хормоните … според лекаря всичко е от стреса  и че съм се фокусирала толкова върху това да не ми има нещо, че сама ще си го съЗдам (отделно и ситуацията в която живота ме постави от лятото )
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ, Е2 е нисък възможно е  този МЦ да е и по-дълъг.
Пролактинът е висок - следи го ... ако е от стрес -Ок., но да не излезе нещо друго... защото високият Птолактин хвърля в депресия, стрес, тревожност и т.н.
Другите са добре.
Провери хормоните на ЩЖ - ТСХ, Т3 и Т4...

Здравей, Денис. Ще помоля да ми кажеш поне ти дали ми е нисък Прогестерона. Правих инвитро и по принцип утре
Скрит текст:
ми е датата за кръвен, но аз направих два миналата седмица и бяха положителни и имаше удвояване. Днес реших да пусна Прогестерон на своя глава, тъй като в клиниката, в която съм не го следят. Струва ми се нисък и искам компетентно мнение.
Здравей!
Малко е нисък прогестерона - следи го... и говори с лекар да ти назначи прогестин.
ТСХ е висок - консултирай се с Ендокринолог... трябва да е около 1.0

Стискам палци всичко да бъде наред. Peace

# 593
Здравейте.
Скрит текст:
Днес си пуснах изследвания по препоръка на моя АГ , защото се бях притеснила от друга докторка при която бях отишла по спешност на 23.08 (имах посредата на МЦ кафяво течение 4/5 дена ) и тя първо беше казала ,че е овулационно , но после като ме видя каза “ не очаквай цикъл следващите 14 дена и единия яйчник е поликистозен”. Бях св притеснила много и на 2 септември се записах при моя АГ , прегледа ме , каза ми че лигавицата  не е много удебелена , но няма никаква поликистоза . Изписа ми Дуф@стон 3х1 за 5 дни, аз какво съм запомнила , пих 2х1 за 5 дни; спрях го на 07.09 и от там се очакваше до 10 дни да дойде, на мен ми дойде след 14. На 4 ден от МЦ ги пуснах . Искам да вметна , че пролактина при мен е трудно да е в норма взет, защото имам фобия от игли и всеки път или ми прилошава или съм под някакъв стрес, а вечерта не спах от напрежение , че ще дойдат да ми взимат днес кръв и като ми взимаха кръв сигурно си чувах пулса в ушите ,но поне този път не припаднах . Обаче Естрогена ми се вижда нисък за този период и ме притеснява. АГ каза,че не вижда нищо притеснително и чака прогестерон на 19 ден да пусна.Вие на какво мнение сте?
От юли месец насам съм в един хроничен стрес и според мен с този стрес си прецаках МЦ. Сега последните 2 седмици потуши леко , но от юли началото до септември началото ежедневен стрес, неспане,нехранене , рев и св притеснявам ,че от стреса съм си разбъркала хормоните … според лекаря всичко е от стреса  и че съм се фокусирала толкова върху това да не ми има нещо, че сама ще си го съЗдам (отделно и ситуацията в която живота ме постави от лятото )
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ, Е2 е нисък възможно е  този МЦ да е и по-дълъг.
Пролактинът е висок - следи го ... ако е от стрес -Ок., но да не излезе нещо друго... защото високият Птолактин хвърля в депресия, стрес, тревожност и т.н.
Другите са добре.
Провери хормоните на ЩЖ - ТСХ, Т3 и Т4...

Благодаря! Пуснах ги и тях, всичко си е в норма там. Бях и на гинеколог , той каза, че нямам категорично ПКЯ. 😐 Може би стресът си повлия.

# 594
Здравей Денис,
Бих искала да помоля за мнение на тези изследвания, на 42 г. нямам забременяване до сега и съм с ИЯР. В последния месеци в края на цикъла преди настъпване на месечното кървене бях на преглед и се видя фоликул 23 см, както и по 6 антрални фоликула в единия яйчник и 4 в другия. Репродуктивения лекар съвсем се обърка дали е късна овулация или имам ЗФ> Понеже ми дойде след 3-4 дни беше ясно че е ЗФ, но е странно как така се появиха тези антрални, като по принцип нямах.
Този месец на 3ти ден пускам тези изследвания и това са резултатите... По принцип съм с хипофункция, но сега там нещата май изглеждат добре. Пия хормон, 0.50
Проблема е ФСХ, което е като за постменопауза, ккато и естрадиола който е на дъното. Това преполагам означава че ще имам ановулаторен месец, нали така?
Моля за твоето мнение  Yellow Heart
Скрит текст:

