Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 240
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Че добре звучи, стига да не ти действа разхлабително като ги вземеш и двете таблетки вечер (обикновено при крампи наблягат на вечерен прием).

# 361
Собственикът на близкия биомагазин, в който пазарувам каза, че Солгар е купен от Нестле. Не знам колко е вярно, но и аз харесвам Солгар.

# 362
Ако това е вярно, рязко ми пада мнението оттук нататък...

# 363
Да, от 2021 г. са собственост на Nestle, това не е някаква тайна. Иначе е американска компания, с доста дълга история, не са й лоши добавките.
Но са добавки - със съответните пропуски в регулациите. А магнезиеви форми има няколко, които са регистрирани като лекарствени продукти (с най-висока степен на контрол върху съдържанието), едната е магнезиев цитрат.

# 364
  • загубено
Не ми предизвикват стомашни проблеми,но и аз взимах около 2 месеца и после като ми намаляха крампите малко несериозно подходих.  
Солгар не съм ги проверявала изобщо. Нестле не ги харесвам.
Щом има вид магнезий регистриран като лекарствен продукт ,май е по- добър вариант.

Параход, то и това е цитрат. Или има и др форми?

# 365
То не е при всеки, но при някои си е доста изразен този ефект. И аз вземам наведнъж вечер и не ми пречи, хем на прах, т.е. не отнема и толкова време да се усвои както таблетки и капсули. Но не всеки може така.

# 366
  • загубено
На мен желязото ми предизвиква дискомфорт.  Изписаха ми някакво ново и ми разбърква стомаха. Започнах да го взимам след хранене и е търпимо.
Разтварях го в портокалов сок по препоръка на док . Сега разтварям във вода и е по поносимо.

# 367
Преди цикъл и аз имам запек ,и така големи проблеми ми докарва това. Ще си купя и аз магнезиев цитрат,сега пия бисглицинат,но пак имам проблем.  С висок холестерол съм и не мога много много да пробвам с кравето масло. И свалих няколко килограма .
Иначе от 7 години може би ставам в 3 до тоалетната ,сега вече понякога трудно заспивам след това. С хипофункция съм от отдавна но от 18 години пия хормон редовно . Иначе на  14- 15 години ми дойде и си беше нередовен до 24 , сега на 54 още ми е редовен с дълго зацапване. Преди близо 2 години ми каза ендокриноложката,че започва перименопаузата но още  си е редовен с едно прескачане. Иначе съм много нервна  и аз не се издържам понякога а и другите също не понасям. Отделно периоди с много силен глад имам .

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 03:00 от candela

# 368
Параход, то и това е цитрат. Или има и др форми?
Да, понеже цитрат се търсеше в задачата, за него написах. Диаспорал е този препарат.
Други, които са лекарствени продукти, са Магнерот (оротат), Магнерич (аспартат), Магне Б6 (лактат плюс витамина).

# 369
Диаспорал не е никак лош, за който не избягва подсладени неща, само това не му харесвам. Но то не е от конкретния препарат де, аз по същата причина страня от всякакви разтворими неща или такива които се сипват направо в устата че те имаха и сашета Директ ако не се лъжа.

# 370
  • 1st floor
И аз пия диаспорал по препоръка на детето (фармацевт) Grinning .
Продължавам да нямам цикъл от началото на юли. Нямам и никакви други симптоми - нервност, вълни, кръвно и др. Даже понякога ме притеснява и се чудя дали е нормално. И дали цикълът не липсва по друга причина.

# 371
Купила съм си прогестероновия крем. Чудя се ще помогне ли за нервността и подуването на корема. Нямам цикъл заради операцията и мисляля да го почна по схемата за менопауза. Вие как смятате?

# 372
Няма нужда да имате симптоми веднага, понякога идват след една година. А може и да сте от щастливката, която няма такива симптоми, все пак зависи и на колко сте години.

# 373
  • BABYLAND
Здравейте, дами,
Включвам се в темата, защото явно настана време. Цикълът ми беше като по часовник на 28 дни. От половин година насам започна  да ми идва на 24. Последния беше с оскъдно кървене един ден и после 10 дни кафеникаво зацапване .
Сега вече съм със закъснение 10дни. Sad
На 47 години съм и много ми се искаше още няколко години да си имам редовен,нормален цикъл.
Преди 4 седмици ми правиха операция на гърдата, заради киста, но силно се съмнявам, че това е причината  за закъснението.

# 374
  • София
Едно закъснение нищо не значи. Е, значи де, че малко са се поразместили хормоните. На мен вече от 3-4 години ми закъснява 2-3 пъти годишно. И после пак си почва нормално.
На мен ми свърши добавката преди месец и не съм си купувала нова. Цикълът ми е "обичаен" като за нашата група -
понякога прескача 2-3 месеца, понякога идва редовно на 28-29 дни.

Общи условия

Активация на акаунт