Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 256
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Орехче, благодаря за новата тема 🙂
Йони е втори път с хрема, като този път вече е по-сериозно, появи се кашлица, започнахме инхалации и утре сме на консултация с пулмолог. Вече втора седмица съм болничен и се надявам да се позакрепи за другата седмица, но остана една кашлица, която не се изчиства и започвам да се отчайвам.
Мисля да ходим на Карандила в събота и неделя малко на свеж въздух. Отказва супи, чайове. Още не е прояла повечето неща край яслата (а така се надявах)..

# 61
Бързо оздравяване на децата и дано минава леко!
Аз идвам с идея как да пробутате цвекло , или вариант за чат пат разхлабителна следобедна закуска.

Най - отдолу е бисквита с масло,после студен крем с прясно мляко(може и нещо с маскарпоне,моят вариант не е най - здравословния) , а най - отгоре пасирано крема сирене със синя слива и цвекло.

# 62
  • Велико Търново
Изглежда апетитно, а на вкус как е?

Аз за сега пробутвам яйцето в попарата на Мишо и много му се услажда. Викито няма проблеми с яденето им, яде си ги така без проблем.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 12:55 от Plamingo__

# 63
Момичета, започнахте ли да мислите за коледни подаръци за децата, имате ли идеи?😃 За една приятелка питам 🤣

# 64
Изглежда апетитно, а на вкус как е?

Аз за сега пробутвам яйцето в попарата на Мишо и много му се услажда. Викито няма проблеми с яденето им, яде си ги така без проблем.
ЗА мен лично е вкусно ,но знаете типичния вкус на цвеклото. Предстои да и го предложа като го разбъркам преди това и се надявам да го хапне.
Ангелова , мисля мисля и нищо не мога да измисля.Имах като идея от онези бебешките колички, които са като истински със "зимния" кош , но тя много не се занимава с бебетата като цяло.
Не се справя много добре и с пъзелите(истинските) , а ми се иска някаква по- логическа или творческа игра .От свекито сигурно ще имаме поредното лего - тя има вече 3 вида и играе с тях често.
Исках и от онези топки с дръжки за скачане, но в Джъмбо имаше само големи и нз къде да търся с по - малък диаметър.Ти имаш ли вече идеи?

# 65
  • Велико Търново
Вики има топка, още на годинка като беше ѝ я подариха. Вече си играе с нея без да се притеснявам че ще се пребие. Количка също има от миналата година и е едно от нещата с които си играе най- често.

Всичко друго на мен ми се струва че ще събира прах, нищо не ѝ грабва вниманието. Сортери, пъзели, всичко бива счупено и загубено. Книжките сега са на почит, но и тях къса, хем ги четем 😡.

Баба ѝ я питала какъв подарък иска за Коледа, а тя казала кукла 🤣. Сега върви и вика че искала коледен подарък 😄

# 66
😂😂😂 да. Мисля да е електрическо моторче. Вики сам си го хареса даже казва ,че иска да е синьо . За сега е това,но до коледа може и да изникне нещо друго. Момичета ,работим по отбиването . Вече 2ри ден спи без гърда ,обаче аз го преживявам много тежко,много ми е мъчно . Мисля ,че изпадам в някаква кърмаческа депресия . Липсва ми това да виждам колко е щастлив ,че е близо до мен и суче ,липсва ми ,че вече тези моменти няма да ги има никога повече. Мъчно ми е и плача ,а осъзнавам ,че е време това да се случи,но все пак ми е мъчно и сигурно дълго време ще страдам 
Момичета, започнахте ли да мислите за коледни подаръци за децата, имате ли идеи?😃 За една приятелка питам 🤣

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 00:09 от Radii :)

# 67
  • Велико Търново

Аз вчера правих домашен пастет, който децата не искат да ядат 😡.
Сега ще се чудя под каква форма да го вкарвам в яденето, че поне малко да хапнат.

