Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 34 698
  • 707
  •   1
Отговори
# 675
  • Melmak
Не бива да си ходите и на кратко разстояние. В лабораторията как не ви казаха? Трябва да седите там, правите 2 крачки до стола за взимане на кръв и това е. Не ходите, не се прибирате вкъщи. Живея до лаборатория и не се прибирам никога като се изследвам с обременяване.

# 676
Защото не им пука в лабораторията, те си прибират парите, които не са никак малко за трикратно изследване на КЗ и инсулин.

# 677
Абсурдно е да не кажат, да не говорим, че от глюкозата може да Ви прилошее и трябва наистина да сте в обсега на лабораторията.
Другото е, че няколко дни преди самото изследване също има определени условия, които трябва да се спазят. Ендокринологът трябва да е обяснил.

# 678
Може би е различно при различните лаборатории, защото при мен последно ме караха да седя и без да ям нищо, докато преди години правих в друг град и след глюкозата ме пуснаха да обикалям и даже ми казаха да ям ( закуся) нещо сладко. Тогава ядох козунак

# 679
  • Melmak
Абсолютно неправилно е да се разхождаш и да ядеш. Компрометира резултатите. Ако някъде не спазват правилата, аз съм потресена.

# 680
Ами това с яденето беше преди 15 години и нямаше отклонения в резултата, а другото го правих тази година, където седях там

# 681
Преди 10 години правих обременяване, нито ендокринолога, нито личния лекар (роднина), нито лаборантката ми казаха, че трябва да седя там. Ходих си до вкъщи, получих подобни резултати... Дори и после никой не ми каза, че са компрометирани. Да бяха се усъмнили от ниския инсулин.... Всички бяха доволни, а аз щастлива, че "нямам" ИР....
8 години по-късно разбрах, че съм с ИР, граничеща с предиабет.
Трябва да въведат едно информирано съгласие в лабораториите, да се подписваш под всички правила на изследването....
Chunky, инсулина ти на гладно не е оптимален, по-принцип е добре да е до 5, според Dr Jockers, който аз следя. Обременяване не се прави често. Но можеш да пуснеш глюкоза, инсулин и гликиран хемоглобин наново.

# 682
Ами в лабораторията ме предупредиха да не хапвам нищо и да гледам да съм в покой, но казаха, че ако живея наблизо, може да се прибера. Sad Аз се прибрах и тогава изпих глюкозата, но все пак имаше разходки до лаб за следващите замервания. Яд ме е значи, излиза че съм се дупчила 3 пъти за нищо и половина.

# 683
Ами в лабораторията ме предупредиха да не хапвам нищо и да гледам да съм в покой, но казаха, че ако живея наблизо, може да се прибера. Sad Аз се прибрах и тогава изпих глюкозата, но все пак имаше разходки до лаб за следващите замервания. Яд ме е значи, излиза че съм се дупчила 3 пъти за нищо и половина.

И при мен по същия начин. Казаха ми да се прибера и да ходя за следващите 2 взимания на кръв. Сега разбирам, че  трябва да се стои в лабораторията до третата проба.

# 684
На мен също не ми казаха да не се движа.. просто думи нямам, за всичко ли трябва да четем и да се интересуваме предварително 😞

# 685
Понеже се коментира ОГТТ, а на първата страница пише, че няма значение кога ще се направи.
Това значи ли, че може и по време на цикъл? Ще ми е най-удобно да го пусна към края на седмица, а пък очаквам и Ц тогава.
Допълвам се, че моята ендокриноложка каза да седя на стол в лабораторията, да си взема нещо за четене и да не мърдам.

# 686
  • София
Понеже се коментира ОГТТ, а на първата страница пише, че няма значение кога ще се направи.
Това значи ли, че може и по време на цикъл? Ще ми е най-удобно да го пусна към края на седмица, а пък очаквам и Ц тогава.
Допълвам се, че моята ендокриноложка каза да седя на стол в лабораторията, да си взема нещо за четене и да не мърдам.
Да, може да се направи и по време на М.

# 687
На мен също не ми казаха да не се движа.. просто думи нямам, за всичко ли трябва да четем и да се интересуваме предварително 😞

Не се впрягайте толкова, на едно стандартно изследване. Все пак кръвната захар и инсулина могат да се повишават и от нерви и стрес, за това няма нужда от излишно изнервяне. Ако има някакъв сериозен проблем той ще се отрази и забележи независимо дали сте седяли или не. Повече влияе храненето с вредни храни през останалото време, от колкото как сте пуснали изследване. А при съмнителни резултати може да се повтори и в друга лаборатория.

# 688
Движението абсолютно се отразява веднага на резултата. Аз не бих повтаряла обременяване в близката година, това е страшно натоварващо за организма изследване.  ИР нямат само хората, които ядат само вредна храна (за съжаление) вече говорихме, че става въпрос за съвсем различно нещо - например някои млечни продукти вдигат инсулина много повече от нещо въглехидратно… Храната може да е супер полезна, но да има висок гликемичен индекс

# 689
  • Melmak
Симпли, не съм съгласна. Това изследване не може да се повтаря ей така в друга лаборатория! Прави се при определени условия и ако не се спазят не е акуратно! А това е много важно, защото при ИР и преддиабет човек има нужда от терапия, диета, спорт!
Ако има сериозен проблем при една разходка след изпиването на глюкозата може изобщо да не се види, защото резултатите не са точни.
Като човек с ИР го пиша това, изследвала съм се много пъти през годините и съм обикаляла много лаборатории и ендокринолози.

Общи условия

Активация на акаунт