Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 254
  • 764
  •   1
Отговори
# 15
Пламинго , вероятно за това Вики не яде. Може и буденията да са от ниския хемоглобин. Михаил какво яде ? Яде ли достатъчно месо ,млечни , жълтък ? Колко е хемоглобина? Ако са боледували скоро също може да спадне.

quote author=Plamingo__ link=topic=1701042.msg48702450#msg48702450 date=1729190927]
Благодаря за новата темичка! 😊

Не снощи, а миналата вечер моите и двамата се съдраха да реват през нощта, не разбрах какво им стана, но Виктория стоя будна 3 часа. С една колежка си писах на следващия ден, че и нейното детенце се е будело през нощта с плач.

Ради, редовно питам педиатърката за някакви неща, а тя винаги ми отговаря че децата са си напълно здрави и да не се притеснявам изобщо.

И аз вече се записвам в клуба на вечно чудещите се какво да направят за ядене. До сега не се притеснявах толкова ако Вики не яде, знаех че като огладнее ще иска да яде. Но излязоха резултатите, и двамата са с нисък хемоглобин, за нея разбирам, тя нищо не яде почти. Но Махаил изяжда неговото, после яде от на кака си и накрая яде с нас. 😮‍💨
[/quote]

# 16
  • Велико Търново
На долната граница им е, на Мишо 110, на Вики 114.

Вики яде редовно за закуска по яйце и половина, месо понякога хапва, и то ако има в супите от кухнята, риба само я джвака и накрая я плюе.

Мишо яйца от бебе не харесва, сега започнах да му мажа филии с намачкано яйце и сирене, рибата направо я плюе, нея пък миналата седмица се сетих да я  пасирам и я сложих в яхнията, така изяде половината. Иначе всеки ден ядат сирене с попарата.

Ако имате идеи как да замаскирам по друг начин рибата и яйцето, приемам всякакви варианти.

Пламинго , вероятно за това Вики не яде. Може и буденията да са от ниския хемоглобин. Михаил какво яде ? Яде ли достатъчно месо ,млечни , жълтък ? Колко е хемоглобина? Ако са боледували скоро също може да спадне.

quote author=Plamingo__ link=topic=1701042.msg48702450#msg48702450 date=1729190927]
Благодаря за новата темичка! 😊

Не снощи, а миналата вечер моите и двамата се съдраха да реват през нощта, не разбрах какво им стана, но Виктория стоя будна 3 часа. С една колежка си писах на следващия ден, че и нейното детенце се е будело през нощта с плач.

Ради, редовно питам педиатърката за някакви неща, а тя винаги ми отговаря че децата са си напълно здрави и да не се притеснявам изобщо.

И аз вече се записвам в клуба на вечно чудещите се какво да направят за ядене. До сега не се притеснявах толкова ако Вики не яде, знаех че като огладнее ще иска да яде. Но излязоха резултатите, и двамата са с нисък хемоглобин, за нея разбирам, тя нищо не яде почти. Но Махаил изяжда неговото, после яде от на кака си и накрая яде с нас. 😮‍💨
[/quote]

# 17
Пламинго ,аз яйце пробутвам само с каймата по друг начин яйце не яде ,но до преди няколко месеца обожаваше омлет 🤷‍♀️

# 18
  • Велико Търново
Пламинго ,аз яйце пробутвам само с каймата по друг начин яйце не яде ,но до преди няколко месеца обожаваше омлет 🤷‍♀️

В кухнята готвят с яйце, но явно не е достатъчно. Ще гледам за някакви вариации с варено яйце, да го слагам някакси в яденето.

# 19
Вместо риба давам омега 3, предадох се с нея , не става никак.
Жълтък пасиран с 200мл АМ ... Така давам на Сами преди сън в бутилката Joy  казват, че трябва да изяждат около 45гр месо , 45 гр сирене и един жълтък на ден.
Редактитам: Сетих се за  бананови палачинки, пак ще ядат някакъв жълтък с тях  , тея стават за 20 мин с печенето , много бързо
https://vm.tiktok.com/ZNecUypSg/
Преди пасирах варен жълтък с малко вода/манджа , докато стане на крем и го размешвах в манджата
Имай предвид ,че бавно се качва желязото с храна, така че трябва постоянство. Сами пие по 3,4 месеца добавка желязо за да се качи . Дори последните два пъти е само с изчерпан резерв на желязо, това се случва преди да падне хемоглобина и пак му трябват 3 месеца добавка, за да влезе в норма.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 00:43 от Lizi:) :)

# 20
  • Велико Търново
Мишо на 6- те месеца пак беше с нисък хемоглобин, тогава 3 месеца пи един сироп (той изобщо не обича да пие лекарства, та беше кошмар даването му).
Сега ще видя какво ще каже педиатърката.

Важното е че си намерила някакво решение, това с жълтъка в яденето ми допада като идея. Ще го пробвам. Палачинките ще са повече за Мишо, Вики едвам изяжда една малка. Тя напоследък за да яде трябва ние да я храним, дори ѝ се повдига.
А при баба си като беше яла поне супички. Сега и това не иска.
Ама и те ѝ се правят на клоун, виж това куче, виж гълъбчето...

# 21
Пламинго , аз мисля , че от ядките и авокадото също се вдига хемоглибина.Съответно слагах преди авокадо или тахани в попарата .Ти може да ги пробуташ другаде.
Аделина не е яла манджи и супи вече 3 седмици.Кара буквално на юфка,попара ,овесени ядки с масло и сирене, кис мялко с бисквити, кремчета и пак овесени ядки , в които пробутвам пасирани плодове.Чат пат банан или някакъв сандвич,кекс,зрънчо.Снощи яде сладка кифличка , с която пробутах по чудо 4 - 5 глътки супа от чаша със сламка .В градината е на сух хляб и ако и дадат някакъв сок или бисквита.
Ради , теб какво те притеснява ? И в никакъв случай не се обвинявай , вярвам , че си дала всичко от себе си !

# 22
Пламинго , ако ви предпишат сироп малтофер , има го и на капки, на капки поне е доста по малко количеството, което трябва да пият. Аз го капя в спринцовка и така го давам. Давала съм го и в АМ, въпреки ,че с млечни желязото не се усвоява на 100,%, но по добре в млечни , отколкото никакво. Другото , малтофера на капки може да се дава , или веднъж цялата доза или на два приема на ден. Аз го давам на веднъж, заради яслата така решихме уж ,че ще е по удобно с педиатърката. Обсъди с педиатърката и ще видиш, казвам ти го като вариант, ако ти се струва по удобно от това ,което предписва да я питаш.
Иначе и при нас банановите палачинки само Сами ги яде.

Мишо на 6- те месеца пак беше с нисък хемоглобин, тогава 3 месеца пи един сироп (той изобщо не обича да пие лекарства, та беше кошмар даването му).
Сега ще видя какво ще каже педиатърката.

Важното е че си намерила някакво решение, това с жълтъка в яденето ми допада като идея. Ще го пробвам. Палачинките ще са повече за Мишо, Вики едвам изяжда една малка. Тя напоследък за да яде трябва ние да я храним, дори ѝ се повдига.
А при баба си като беше яла поне супички. Сега и това не иска.
Ама и те ѝ се правят на клоун, виж това куче, виж гълъбчето...

# 23
Лизи, още ли сте на Малтофер,не го ли спряхте.
Аз давам веднъж на 2 дни заради изхождането,защото без малтофера не ака ,явно организма е свикнал с него и сега е нужна адаптация.  Скоро ще започна виднъж на няколко дни докато го изключа напълно

# 24
  • Велико Търново
Ами той преди беше на малтофер, но понеже ММ не намерил капки, му предложили сиропа.

Орехче, а как е с изхожданията като не хапва течна храна.

# 25
И ние сме много зле с храната.
Бутчета с картофи
Попара
Звездички със сирене за закуска
Кюфтета хапва с чеснов сос (и попарата може да яде с чеснов сос)
"пържени картофи" в еър фраера
Върти се около картофите.
Зрънчо, бисквити и солети също не хапва особено много. Супа мнооооого трудно. Довечера ще правя опит пак, предната не я хареса с Карфиол.
Рибки също хапва.
Зеленчуци почти никакви, краставици само. Месо пилешко и свинско, и ако имам Кайма микс с Телешко пак може да опита.
При нас проблема е опитването. Той бяга от храната, а даже не е опитал.

# 26
Пламинго ,сиропа е различен от капките . Не мога да обясня точно как ,но така ми обясни педито и в аптеката също . Ако в 1 капка има 1% желязо в 1 капка от сипопа ще е повече ,това ти го давам като пример само ,защото не си спомням точните думи .
Щом сте взели сироп ,звъннете на педито да питате колко да давате от него,за всеки случай

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 13:38 от Radii :)

# 27
  • Велико Търново
Пламинго ,сиропа е различен от капките . Не мога да обясня точно как ,но така ми обясни педито и в аптеката също . Ако в 1 капка има 1% желязо в 1 капка от сипопа ще е повече ,това ти го давам като пример само ,защото не си спомням точните думи .
Щом сте взели сироп ,звъннете на педито да питате колко да давате от него,за всеки случай

То го бяхме взели за 6- те месеца като правихме изследвания, после го пи 3 месеца.

Мисс, и при Вики го има този момент, просто го вижда и казва не. Като казвам ела да го опиташ, ще ти хареса, тя веднага казва че не го харесва.

# 28
Да , като пуснахме изследвания за яслата се оказа че пак е паднало желязото и пак го почнахме, трябва да го пие още два месеца.
Попринцип трябва да е обратното за изхожданията , някой по скоро ги запича желязото.
Мойте в неделя свършиха антибиотика и сега пак са с червено гърло, Яна и със сополи. На обяд пуснахме пак носен и гърлен секрет , ама кой знае кога ще стане.  Пуснах и на мен, че ми е постоянно запушен носа и ме човърка гърло, да не им го предавам аз.  Личния отказа да ми даде направление по телефона , та си го платих.

Лизи, още ли сте на Малтофер,не го ли спряхте.
Аз давам веднъж на 2 дни заради изхождането,защото без малтофера не ака ,явно организма е свикнал с него и сега е нужна адаптация.  Скоро ще започна виднъж на няколко дни докато го изключа напълно

# 29
Пламинго , ами не е мн добре,това е главния проблем.Иначе нейния хемоглобин дори беше повишен.Започна да пропуска дни с голямата нужда и е доста твърдичък резултата.Понякога дори плаче , че я боли.Постоянно и обяснявам ,че ако не хапва супички ще я боли.Наблягам на водата ,сокове гледам да купувам круша или слива от бебешките(много и помагат) и ако пробутам пасирана круша примерно в нещо.

Общи условия

Активация на акаунт