Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 284
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
При нас още от първия ден подхвърлиха , че чорапогащниците не са окей.Ние ходим пеша до яслата и планът е отгоре да и обличам по - широко долнище и там аз да и го съблека преди да влезе.Вече баш зимата може и с ескимос/ски панталон.
Но като цяло за тези постоянни сополи или кашлици от личен опит бих препоръчала алерголог.
Относно заспиването , напоследък и ние сме в драми , взе да спи в яслата , но вкъщи е трудно.Вече дори не се опитвам на обяд
ДНЕС  пак не спа и сега в 18 и 20.заспа седнала на стола.Чудя се ще дойде ли ден , в който щв каже "мамо спи ми се " и да си легне.Изобщо има ли такива деца в групата ?
НиЦи, може би просто трябва да пробваш и да не е толкова сложно махането.Просто се зареди с търпение 🥰Браво на малкото , почивай , колкото можеш.
Венче , вие как сте ?
М.Ангелова - аз много се радвам за Ави , че не болвдува.В интерес на истината и Ади не е крайно зле.Досега не се е случвало да я спра за цяла седмица.Сега в петък се рязболя,  днес вече е по - добре , от съображения ще я задържа и понеделник,но и вторник , за да я прегледат и да взема бележка.Аз самата май повече боледувам ,  откакто тя тръгна на ясла 😀

# 91
Орехче и това го мислех , за алерголог,но аз не съм им спирала противоалергичното от месеци . А и сопола е с цвят , при алергия май трябва да е прозрачен? Май се съмнявам за разни синузити и подобни, но все пак да видим проклетите изследвания , дали ще излезе някоя бактерия. В петък ги пуснах и ми казаха резултат ,чак вторник,сряда.... Astonished

# 92
За ски панталон не се бях срещала 😀
Благодаря за идеята!

# 93
Момичета, утре ще я пускам на ясла, стискайте палци да се задържи, че тя няма две последователни седмици да е ходила. Зимата я обличам със скиорска грейка, като се сетя, че скоро предстои борбата с тоновете дрехи, шапки и ръкавици и как я гоня сега за едното яке, лошо ми става 🙄

# 94
Венче, стискам палци да се е приключило с болестите при вас, Любов че да свикне и яслата да се превърне в удоволствие 🌸
На всички болни дечица, скорошно оздравяване!
Ние днес се прибрахме и приспиването е абсолютен кошмар. Още не е заспала, утре как ще я вдигаме за ясла нямам идея. Първо рева и се моли да ѝ дадем биба, сочи чекмеджето, където стои. Успокои се, слушахме песнички, гледахме книжки, люшках, гушках, на челна стойка ми стоя в ребрата, не и не. Както се унася сяда на леглото и казва "не искам да спинкам" 🤯

# 95
  • Бургас / Славейков
Ох ,с това приспиване и ние вече имаме драма.Незнам какво му става от как го гледа майка се промени.Водихме го както казах и да му баят .Малко подобрение имаше и сега пак наново.Вечер му спрях тв.Заспиваше си сам ,а сега пак всичко наново.Като дойде време за спане и се почва .Не иска да легне .И има кошарата ,леглото .Заспа снощи в кошарата с голям зор и по някое време става и почва да плаче.Пак е изплашен според мен.Сутрин се събуждаме тримата ,нещо което никога не е било.

# 96
Има Орехче, има.. От най неспящите сега Божко ми се моли да спи в 20:30 ..." не е рано, пинкамиии мамиии, пинкамииии" и седи и вика в леглото Grinning
И той не е боледувал много, два дена температура имаше. Иначе и аз съм предивидила дебели Долници до градината и на нас ни е много близо.
Днес реве да ходи, къде и аз споменах, че в сряда ще ходи. Още са почивка при над, безкрайна ми се вижда.
Pupelina, и Божидар не слуша въобще, прави на пук, на някои въпроси бяга от стаята, не дава нищо да му се каже. Пиши, тръшка се още понякога, гледа ме в очите и си знае неговото. Въобще на моменти е ужас... Аз викам, не мога, не ми издържат нервите. Гледам да се контролирам, но вече ми се получава все по рядко.
Ние имаме големи проблеми със комшийте отдолузаради Божко и неговото бягане и викане. В 16-17ч следобяд започват да ми блъскат, един вид че ние много вдигам шум. Вънка вали, студено гадно мрачно, кола нямам, но имам две годишно което е диво за три и не спира да бяга, да скача, да вика.... Каква е работата на двегодишните? Не е ли това. Казах на ММ да не съм го чула повече да му вика " не бягай"... И ще бяга и ще скача и ще вика/ пее . Навън не може д а бяга, коли има, вкъщи не може, парка кален и мокър.. Какво да прави? Аз имам дете не цвете в саксия. Няма да му пусна тв за да седи на едно място и да се зомбира, защото пречим... С две думи спешно трябва да се изнесем, за да спра да ги мисля дали им шумно или не. И за да спре Божидар да чува, че не може да бяга и да се забавлява на две години.
Набрала съм им последните дни, особено снощи като се разблъскаха в 16:30, имахме гости за час два, да скачаха викаха деца са. И долу имат деца ама явно са забравили....

