Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 340
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
На мен Виница ми харесва. Ако се направи лифт до плажа, а отделно горе има и минерална вода, такива спа хотели в комбинация с плаж може да се направят в подножието на гората горе на високото със страхотна гледка и минерални басейни..., отделно може да се превърне в курортно градче.

Хипопотам - няма, няма и това не се харесва на разни държави, които си гонят геополитическите интереси, та няма да се учудя ако има някоя груба и физическа намеса "да помогнат" да има правителство. Историята помни такива случаи. Въпреки, че шанса за нещо такова в днешно време клони към 1-2%.

# 556

И един въпрос към опитните във форума защото аз пиша само в тази тема. Искам да пусна тема за градска среда във  Варна, това първо в кой раздел да стане и второ дали ще ни оставят да пишем там, тъй като в темата ще има критики, които не са политически коректни, а бизнесите (какъвто е този форум) не се кефят много на такива неща?
Аз също имам интерес към такава тема за градската среда във Варна.Така че, ако създадеш такава, напиши тук, за да знаем и да вземем участие. Нам спокойно можем да си говорим за глутницата кучета и други неуредици. На доста от хората тук подобни въпроси им се струват като разводняване на темата, затова е добре да си имаме място, където да се вихрим както с оплаквания от градската среда, така и с предложения за подобряване. Та дано и градската управа някой ден да прочетете нещо и да си вземе идеи.

# 557
  • Варна
Ами чакам отговор от някой компетентен и се местим там. Няма да разводняваме повече тук, прави са хората и аз си вземам бележка.

# 558
Виница граничи с няколко вилни зони, няма как положението с кучетата да е друго. До офицерския плаж слизат лисици и чакали, че кучета във Виница ли няма да има. Това е един от минусите на периферията. Но пък конкретно Виница има и плюсове, така че...

A ние дето сме по местностите се сдобиваме с кучета и котета от гражданята. Писна ми да хвърлят в гората и около казаните кашони и торбички с бебета, а не да си кастрират животните.  Само тази година и само в нашия район - 10-12 котета и 6 изхвърлени кученца по улиците, а колко има дето ги изяждат чакалите в гората ...

# 559
По местностите се сдобивате с кучета от съседите си. Един си прекарва лятото в бараката и вързал куче на верига, обаче през зимата се прибира при децата, и го отвързва. Втори бил изправен пред избора дали да изхвърли кучилото на километър от бараката или... другото. Трети - трето.
Докато има въртящи се из бараките, кучетата намират някаква прехрана, но като застудее и виладжиите се приберат по адресните си регистрации, започват да слизат към кварталите.

# 560
То да беше само по вилните зони с мед да го намажеш. То няма място без странстващи бездомни кучета. Лошото е, че те обичайно агресират срещу по-слаби индивиди - възрастни хора, деца и т.н. Няма да тръгнат срещу група мъже.

# 561
ЕммаТ, специално местностите над Виница са вече толкова населени, че не мога да се сетя в радиус от 5 улици за виладжии, освен една баба на 85+, която зимата синът й прибира в апартамента, но тя куче няма, а котаракът, който лятото храни бабата, зимата го храни съседа с храна, купена от сина на бабето...
Вярвай мога да ти пусна снимки на лични от тазгодишното "съкровище", лично доставено ми пред дома - 5 броя едва прогледали котета, чисти без паразити и добре хранени, докато са отделени от майката, в чисто нов кашон. Да ти пратя и снимките на завързани в торбичка новородени с пъпната връв, закачени на съседската врата.
Мога да ти покажа и последните съседски находки - полупинчери, които идиота хвърлил в края на гората.. , от преди 2г имаме и полупекинези, полу дратхари... Изобщо не са резултат от нежелано кучило на избягали породисти женски, нееее да не си го помислиш само.
Последно в друга местност имаше изхвърлен питбул, чистокръвен, който от страх нападаше.
Мен от крадци не ме е страх, но от такива, изхвърлящи кучета и котки, косата ми настръхва. Точно заради тях сложихме камери и кълна се ще изтипосам всеки, който изхвърли животно, изобщо ЗЗЛД и всякакви други фантасмагории не могат да ме спрат...

# 562
Тая ограмотителна кампания няма смисъл да я насочваш към мен, по-продуктивно ще бъде да обиколиш съседите си във вилната зона, току виж някой може да си кастрира кокера на веригата.
Минаваш по къщите и питаш кой си е кастрирал дворните пазачи, кой как решава проблема с нежеланото им поколение и т.н.
И стигаш до първия ми пост по темата за кучетата и откъде се появяват бездомните такива из крайните квартали. По случайност - популацията им нараства все в началото на зимата. И все из местностите с бараки, бунгала, вилички и подобни.

# 563
  • Варна
Пенко не чакай одобрение от компетентни. Прави тема и я пускай.Много стана…

В кой раздел да е мисля, че в този: “Актуални теми и общи дискусии”. Ако не трябва да е там те ще ти я изместят модераторите.

# 564
EmmaT,   представи си знаем си кучетата на изуст, освен 2 новодошли мъжки, други некастрирани няма. Няма какво да обикалям съседите си, всички сме вдигнали ръце от това

# 565
  • Варна
Пенко не чакай одобрение от компетентни. Прави тема и я пускай.Много стана…

В кой раздел да е мисля, че в този: “Актуални теми и общи дискусии”. Ако не трябва да е там те ще ти я изместят модераторите.
Може и тук да питаш https://m.bg-mamma.com/?topic=840351.18735

# 566
Хайде да се цитирам и аз Simple Smile Генезисът на бездомните кучета в местностите и вилните зони, които всяка година се появяват в края на виладжийския сезон:

По местностите се сдобивате с кучета от съседите си. Един си прекарва лятото в бараката и вързал куче на верига, обаче през зимата се прибира при децата, и го отвързва. Втори бил изправен пред избора дали да изхвърли кучилото на километър от бараката или... другото. Трети - трето.
Докато има въртящи се из бараките, кучетата намират някаква прехрана, но като застудее и виладжиите се приберат по адресните си регистрации, започват да слизат към кварталите.

# 567
  • 🌊
Ние май случайно намерихме нашия апартамент. Район, етаж, квадратура, разпределение са перфектни, но е за тотален ремонт, ВиК не са пипани от вероятно 30 години. Та някой има ли опит със скорошна подмяна на ВиК за 120кв апартамент? Знам, че всичко си е индивидуално, но търся ориентир.

# 568
  • Варна
Скорошна не, но преди 2-3 години на същата квадратура май беше около 5000лв. Но вие преди да стигнете до ВиК и Ел (който също задължително трябва да смените ), имате да изринете всичко - изхвърляне на стари мебели, къртене на баня и кухня, евентуално къртене балкон, евентуално и смяна на дограма навсякъде и чак след това имате ел и ВиК, като по мои скромни преценки без дограмата с изриването ел и ВиК едни 10 000 евро ще заминат. Ако трябва да сменяте външна врата и дограма...там не знам.

# 569
  • 🌊
Благодаря Пенко! Иначе всички мебели са махнати, дограмата е сменена. Но това ВиК (специално него, защото имам опит само с НС) ми го представиха все едно ще ни фалира.
Но искам да имаме някакви сметки предварително, защото ще е вероятно 170 000+ремонти

Общи условия

Активация на акаунт