Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 37 469
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Че и аз съм вече така. Някак си не ме притеснява това обстоятелство.

# 76
Черпя, като ми дойде мижав цикъл.
Празник си е.

# 77
Заради зацапването посетих гинеколог и се оказа субсерозна миома. В шок съм, защото  не го очаквах , не съм имала никакви симптоми.Някой с подобен проблем, какво да очаквам ? Утре ще правя хормонални изследвания.

# 78
  • Пловдив
Може би зависи колко слабо и дали е ясно, че е менструация, а не извънциклично кървене.

# 79
На мен от около година ми идва на 30-40 дни и е съвсем слабо за 3 дни. АГ ми каза  че си вървя към менопауза и това е по-добрият вариант отколкото скъсен цикъл на 20 дни.

# 80
Точно така съм си представяла навлизането в менопаузата-все по- рядко и все по-оскъдно. Но такива късметлийки са малко явно. При мен беше хем често, хем река. Като видех кръв ми ставаше зле вече. На никого не пожелавам да не може да излезе от вкъщи или да оставя следи, където и да седне, защото няма превръзка, която да побере количеството, което изтича.

# 81
Аз съм имала такива месеци. Тампон+превръзка и понякога тамън да стана от тоалетната и трябва пак да седна и да сменя тампона… За следите - ужасно е. Гледала съм да сядам на тъмни или пластмасови столове. Иначе не рискувам. В колата съм слагала оная светлоотразителната жилетка под задника си. Абе ужасно е.

# 82
И при мен се беше засилило...аз дето винаги сэм била с оскэден цикъл. Последния преди операцията се изсипа в Гърция, дойде ми на първия ден от почивката и свърши на десетия ден като си тръгвахме. Търсих в Гърция макс превръзки, оцапах чаршафите в хотела, абе ужас. Добре ми е, че се отървах. 😀

# 83
  • Варна
А не ви ли става лошо, толкова кръв да загубиш? Аз съм слаба, храня се, но понеже имам проблеми със стомаха и червата и не мога да кача килограми и като ми е обилен цикъла и направо не ме държат краката.

# 84
Ставало ми е зле, да.
Добре, че поне трае един ден тоя ад, като се случи.

# 85
А не ви ли става лошо, толкова кръв да загубиш? Аз съм слаба, храня се, но понеже имам проблеми със стомаха и червата и не мога да кача килограми и като ми е обилен цикъла и направо не ме държат краката.
Е, как, хемоглобинът винаги доста под нормата. Нямаш сили, отпадналост, виене на свят и ужасното чувство, че нито колеги, нито близки могат да разчитат на теб в онези дни, проваляш отдавна планувани събития, почивки, срещи и т.н, защото не можеш да тръгнеш никъде.
В някои случаи крайното решение/ операция/е единственото спасение, особено като е изпробвано всичко.

# 86
И аз ще черпя ако имам оскъден и мижав цикъл някога....
при мен започва мижаво и няма спиране. От 01-ви съм със цикъл и с дуфастон още не е спрял напълно. Ходих на лекар - начална фаза на менопауза. Каза, че няма значение че нямам 40г., това е физиология.
Искаше да ме праща на кюртаж, защото имало много натрупан ендометриум. Върна ме за след два дни и останах само с дуфастона.
Желязото ми е 3, хемоглобина е 110,  прогестерона 1,12.
Попитах я за тези кремове, каза че били само за гърдите при бучки.
Не зная кога ще свърши при мен тази агония, но се надявам да я надживея.

# 87
Какво значи само за гърдите при бучки...
Тия лекари къде живеят, понякога недоумявам.
Ако ги слушаш - хапчета, кюртаж или хистеректомия. Дотам.

# 88
  • Бургас
Заради зацапването посетих гинеколог и се оказа субсерозна миома. В шок съм, защото  не го очаквах , не съм имала никакви симптоми.Някой с подобен проблем, какво да очаквам ? Утре ще правя хормонални изследвания.

Ами първо разбери колко е голяма, до 4 см ги водят малки и се наблюдават. Много е характерно зацапване докато тръгне цикъла, после зацапване докато спре. Ако нямаш кръвоизливи /по принцип казват, че тези не правят/ няма нищо чак толкова притеснително. Може да пробваш с билки. Основните са турта и невен.

# 89
Откакто имам цикъл (12 годишна) цикълът ми започва и завършва с кафеникаво зацапване 1 ден, понякога 2-3.
Даже, ако почне директно червена кръв, знам си, че ще е от ония адските.

Общи условия

Активация на акаунт