Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 281
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас / Славейков
Напоследък не остава време за писане в темичката.Митко ходи на ясла.Сега баща му го води ,за да не става рано .Не е свикнал и пита за мама ,но бързо се успокоява като разбере че ще го взема от яслата.Малко по малко свиквам с яслата и  работата как да ги съчетавам.Този месец ще ми бъде по леко и от следващия ще ходя  с колежката ,че нали и тя ще излиза в майчинство.Водихме Митко на жена да му лее куршум.И да изплашен е бил още същата вечер легна и заспа.Глези се при нас с баща му ,имаме малка драма със заспиването вечер ,но се надявам да премине.

# 76
И аз започвам работа в петък , някак ми е нереално ,но се налага.Ще бъда в нов обект и колежката не пропусна да покаже, че не е доволна , че ще работя там.Вероятно ще и спадне бонуса , тъй като от досега са били две , а сега ще сме три.
Ади има лек прогрес в яслата - тези дни е хапнала някои неща и вчера дори спала.Обаче мн рано ми се събужда сутрин.Явно е от новото време.

# 77
  • Варна
И ние втори ден ставаме 6 и нещо Sad(

# 78
Ние продължаваме да сме болни и да пазим къщата. От 23ти септември до днес има само 10 дни на ясла, през останалото време е болна, как да свикне там, като не ходи. Другата седмица ще се видя с една жена, която ми препоръчаха като детегледачка, че ако и занапред ще я караме така, просто нямам избор.

# 79
Чета ви редовно, но за сега не мога да се включа по актуалната тема - ясла.
Май не е мит това, че боледуват като тръгнат на ясла.
Рая ще тръгва и тя,  най-вероятно през януари. Дано да няма драма. Честно казано от една страна нямам търпение да почне да ходи на ясла, защото малко ще си почина, а и за нея може би ще е по-интересно. От друга, малко ми е мъчно, че трябва да сме разделени..и някой друг ще я учи на нови неща.
Да ви я похваля, опитва се да “рисува” букви.

Бебчо стана на 3 месеца, почна да поспива малко повече и аз покрай него. По едно време имах чувството, че съм на ръба на силите си.

# 80
Като тръгнат на ясла, особенно в началото боледуват повече от нормалното. Това е наблюдение от моите. Първите 3м боледуват много, повече от нормалното, но след това се нормализират и спират. Като тръгна на ясла каката направих буквално пътека до докторката. Дете, което по принцип не боледуваше, значи за 3м ходих повече пъти от колкото за 2г. Докторката ме успокояваше, че независимо как ми се струва на мен, не е започнала да боледува повече. Но промяната за децата е стрес и то голям стрес и им пада имунитета, и съответно се разболяват. Напълно нормално е, независимо колко бързо се е адаптирало детето. Това е начина на неговия организъм да отговори на стреса. Тя започна ноември месец, до януари и бях чест посетител. Я края на януари се закрепи и в периода февруари-септември се разболя 2 пъти. За мой ужас единия път беше февруари с повръщане. Всъщност тя повърна 2 пъти и това беше. Обаче зарази мен, аз бях бременна и се скъсах да повръщам 24ч. Сега съм се подготвила, че до Нова година малката ще боледува. Предупредила съм и колегите, че много няма да могат да разчитат на мен. Предната седмица като се прибирах от работа ми звъннаха, че е с Т. Беше ходила 4 дни на ясла. Преди това беше на антибиотик, че единия кътник я измъчи много и направи и отит накрая.

# 81
На мен всички ми обясняваха как ще започне да боледува много покрай яслата, но Ави за сега държи фронта за щастие. Ходи от началото на септември и е отсъствала само за пътувания, един петък вдигна температура, но беше еднократно. Аз естествено постоянно съм на тръни и е по-скоро е изключение де.
Да ви се похваля, Ави е без бибка вече четвърти ден. Майка ми си изпълни амбициозния план и я махна 😃 първата нощ се разбуди около 3-4 и рева около час, разнасях я и я гушках. Втората вечер мрънка в леглото си, а снощи спахме непробудно 🎉 по-трудно заспива (тя не че някога е заспивала лесно) и се буди рано, но това да е. Предполагам в яслата като види другите деца ще има някаква драма, но изрично ще ги предупредя да не поддават.
Иначе установих, че е много, много срамежлива. Ходихме да видим баба ми, един час мълча и се гушка в мен, думичка не е казала. С мои приятелки и други роднини също, като види чужди хора направо замръзва и дори на мен не ми говори. И в момента, в който се приберем е като латерна, къде сме ходили, с кого, не млъква 😃

# 82
M.Angelova, пращам ви Рая да я отучавате от бибка! Аз не, че съм правила опити, но тя е много привързана към бибката и се успокоява с нея.
Рая и тя е срамежлива, държи се точно по същият начин.

