Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 333
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Така без линк е съчинение по картинка. Къде е това убежище, кой е този палестинец? И аз за Нептун се сетих и под Паметника. Иначе кое е цел на стратегически ядрени ракети се обявява на всеослушание, мхм. Пък и кел файда като цялата планета ще бъде негодна за обитание.

# 511
Радиозавода е бил част от военно-промишления комплекс на НРБ, в таки стратегически предприятия е имало сериозни бомбоубежища, чак за атомни не знам дали са.

# 512
  • Варна
Варна е историческа руска мишена и е била обстрелвана вече от руснаци, направете си справка. Освен Варна има още 2 точки за удар. И да поясня, нашето не е хейт, ние искаме обществото да вземе малко да се посъбуди, но явно толкова всички им харесва в блатото, че им създаваме дискомфорт дори с изказвания във форум. Темата това, темата онова, ние 10 човека тука сме темата, ако нас ни няма, няма и тема. Да сте си задавали въпроса що ни трият, но не ни наказват? Щото парата прави борбата, и докато ние пишем тука и се пенявим някой печели пари от написаното.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 22:13 от Penkoman

# 513
Само вие двамата мрънкате, то не се чете вече вашето. Искам за имоти да чета, а не мрънкане... И добре, че сте вие двамата да ни отворите очите... Чудя се, какво ли й е на жената вкъщи с теб...

# 514
  • Варна
Искаш ама няма кой да пише. Каква жена, според някои хора тука живея с майка си Simple Smile Simple Smile Simple Smile, ама да и тя е жена всъщност. Мъка е с мен, голяма мъка...

# 515
Рисково е разбира се. Кой ти дава гаранция, че ще се вземат разрешителните навреме. Иначе сигурно ще я построят, но не се знае колко ще се забавят докато започнат. Вземат ли разрешително за строеж после в повечето случаи забавянето е от 1/2 до една година. Имай предвид, че при препродажба до 5 години дължиш данък.
В договора има крайна дата за разрешение на строеж, ако не я изпълнят се връща депозита. Ще се строи нов комплекс зад Лидл на Владислав и ми се струва доста изгодно за самата локация, срока ще бъде 3 години за строежа и единствено ме притеснява ако влезем скоро в еврото какво ще се случи с цените и дали няма да сме на загуба

# 516
Рисково е разбира се. Кой ти дава гаранция, че ще се вземат разрешителните навреме. Иначе сигурно ще я построят, но не се знае колко ще се забавят докато започнат. Вземат ли разрешително за строеж после в повечето случаи забавянето е от 1/2 до една година. Имай предвид, че при препродажба до 5 години дължиш данък.
В договора има крайна дата за разрешение на строеж, ако не я изпълнят се връща депозита. Ще се строи нов комплекс зад Лидл на Владислав и ми се струва доста изгодно за самата локация, срока ще бъде 3 години за строежа и единствено ме притеснява ако влезем скоро в еврото какво ще се случи с цените и дали няма да сме на загуба
Нищо няма да стане като приемем еврото тъй като вече сме вързани за него, във валутен борд сме и от БНБ почти нищо не зависи. Дори и психологически ефект не може да има тъй-като вече цените на имотите са в евро.

# 517
Нищо няма да стане като приемем еврото тъй като вече сме вързани за него, във валутен борд сме и от БНБ почти нищо не зависи. Дори и психологически ефект не може да има тъй-като вече цените на имотите са в евро.
Лихвите със сигурност ще се покачат и от там си мисля, че ще има и спад на цените

# 518
Лихвите в щатите като се вдигнаха цените да не паднах. Напротив. Всеки се засили да купува да не стане по и по зле. От там и цените задържаха високи нива.
Лихвите леко паднаха, цените не точно.

# 519
  • Варна
Пенко само допреди няколко теми сериозно обмисляше да купува в конкретни квартали, интересуваше се от конкретни строители и обекти. После запя друга песен за къща в близко село. Сега чувам, че съвсем се е отказал от инвестиционни намерения в района. Или е осъзнал, че тук нищо не може да купи, или не знае какво иска и се лута като муха без глава. Единствено омразата към кучетата е константа и не пропуска пост без да ни го напомни.

Някои съфорумци откровено си споделиха, че към момента пазарът е надхвърлил възможностите им и ще дебнат по-добри времена. Други обърнаха палачинката и завиха “Купувайте във Варна, като сте прости”. Въпрос на интелект. Simple Smile

# 520
И как разбрахте, че лихвите ще се покачат заради еврото? В състояние на ВБ дефакто БНБ е безгласна буква. И в момента лихвите на търговските банки в повечето случаи се влияят от БЛП на ЕЦБ. Освен това при влизане в еврозоната банките ще имат достъп до повече източници на пари. Абсолютно нищо няма да се промени освен някои спекуланти, които ще се пробват да увеличат цените, но това няма да засегне пазара на имоти.

# 521
  • Варна
Мнението на Диди е пристрастно защото отглежда куче. Та да, споменавам кучетата, като фактор в градската среда - сега на светофара щеше да стане птп заради две, вместо хората да гледат пътя се чудят как да ги заобиколят. Преди две седмици щях да падна заради едно което ми се блъсна в краката, а преди дни една чужденка с приятелката си с три броя без нужните атрибути по закон, които бягаха и обхождаха всеки ъгъл и съответно лаеха и налитаха, което произведе съответният смут в разхождащите се. Да не забравяме и постоянното виене на кварталните кучета подслонени в картонени кутии до съседен блок, както и нервният лай на смешното куче на съседката през целия ден, което явно преживява някаква душевна криза. Нека не се правим на ударени, интернет изобилства от мнения на хора, нито съм първия, нито последния и това положение няма да е вечно, ще има рестрикции в един момент. И не не ги мразя, ама съм на път да ги намразя защото започва да ми писва.

Що се отнася до моите инвестиционни намерения, аз съм го казал - каквото съм купил като апартаменти за инвестиция, съм купил - на тия цени не ми излиза сметката повече, проблемите с енергото ми идват в повече, а перспективата за обезлюдяване е обезнадеждаваща. Търсех къща за себе си, докато не осъзнах, че същите проблеми, които ги имам сега ще ги имам и в къщата, а наред с това и други, както и това няма да сме спаси от простотията, лошите пътища, шума и.т.н.

Отделно понавлязох като проучване в един чуждестранен пазар и ми се отвориха очите.

# 522
Защо не четете с разбиране? Ако се върнете и прочетете коментара ми по-внимателно, а не с дефицит на вниманието, ще разберете, че питам "това вярно ли е". Умишлено не съм цитирал, че новината е от Ивелин Михайлов, за да не създавам смут.
А иначе новината, че България/Варна е цел на Орешник е съвсем отделна и обявена преди това от самата Русия. Майтап ви се струват тези работи, ама за Путлер не са майтап. Западните политици са толкова инфантилни, че ще ги хванат по долни гащи и няма да си признаят. Предвид обстоятелствата, мисля че трябва да се замислим за националната ни сигурност и това включва бомбоубежищата.
Та драги местни жители, исках да чуя вашето мнение по въпроса, защото наистина не живея там не не знам кое е лъжа, кое истина. А и все пак пряко ви засяга. Нали не мислите, че рекламата за присъединяване към професионална българска армия е за спорта?

Защо се сравняваме с пазара на имоти в САЩ? Там лихвите са фиксирани. Пробвайте с Германия, където от 22 насам има 25-30% спад на цените.
Сред експертите (и народа) се въртят две мантри, 1во, че има много депозити и банките били супер ликвидни и 2ро, че като приемем еврото, ще дойдат още повече пари от чужбина в БГ банките. Та какво като дойдат още повече пари, като то вече има супер ликвидност. Но гледайте и другата страна на уравнението. Не се гледа колко има, но и колко могат и искат да вземат. При средна възраст 45г, вече много хора са взели, едва ли масата народ примира да е с ипотека на 50+. Или за вас търсенето на ипотеки идва от безкраен брой хора.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 10:22 от Gogo1979

# 523
  • Deutschland/HE
Не мога да кажа за цяла Германия, но за района около Франкфурт, Баден Вюртенберг (особено на юг ) цените не са паднали, само има лек застой.

# 524
Щом новината идва от Ивелин Михайлов вероятно е партенка. Никой не е чувал, няма никъде подобна информация. Даже не се разбра за къде става дума. Отделно в повечето случаи бомбоубежищата са под някаква сграда по ред причини. Иначе да разчиташ на ядрени бомбоубежища и след 100 години да изпълзиш ми напомня на няколко сериала.

Общи условия

Активация на акаунт