# 68
Може да пробваш да смесиш с пюре от картофи , мойте така го ядат .

quote author=Plamingo__ link=topic=1701042.msg48735372#msg48735372 date=1729814947]

Сега ще се чудя под каква форма да го вкарвам в яденето, че поне малко да хапнат.
[/quote]

# 69
  • Велико Търново
Може да пробваш да смесиш с пюре от картофи , мойте така го ядат .

quote author=Plamingo__ link=topic=1701042.msg48735372#msg48735372 date=1729814947]

[/quote]

Виктория ще разбере разликата, вчера ядоха една супа със сухари, като свърши Вики искаше още и реших че вътре ще сложа филията с пастета. Опита я и каза че не ѝ харесва 😮‍💨.
Мишето все още мога да го залъжа с някои неща, ама тя вече всичко разбира..
Ще видя как да слагам дроб в яденето.

# 70
Божидар за Коледа ще получи пожарникарски комплект ( още не съм решила какъв), а от баба си станция с инструменти. Колкото и да повтарям, че нямам място "решено е" Grinning

Бих ви дала идеи за:
Пластелини
Конструктори
Магнитни конструктори
Кинетичен пясък
Гаражи
Писти
Докторски комплект
Сетове за рисуване за най малките
Има такива уж без цапаници
Комплект ферма
Щанд магазин
Пица или сладолед количка (ще покажа снимка)
Кухненски принадлежности (кафе машини,Тостери и т. Н. гледам в Лидл при нас има много подобни неща)
Още идеи имах, като се сетя ще ги напиша. Отивам да оставям  Божко последно днес, ще почиват до 6.11... Disappointed
Тъкмо спря да плаче... И сега рестарт Grinning

Това е нашия пица щанд, има и за сладолед. Много се занимава там.
Понеже няма кухня вече, го комбинирах с Лимонадения щанд и ги преместих в кухнята да готвим заедно. При лимоните добавих други продукти и горе долу се получи място за игра с плодове, зеленчуци, пици и т. Н.

# 71
Супер ви е станало , Мисс , аз сега се сетих , че мислех касов апарат да и вземам , че много се беше впечатлила на Боровец в детския кът от него - да си маркира и да плаща с карта.
Пламинго - същата е и Аделина.Онзи ден и давам намазана филия с карфиол и крема сирене (смесено) , усети карфиола и искаше попара.Оттам директно същата намазана филия сложих в попарата - еми не я изяде

Обаче вчера е яла супа от спанак в яслата и кремче.Днес видях , че и единия долен кътник е пробил странично , а при другия има раничка на бузата , май и той е пробил.Съответно снощи не се буди и не плака.Искам вече да израстват и да се приключва.
Иначе вчера от яслата ни посрещнаха хем с добрите новини за яденето , хем ме помолиха да си поговоря с нея.Много била умна и схватлива,но заедно с още две момчета счупили една капачка на  пързалката и си разливала водата.Не слушала госпожите като и казвали да спре.После всички били " наказани" да ядат бисквити на пейката.
А по повод дали може да се внася храна в яслата ,  не знам дали ви казах , че къде на шега , къде наистина ми казаха да им занеса два пакета с бисквити, че моята само това хапвала - занесох .Отивам вчера да я взема и ме питат вие за кого сте , а аз казвам - за бисквитеното чудовище.Смее се сестрата и пак ми подхвърля, че единия пакет е свършил вече.
Обаче ! Вчера отново усещам нещо меко на дупето - гледам - пак е с памперс .Викам си тия памперси дето ги носих не свършиха ли?! Наистина разбирам , че може да са го забравили от обяд или да им е по -лесно на площадката така , ама като искат децата в градинска група да се самообслужват и да не носят памперси не ми е ясно защо си улесняват работата , но пък ще си затрудняват колегите вбъдеще.Днес още докато я взема ще я проверя(макар че мисля , че свършиха памперсите) и отново ще има разговор ако пак е със.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 15:23 от Орехче

# 72
Пулмикорт 1мл в колко мл физиологичен разтвор се слагаме?

# 73
  • Велико Търново
Пулмикорт 1мл в колко мл физиологичен разтвор се слагаме?

Аз май разреждах 1:1 , ама беше отдавна и да не те подведа. Физиологичния разтвор дозичката я ползвах няколко пъти.

# 74
Вики скора като беше почти с бронхид и правих инхалации с Вентолин ,та там съотношението беше към вентолина 2 мл физ.разтвор ,а вентолина беше 2 капки .За всеки случай питай лекаря,който ви го е предписал ако е невъзможно може да се допиташ и в някоя аптека

Общи условия

Активация на акаунт