# 97
Miss, съвсем права си! Това е работата на 2 годишните. Съседите ти нямат друг избор освен да изтърпят 2 годишното да влезе в по-осъзната възраст.
При нас е същото, Борис тича, скача, играе шумно. Дори и си хвърля играчките като се ядоса. Това последното не му даваме да го прави разбира се. Но съседите от долу нищо не са ни казали. Често мисля за тях, как ли го изтрайват това нещо. Но просто няма как да го вържа, то си иска движение.

Щумът от деца тук е класифициран като нормален и докато е в нормалните часове на деня съседите така или иначе не могат да е оплакват.
Виж прочети какви са при вас регулациите, но съм сегурна че съседите ви нямат никакво право да ви притеснявят.
При нас има и нещо друго, аз дори и да му пусна детски песнички на телевизора, те му омръзват и пак започва да оглежда " хищто" каква беля и къде да свърши.
Изобщо не седи да се зомбира.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 14:21 от Cinnamon Cookie

# 98
Аз съм сигурна, че не е приятно, та и аскам тишина и спокойствие и да си играе с нещо спокойно и кротко ама нямааа Grinning
Аз също бих се дразнила, но не и да блъскам посред бял ден. Да е 11-12-1 През. Нощта добре ама.....
Тук няма  обед, няма сутрин, няма събота неделя. Всеки може да прави каквото иска когато иска.
В 12 часа на обяд една седмица всеки ден идваше майстор да работи в общите части. Блъска, чука сменя мокета с една машина дето направо чудо беше... Гък не съм казала, а Божидар спи от 12-14 ч... Той си тръгваш в 15ч, и нямам право да кажа нещо, нищо че е обяд. Мисля, че само след 22 ч имаше нещо ама не съм сигурна. Ние не хващаме този час, човека иска в 20ч да спи Grinning

# 99
Мис представи си на моите съседи какво им е отдолу с двете ми момичета, които тичат, хвърлят играчки, викат, пеят и каквото друго може да ти хрумне. Баткото вече го дава по тежкарската, а и той няма къде да се засили да тича с този дългия пергел. Обаче попаднах на разбрани съседи. Долно е една баба на почти 90г с дъщеря си на 65г. Само като се нанесоха е и видях бабата изпаднах в ужас, баткото тогава беше на 1г и 7м. Викам си тука вече ще си имаме големи проблеми. Тя обаче гък не е казала. Казва, че даже много се радва като ги чува горе да дивеят и като заминем на село и било скучно и чоглаво, че е тихо. Дъщеря и не се е женила и няма внуци. В началото все ходех да и се извинявам, пък тя ми викаше "ти какво искаш, дете е сега му е времето да тича и да доведе". Та случих на съседи отдолу.

# 100
Моите са индийци, ако има някакво значение де. Те живеят под нас само от 2-3 месеца. А ние живеем в къщата най дълго, почти 6 години. Не че и това има значение, ако не съм права и греша, винаги бих се извинила. Първоначално му се карах и исках след 19ч да е по кротък, но то става по зле, колкото повече забележки му се правят, толкова повече скача и бяга. Сега без да му казваме понякога, върви вкъщи и се радва "мами виж вървя, мами виж вървя", чак жал ми стана... Той наистина няма къде да изразходва енергия. Дивана разпъвам из цялата стая, да скача върху него... И той не е виновен! Дори и на пук да го прави. Пода ни е много зле, тук строителството не е хубаво, и пода се мести, има дупки под гредите, и те чукат и аз като минавам на места, а стъпвам като балерина, поне нас да не слушат.... Да си играе детето, няма да го спра! Но съвсем скоро ще имаме разговор. Тя не се качва горе да каже нищо, но аз ще сляза скоро долу. Тя наистина ме стесира и ме кара да се карам на детето и да реве всяка вечер (баща му го разревава от забележки и "наказания" , и накрая се изнервят и двамата и се скарват). Това вече трябва да е спряло, не му давам да му се кара повече. Баси детството в тази Англия... С извинение