# 83
При нас положението е трагично! Сопола не спира от 11 септември , имат два пъти по два дни без сопол и това е . Бяха три пъти на антибиотични капки, веднъж на антибиотик ( по антибиограма ), веднъж кортикостероидни капки и всичко за по 10 дни . И не минава. Сега пак пуснах изследвания за бактерия , вторник чакам резултатите , но предишните пъти нямаше. Ако и сега няма ще се обърна към УНГ вече, лошото е ,че тук няма добър УНГ, обиколила съм ги всичките за мен и вероятно заради тоя сопол чак до София трябва да отидем. Просто край няма . Сопола е жълто зелен, последния път като правихме носен и гърлен секрет бях сигурна , че  Моракселата се е върнала ,но не , и на трима ни излезе чист секрета. Сега съм взела някакви правени капки, за да не започнат пак антибиотични ,поне докато не излезе резултата. Направо се отчаях вече.
На мен ми свърши платения отпуск и вече съм болничен.

# 84
Лизи тъй като и аз се боря с доста упорит сопол, но не е жълтозелен, последния път лекарката и изписа тези капките са през устата. И комбинация Инфлуцид+Цинабсин+Тозилотрен, защото тя е и с задна хрема. Засега сме се прибирали, но с капките и другите 3 продължавам още седмица, а комбинацията от трите е до 25 ноември, т.е за 30 дни. Интересното е, че каза да не пръскам никакви спрейове, защото се е раздразнила лигавицата и да ги спра. Само от време на време ако се наложи да правя промивка с каквото имам (тя знае какво имам), аз имам Фитоназал педиатрик, но на няколко дни веднъж. Преди това пръсках спрей 2 седмици без почти никакъв ефект. Всъщност беше днес има хрема, утре няма. От хремата беше и с доста гадна кашлица. Сега кашля само като стане, но буквално се закашля 2 пъти и приключва. Мажа и с хустагил балсам последната седмица.

# 85
След 3 дни на ясла и две седмици в къщи  в петък ЛЛ ни даде зелена светлина за ясла в понеделник.
Да ама в събота се събудиха с кашлица от нищото, до обяд проблемният почна да кашля много сухо и на почти 3-4 вдишвания - кашляне.  
Започна да се задъхва и пак стигнахме до урбазон. В спешното чуха в дясно хрип и изписаха вентолин + пулмикор.
Искаха наведнъж да ги правим. Мен ме достраша и си правим инхалациите с отстояние една от друга...

В тоя ред на мисли
Тези които водите децата без кола как ги обличате?
Притеснява ме само по панталонки да ги водя ( в количката). А ако обувам чорпогащник дали ще му ги събуят там.
Не ни пускат вътре.

# 86
  • Бургас / Славейков
JoiJoiи ние ходим пеша до градината ,тази седмица баща му го кара по изключение , защото е отпуска.Иначе както ще бъде в градината така е и на вън.Не очаквам да го разсъбличат евентуално някакъв елек ,горница ако има тогава да я махнат .А чорапогащник не слагам ,със сигурност ще го махнат може би няма да им е удобно като ги слагат на гърне .Така си мисля.И при нас не пускат вътре и те ги обличат събличат На болните да оздравяват .При нас продължава драмата с приспиването.Като дойде ред да спи и започват истериите.Пак се стряска от време на време ,но и моите нерви не издържат и взех много да викам .Хич не ни слуша и двамата ,а на яслата много му се радват и много слушал.

# 87
Джой чорапогащник не е подходящо. Освен това сега като започнат да пускат парното в градините и яслите е доста топло. Аз сега съм близко и ги водя както ще са си там. Обаче с баткото ми беше по далече и зимата му бях взела ескимос. Отдолу го обличам както ще е в яслата и отгоре слагам ескимоса. Но ние ходехме и пеш, ако сте с количка за момента и само чувалчета за крачетата им стигат.

# 88
Проблема е че близнашката количка е Бейбимонстър т.е е тясна и вече не мога да ги слагам в чувал...
Ще се пробвам, но единият младеж е 16кг минимум...
Миналата година ми даваха да ги завивам с одеяло, сега не искат 😥

# 89
Имаш ли борд на количката, виж за единични универсални чувалчета , които се закопчават за борда . Мойте са такива , но само краката топлят.

Проблема е че близнашката количка е Бейбимонстър т.е е тясна и вече не мога да ги слагам в чувал...
Ще се пробвам, но единият младеж е 16кг минимум...
Миналата година ми даваха да ги завивам с одеяло, сега не искат 😥

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 18:13 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт