СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 3 - Седмокласник входните изкара, мама кашон с вино си докара...

• 27 844
  • 778
  •   1
Отговори
# 30
Добро утро в новата тема, чудно е заглавието!
Още не са ни информирали дали ще има пробни матури в училище, но имат двойни часове и по Мат., и по БЕЛ, така че при добро желание, може да се организира. Тестове им дават по формата  за домашно по мат., днес имат контролно за едночлени и многочлени. И по литература правиха контролно миналата седмица, почти веднага след двете отделни входни. Доста са се активизирали, дано имат сили децата да се движат в темпо. Малко вповече ми идват чертежи за домашно  по технологии и проекти по музика, но в един момент ще ги отсвирим, няма как да стигне времето за всичко, особено втория срок.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 08:53 от Mur

# 31
Предполагам, че и учителите ще се съобразят в някакъв момент и няма да има нужда да ги отсвирите🙃

# 32
Благодаря за новата тема!

При нас ще има по две пробни НВО през годината. Мислех, че са нещо като задължителни за всички училища.

# 33
  • София
Значи не само при нас са се активизирали. Децата вчера ми се оплакваха от тази по ТП, която ги е предупредила, да не си мислели да не учат по нейния предмет, защото ще кандидатствали и нямали време. И така се изразила все едно е най-важният предмет.

# 34
  • у дома
Благодаря за новата тема!

При нас ще има по две пробни НВО през годината. Мислех, че са нещо като задължителни за всички училища.
В областите с ниски резултати Инспекторатите задължават да се направят 2-3 ПИ,на др места е на добра воля...Аз се дразня,защото при нас не са в часовете,а след часовете-децата са от 8 до 14ч на училище ,после ПИ до 17ч,на др ден имат примерно физика,биология и куп домашни или в деня на ПИ имат школа по ае-тези неща никой не го интересуват,важното е да се отбие номера за ПИ...

# 35
Предполагам, че и учителите ще се съобразят в някакъв момент и няма да има нужда да ги отсвирите🙃
Познавайки вече доста добре учителите, не очаквам някои от тях да се съобразят, за съжаление. Аз лично съм казала, че разказвателните няма да позволя да се неглижират за сметка на БЕЛ и Мат., но има една категория предмети, чиито часове наистина трябва да са време за глътка свеж въздух, а не допълнително натоварване, особено в извънучебно време. Но пък може и да ме изненадат приятно на 3-та година, кой знае Simple Smile

# 36
Не и нашите. В нашето училище ТП, музика и рисуване са най-важните предмети. А по История трябва да са поне с професура. Пресен случай от онзи ден, изпитва историчката, детето знае урока точ в точ с учебника, но получава ниска оценка, защото "в учебника информацията не е вярна".
Моята сигурно заради това не го отваря учебника, е, пооткрехва го преди всеки час, но подхожда към предмета с някакъв ужас. А в пети клас обожаваше историята, четеше допълнително, интересуваше се, ходи на олимпиада, но тази екстравагантна госпожа много успешно и сецна ентусиазма
 По ТП има някакви километрични проекти всяка седмица, не ми е ясно как ще се оправяме, но нямаме амбиции за високи оценки

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 09:52 от Априлски душ

# 37
  • ту тук, ту там
Единствено на входните по музика, физическо и технологии има петици моят син. Устройството на шевната машина вече се е превърнало в семейна смешка. 😏

# 38
При нас всички учители смятат, че техните предмети са най-важни. Още на родителската среща ни предупредиха, че тази година се изучават и други предмети, освен математика и български език. След входното ниво по математика вече направиха две контролни, но по български език още не са. Не съм чула нищо за ПИ, но ще видим

# 39
  • Стара Загора
Благодаря за новата тема, Ваче!

# 40
Здравейте!

При нас предстои РС и нямам никаква идея за сега какво ще правят в училище. Надявам се да са предвидили пробни изпити.

# 41
  • София
Спокойно, момичета.
Ще споделим с вас пробните от училище. Вярвам, може да си изтормозите децата с тях.

# 42
Здравейте момичета, излезе ми реклама за сборник по математика НВО Помощник, имал видео решения, някой ползвал ли го е? Звучи ми като нещо ново и интересно и се чудя дали да го взема.

# 43
  • София
Май само нашият учител по математика препуска по материала. В училище вече взеха тъждества, формулите за съкратено умножение (а + в) на втора и на трета степен. Детето не може да смогне с домашни от училище и от двете школи...

# 44
  • София
Решението е да не се дават домашни в училище. Така децата ще смогнат със тези от школите.

И ние сме на формули за съкратено умножение.

Общи условия

Активация на акаунт