# 101
Като ти чукат , чукай и ти JoyJoyJoy егати хората, аз така бих направила, ще си потропваме, с морзовата азбука Joy...
Мойте много тропат , ама не ми е зор. И отгоре и отдолу комшиите са ми подхвърляли нещо ,но не ми е зор. Няма да ги вържа.  Отгоре ме беше питала комшийката ,що плачат толкова през ноща, събудила се от реването. А отдолу им пречеше бънджито и пералнята , защото като бяха в началото с рефлукс , пусках по 7 перални , буквално денонощно въртеше , пералня и сушилня. Нито  спрях да пера, нито прибрах бънджито, да се спасяват както знаят. Joy и аз съм им търпяла купоните и да слушам  как се бие дъщеря му с гаджето си. А другите комшии от 30 мин къртят нещо, а уж тихия час е от 14 до 16ч

Излезе резултата от микробиологията , носния и гърления секрет е чист . Сопола е зелен , жълт , тъмен . Педиатърката казва, че вече е наранена лигавицата от толкова капки, антибиотици и вероятно от това е сопола, да спирам всичко и да чакам . Ама аз се притеснявам, защото и гърлото беше червено в петък, сопола е доста и тъмен , не знам какво да мисля вече.

# 102
Лизи аз щях да предложа същото, но не посмях. 😊 Бързо оздравяване на всички болни дечица.

И аз не бих обръщала толкова внимание ако не беше ММ, той се притеснява повече и се кара повече. За нещата които трябва да се кара мълчи, пък затова му се кара.
Той тропа преди дни заедно с тях Grinning

Понеже "пасакака" вкъщи е малко, отидохме да видим колко пясък има на океана. Втори ден си прекарваме следобедите там. Изключително приятно, в студ и дъжд. Не е спряло да Роси /вали/ръми не знам и аз денонощно. За слънце дори не мога да си мечтая... Но всеки ден навън минимум по 3 часа. Правим си състезания навън и бягаме да се измаря, ама файда няма май, той няма умора просто.

# 103
Ние имаме късмет ,че комшийте отдолу не ни правят проблеми за Сега ...
Имат бебе на 6-7 месеца и заради него не смеят явно да направят на нас забележка,защото и тяхното си поревава,а и все по-голямо ще става и ще започне и то да пищи и тича..
Жената е много мила и нищо не е казала до сега,казва ,, е вие не ни ли чувате" като отговор ако се опитам да й обясня,че не мога Вики да го контролирам,та разбрана жена е . Мъжа й е малко опаки,но ще ни изтърпи 😁

# 104
  • Пловдив
По-рядко влизам, но ви чета отвреме на време.
Браво, Ангелова, за махнатата биба. Лизи, оздравявайте бързо.. макар че с тези сополи..
Йони напоследък много трудно заспива вечер. Принудихме се да си лягаме с нея: час и отгоре се върти.
С яслата е гадно: седмица ясла, седмица вкъщи. От един месец е с хрема, сополи и кашлица, като сме имали кратки епизоди на подобрение, но не е оздравявала напълно. Също като Лизи бяхме на АБ капки, кортикостероиди + хомеопатия, шуслерови соли, сиропи за кашлица. Започнах с бабини рецепти: каквото чуя, опитвам.
УНГ ни каза надута трета сливица и вече пускаме за втори път носен и гърлен секрет.
Надявам се да се подобри следващите две седмици.
Тази нощ спа с купичка лук до кошарата, и беше една идея по-добре от предишните вечери.
Но не е само тя. Осем дечица от групата ѝ са болни, а в квартала всички масово кашлят и подсмърчат.

Общи условия

Активация на акаунт