Случайно се засече овулация от единия яйчник, но лекарят очакваше и другият да овулира (което не проследих и не знам какво се е случило).
Допълнително ще изследвам железен панел, витамини и тн за евентуални дефицити.
Ще добавя резултат и за Инхибин Б когато излезне

Добре са, не показват проблем.

Какво ви е мнението за щитовидната? С подобни изследвания преди година ендокринолога каза, че нямам проблем...
Феритинът е добре... освен, ако скоро не имало боледуване, някакво възпаление?!
Вит. Д е нисък, трябва да е около 175nmol/L ...ФК трябва да е на горна граница.
Малко вероятно, само тези отклонения да са причина за силен косопад ... възможно е, да има и друга причина - други дефицити, ИР, високи нива на андрогените ... заболяване.
Благодаря, denis©!
За съжаление няма как да се преборя с ендокринолозите да ми изпишат лечение, освен ако не излъжа, че планирам бременност. Преди около 2 седмици ме покоси някакъв лек вирус, нищо особено. Инсулинова резистентност имам, но е под контрол поне от 2 години (последните ми изследвания преди месец и половина не показаха отклонения). Полови хормони не съм изследвала скоро, но и цикълът ми е перфектен, откакто вкарах ИР под контрол. Кои андрогени и какви други дефицити мога да изследвам, според теб?
Почвам ударно вит. Д, фолиева, магнезий, биотин, цинк и селен. Пък да видим. Според личната може и да съм изкарала Ковид преди 2 седмици и това да е "наследството му".
След като си била болна, много вероятно, това да е причина за по-висок Феритин , т.е. в момента да не е обективен ( той се повишава при възпаление) - повтори, след 2-3 седмици, целият т.н. железен панел... защото, една от причините за косопада е дефицита на желязо.
Продължавам да търся причина за косопада. Нещо, което не писах предния път - на 34 съм, имам едно раждане през 2018 г. и от известно време забелязвам засилен растеж на няколко косъмчета по брадичката. От

Инсулинът е висок - не контролираш добре ИР... високият Инсулин, повишава андрогените и от там - проблеми с косата, окосмяване и т.н.

Този месец за първи път започнах да изследвам полови хормони. Предстоят още изследвания, на исках да питам как ви се струват тези резултати? Трети ден от МЦ