# 595
  • София
Здравей Денис,
Бих искала да помоля за мнение на тези изследвания, на 42 г. нямам забременяване до сега и съм с ИЯР. В
Скрит текст:
последния месеци в края на цикъла преди настъпване на месечното кървене бях на преглед и се видя фоликул 23 см, както и по 6 антрални фоликула в единия яйчник и 4 в другия. Репродуктивения лекар съвсем се обърка дали е късна овулация или имам ЗФ> Понеже ми дойде след 3-4 дни беше ясно че е ЗФ, но е странно как така се появиха тези антрални, като по принцип нямах.
Този месец на 3ти ден пускам тези изследвания и това са резултатите... По принцип съм с хипофункция, но сега там нещата май изглеждат добре. Пия хормон, 0.50
Проблема е ФСХ, което е като за постменопауза, ккато и естрадиола който е на дъното. Това преполагам означава че ще имам ановулаторен месец, нали така?
Моля за твоето мнение  Yellow Heart
Скрит текст:
Здравей!
АФ се гледат само на 2-3 ден от МЦ... каквото и да се наблюдава извън този период, не са АФ.
Да, Ф. с размер 23мм преди М, това е ЗФ, не ДФ.
ЛХ и ФСХ са високи и показват, предполагам, пременопауза, което за възрастта е нормално.
ФСХ се е повишил допълнително и от ЗФ и респ., не е много показателен.
Е2 е нисък... възможно е, ЗФ да се е превърнал в киста, както и МЦ да е ановулаторен или О., ако изобщо има ( защото ЗФ/киста ще пречат на О.), да е по-късна, респ. МЦ може да е по-дълъг от обикновено.
Имаш дефицит на Желязо ( Феритин и Желязо са ниски) - трябва да го приемаш.
ФК трябва да е на горна граница.
Вит. Д е нисък... трябва да е 60-70 ng/ml... трябва да го приемаш.
Попълни всички дефицити - това ще ти се отрази много добре, вкл. на МЦ и О.

# 596
Скрит текст:
Здравей Денис,
Бих искала да помоля за мнение на тези изследвания, на 42 г. нямам забременяване до сега и съм с ИЯР. В
Скрит текст:
последния месеци в края на цикъла преди настъпване на месечното кървене бях на преглед и се видя фоликул 23 см, както и по 6 антрални фоликула в единия яйчник и 4 в другия. Репродуктивения лекар съвсем се обърка дали е късна овулация или имам ЗФ> Понеже ми дойде след 3-4 дни беше ясно че е ЗФ, но е странно как така се появиха тези антрални, като по принцип нямах.
Моля за твоето мнение  Yellow Heart
Скрит текст:
[/quote] Здравей!
АФ се гледат само на 2-3 ден от МЦ... каквото и да се наблюдава извън този период, не са АФ.
Да, Ф. с размер 23мм преди М, това е ЗФ, не ДФ.
ЛХ и ФСХ са високи и показват, предполагам, пременопауза, което за възрастта е нормално.
ФСХ се е повишил допълнително и от ЗФ и респ., не е много показателен.
Е2 е нисък... възможно е, ЗФ да се е превърнал в киста, както и МЦ да е ановулаторен или О., ако изобщо има ( защото ЗФ/киста ще пречат на О.), да е по-късна, респ. МЦ може да е по-дълъг от обикновено.
Имаш дефицит на Желязо ( Феритин и Желязо са ниски) - трябва да го приемаш.
ФК трябва да е на горна граница.
Вит. Д е нисък... трябва да е 60-70 ng/ml... трябва да го приемаш.
Попълни всички дефицити - това ще ти се отрази много добре, вкл. на МЦ и О.
[/quote]
Много благодаря за мнението Yellow Heart
Така като чета, май е най-добре отново да отида на преглед тези дни, за да се види реално какво е станало с ЗФ или кистата, от миналия месец. За дефицитите, приемам витД, но явно не го усвоявам, ще пробвам друга формула, заедно с К.
Желязо също пиех до миналия месец, но явно няма ефект...

# 597
joana нали си имала кръвоизливи, най-вероятно се нуждаеш от тежката артилерия при желязото - ампули тотема или вливки.

# 598
joana нали си имала кръвоизливи, най-вероятно се нуждаеш от тежката артилерия при желязото - ампули тотема или вливки.
Да.. просто вече се чудя на кой лекар първо да отида... Започнах пак да пия желязо, последно, което ми бяха изписали.

# 599
Здравей Денис,

Бременна съм в 21г.с. Моля за коментар на изследванията, понеже виждам че има отклонения. Притеснява ме завишеното CRP, но в момента съм настинала и съм с хрема и предполагам, че е от това.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт