Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 232
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • BABYLAND
Едно закъснение нищо не значи. Е, значи де, че малко са се поразместили хормоните. На мен вече от 3-4 години ми закъснява 2-3 пъти годишно. И после пак си почва нормално.
На мен ми свърши добавката преди месец и не съм си купувала нова. Цикълът ми е "обичаен" като за нашата група -
понякога прескача 2-3 месеца, понякога идва редовно на 28-29 дни.
Каква добавка пиете и как Ви се отразява?
Започнах да попрехвърлям информация за различни добавки , но още не съм се спряла на конкретна.
Събирам мнения и препоръки, както от приятелки, така и от тук.

# 376
Здравейте, дами,
Включвам се в темата, защото явно настана време. Цикълът ми беше като по часовник на 28 дни. От половин година насам започна  да ми идва на 24. Последния беше с оскъдно кървене един ден и после 10 дни кафеникаво зацапване .
Сега вече съм със закъснение 10дни. Sad
На 47 години съм и много ми се искаше още няколко години да си имам редовен,нормален цикъл.
Преди 4 седмици ми правиха операция на гърдата, заради киста, но силно се съмнявам, че това е причината  за закъснението.
Ходили ли сте скоро на гинеколог? Аз съм във Вашето положение и заради зацапването  и предстоящата менопауза посетих доктор. За съжаление се оказа миома 🥲

# 377
  • София
Едно закъснение нищо не значи. Е, значи де, че малко са се поразместили хормоните. На мен вече от 3-4 години ми закъснява 2-3 пъти годишно. И после пак си почва нормално.
На мен ми свърши добавката преди месец и не съм си купувала нова. Цикълът ми е "обичаен" като за нашата група -
понякога прескача 2-3 месеца, понякога идва редовно на 28-29 дни.
Каква добавка пиете и как Ви се отразява?
Започнах да попрехвърлям информация за различни добавки , но още не съм се спряла на конкретна.
Събирам мнения и препоръки, както от приятелки, така и от тук.
Няма да посочвам конкретна, но моята е със соя за естроген.
Пробвах виктекс и ямс, не ми харесаха по различни причини.

# 378
Прочетох в чужд форум за следните изследвания, които биха показали дали евентууално сме в перименопауза: естроген, твстостерон, FSH, LH. Ако FSH и LH са високи, а  Е2/Т е ниско, то това показвало пременопауза. Какво мислите? Има ли и други тестове, чудя се дали да не пусне, защото съм на 37 и се надявах да не е това но имам доста симптоми Sob - скъсен, но все пак редовен цикъл, много обилен(какъвто не беше), сърцебиене, горещи вълни и тревожност

# 379
Пуснете си щитовидни хормони първо, вит Д, Б.

# 380
Не е много вероятно на вашата възраст.
Гинеколог, кардиолог, щитовидни хормони - в този ред.
Изследването на полови хормони идва много след това, ако въобще дойде.

# 381
Прочетох в чужд форум за следните изследвания, които биха показали дали евентууално сме в перименопауза: естроген, твстостерон, FSH, LH. Ако FSH и LH са високи, а  Е2/Т е ниско, то това показвало пременопауза. Какво мислите? Има ли и други тестове, чудя се дали да не пусне, защото съм на 37 и се надявах да не е това но имам доста симптоми Sob - скъсен, но все пак редовен цикъл, много обилен(какъвто не беше), сърцебиене, горещи вълни и тревожност

Ако имате фамилна обремененост може и това да е, но все пак идете на лекар и ако няма нищо видимо искайте хормонлни изследвания. На мен ми започнаха сигналите на 35, като започна със закъснение и после продължителен. При мен пада прогестерона, а друг ама не си спомням FSH ли беше е висок. Казаха ми че това била първата фаза на менопаузата. Което съвсем не означава, че ще спре скоро де. В началото ми казваха и на мен, че няма как да е навлизане в менопауза, но се оказа точно това. Щитовидните ми хормони са идеални според ендокриноложката.

# 382

Ако имате фамилна обремененост може и това да е, но все пак идете на лекар и ако няма нищо видимо искайте хормонлни изследвания. На мен ми започнаха сигналите на 35, като започна със закъснение и после продължителен. При мен пада прогестерона, а друг ама не си спомням FSH ли беше е висок. Казаха ми че това била първата фаза на менопаузата. Което съвсем не означава, че ще спре скоро де. В началото ми казваха и на мен, че няма как да е навлизане в менопауза, но се оказа точно това. Щитовидните ми хормони са идеални според ендокриноложката.
Помеже съм в същия период на 41.. при мен започна с много високи нива на FSH, LH., FSH ми беше  дори (50), но с редовен цикъл.. И на лекарите са леко озадачени.. но факт е. Всеки месец хормоните са различни, след няколко месеца паднаха, до нормални, ноо естрадиола ми гърми.. над 1400.. няма доказана причина. В същото време за да е пълна картинката и прогестерона ми е доста висок..

# 383
При завишен естрадиол идете на АГ, на мен по този завишен показател ми намериха киста на яйчника.

# 384
  • загубено
Параход, то и това е цитрат. Или има и др форми?
Да, понеже цитрат се търсеше в задачата, за него написах. Диаспорал е този препарат.
Други, които са лекарствени продукти, са Магнерот (оротат), Магнерич (аспартат), Магне Б6 (лактат плюс витамина).

Параход, много благодаря!

# 385
  • Бургас
Имам запазена тази картинка за магнезия:

# 386
Всеки месец хормоните са различни, след няколко месеца паднаха, до нормални, ноо естрадиола ми гърми.. над 1400.. няма доказана причина. В същото време за да е пълна картинката и прогестерона ми е доста висок..
Корелацията е съвсем нормална.
Когато ФСХ и ЛХ са по високи, Естрадиолът може да е нормален.
Когато ФСХ и ЛХ спаднат, е компесаторно за сметка на Естрадиолът (т.е. той се покачва, с което опитва да вкара в норма другите показатели).

# 387
Можели някой да напомни моля, кой ден от цикъла се изследва ха половите хормони. Аз ходих на гениколог откри киста 4см.
Доктора каза да отида след цикъл да видим какво става. Закъсня ми 6 дни. Днес ми дойде. И Искам да пусна половите хормони. На 47 ставам
януари. Пуснах щитовидни в норма. В Д много нисък. Инсолин висок и ендокринолога изписа гликофаж 1000 след обременяване с гликоза. И витамин Д  _3000 пръскам през ден. Благодаря

# 388
Щом витамин Д ти е много нисък с 3000 единици през ден едва ли ще го вдигнеш особено.Няколко страници по-назад сме коментирали щитовидната и оптималните показатели.

# 389
На ден 3 се пускат половите хормони.

Общи условия

Активация на акаунт