Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 459
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • Добрич
Много е, според мен..

# 241
Безнадежден, фен съм на диверсификацията. Но каквито и насоки да ти дам, щом досега не си се сетил, значи си загубена кауза. Не чакай на никой, сам измисли и предприеми нещо и може да се случи.
Пп.. и според мен за ренесанс са много, въпреки, че не разбрах напълно ли е  обзаведено?

# 242
Безнадежден, фен съм на диверсификацията. Но каквито и насоки да ти дам, щом досега не си се сетил, значи си загубена кауза. Не чакай на никой, сам измисли и предприеми нещо и може да се случи.
Пп.. и според мен за ренесанс са много, въпреки, че не разбрах напълно ли е  обзаведено?
Да го наречем полуобзаведено, реално има само диван, легло, сложени климатици, портманто в коридора и телевизор за едната спалня. Реално гардероби, втора спалня, трапезна маса, кухня (с уреди) и т.н. (т.е. всичко останало) трябва да се купят.

# 243
Ако е напълно готов това си е сериозна сума която се спестява и е била вложена. Отделно време и нерви. Без брокер ще се спести също нещо. Можеш да ги пробваш пакетна с гаража на 210 000.
Пенко така описано от теб звучи много добре. Локацията е определяща. Ако наистина се стига до там по читав път не виждам защо някой би се разделил за под 150к. Щом е 3000 човека говорим за малко градче все пак.

# 244
Пенко, зависи кое е селото, има села наглед български и уж уредени, а излизат после едни особени навици у местните...
Също така проучи как стои въпроса с водата, че на места още от сега са на режим и надежда взорът не види, защото са ги зарязали на местните пресъхващи сондажи

# 245
Със сигурност зависи кое е населеното място. Иначе и Вълчи дол е на 50 км и е 3000 човека и Суворово там някъде и т.н Без да се каже точното населено място няма как да се даде конкретен отговор.

# 246
  • Варна
Точното населено място е някъде в Аквитания на час от центъра на Бордо. Нарочно съпоставих имота с имот на 50км от Варна да видим кой какво ще каже за цената. Говорим за реален имот, в реално населено място, те всички там си приличат, така че което и селце да хванете на Google Streetview все такова ще е. Информацията ми е реална и прясна, не е ЕЖК. Имота няма никой от проблемите, които дъвчем и предъвкваме тука...води, тоци, манталитет на обитателите, шум, разбити улици и.т.н. Това по повод темата за имотите във Варна в сравнение с тук и там.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 20:02 от Penkoman

# 247
Животът във френската провинция не е за всеки, колкото и странно да му се струва на човек. И там имат проблеми, просто са други. Ако нямаха проблеми, и цените на къщите им нямаше да бъдат като на апартамент в българската провинция.

# 248
Един интелигентен човек би се замислил и би пробвал да бъде по-добър, съвестен и отговорим стопанин в собствената си държава. Един простак ще напсува като каруцар, ще обяви критика за снобар. Масово първенюта в тая държава.

# 249
Здравейте, и аз да попитам за мнение - намерих чрез познати апартамент, който тепърва ще се пуска на пазара и засега е без брокер. Апартамента е тристаен във Възраждане 1, к-с Ренесанс 105 кв.м. (28-29 хол, 2 спални по ~12.5, баня, тоалетна), готов на ключ с допълнения (напълно завършена баня и тоалетна с всичко + климатици, легло и диван като обзвеждане), с висок клас материали е (изненадващо). Цената е 190к евро и 30к евро допълнително за гараж. Без брокер е плюс, но и ми липсва съвета за цената.. Няма да коментирам печалбата при цените които бяха на зелено, но пазара вече е такъв явно - строителство наоколо (Еуфория например на home2u) пак са по 140-150к евро, но и с чакане + пълен ремонт. Купувам за ползване, не инвестиция, така че спестяването на ремонт от БДС + липсата на ремонт е плюс.. В околоноста няма много други подобни имоти, та реших да видя какво мислите и вие.
Влизате в имот и сравнявате сходни. Според мен е надценен.

# 250
Да трябва да се видят подобните. Много зависи и как е завършен и материалите. Уж били висококачествени.

# 251
И на мен ми звучеше надценено, но сравнението в имот.бг беше първата стъпка:
* Имоти със сравними размери на среден етаж струват около 145-150к евро преди акт 16 с в довършване на БДС
* Имот на home2u в сгада Еуфория струва 140-155k евро за сравним апартамент (с по малки всекидневни), като строежа още е на първи етажи
* Единствените апартаменти с близо състояние са напълно обзаведени, където цената е около 210-220к евро без паркомясто (и основно са на първи етаж)
Малко е плачевно положението на пазара във Възраждане явно - бях изненадан откровено казано. При тези условия около 210-215к евро с гараж (който не е от малките) не е толкова лоша сделка за нещастие..

# 252
Там в карето на Възраждане 1 не бих купила. Не коментирам цената.
Просто инфраструктурата е натоварена, няма свободно паркиране. Ясли и градини са лукс.

# 253
Там в карето на Възраждане 1 не бих купила. Не коментирам цената.
Просто инфраструктурата е натоварена, няма свободно паркиране. Ясли и градини са лукс.
Как да няма детска градини като аз знам пое две. Кое е натоварено като Анна Феликсова е широко като булевард. И къде точно не е натоварено сигурно в Долна Малина. Какво паркиране искаш като е затворен комплекс и човека ти продава гараж. Вътре компоти ли ще слагаш в гаража? Има си Кауфланд, Лидл, басейн, парк, наблизо има училища, явно не познавате изобщо квартала.

# 254
  • Варна
То свободно паркиране вече никъде няма. Само по селата.

Общи условия

Активация на акаунт