Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 37 511
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Аз сложих 3-4 дози рнк ваксини и нямам странични ефекти никакви, по принцип ако нещо се отключи от ваксина или от някакъв вирус, то става непосредствено след това, а не след месеци или години

# 136
Аз съм от жените, при които имаше видими промени в цикъла и след първото боледуване от ковид (декември 2020) и след ваксините (лято 2021). Особено видими бяха в първата менструация след. Дали някое от двете събития има и дългосрочни ефекти, освен краткосрочните - мога само да гадая.

# 137
При мен промяна в цикъла имаше при боледуването. След ваксината, не. С файзер бях.
Таз година съм с противогрипна! Да видим...

# 138
natka,  за съжаление през годините нямам нито едно изследване с данни за висок инсулин, вкл. и след 1седмичния престой в ендокринологията тази година. И всичко с електролитите и техния баланс ми е наред, с бъбреците- също. Сега пак си правих изследвания. За щастие кръвно над 125/85 не съм вдигала от много време, но това се случва само, когато съм яла солено. Понеже чета твои мнения и в други теми, ще съм благодарна, ако имаш идея какво още би могло да е. Лично аз не изключвам възможността да е от хормоналните колебания и донякъде започвам да се примирявам. Само на съдов хирург не съм ходила, което ще направя в някакъв момент ...изморих се от лекари тази година.  

Arwen Amarantha, и аз се възмущавам от опростяването и елементаризирането на нещата.

Lotus32, ходи ли на лекар?

Галчудо, наистина има нещо в тези капки. Взимах до преди месец и мисля, че ми ги натамъниха добре. Моя приятелка ми изпрати въпросник и по отговорите направи капките. На мен ми подействаха с натрупване- след 3-4 дена. И понеже трябва да се пият няколко пъти на ден,  ги носих в чантата, а те се вмирисаха на гума ( явно от пипетата на шишенцето). Ти къде и как ги носиш през деня?

Момичета, много съм горда как отказах цигарите след над 30 години пушене по 2 кутии на ден. Да, напълнях, но това може и да е в комбинация с предменопаузата. Мисля, че няма как да ги започна пак...когато много ми се допуши и само за това мисля- паля някаква цигара, изпуфквам я, като пура, гася я и така до следващата седмица примерно.

За щитовидната не съм ходила, че влязох в болница за абразио....

# 139
На мен първото спиране на цикъла (за 4 месеца) ми се появи след боледуване от ковид, не съм се ваксинирала.
Аз искам алкохола да спра. Пия по 1 чаша вино, но всеки ден.

# 140
  • на Мелмак
Аз пиех биричка, винце, вечер след работа, в къщи, на заведение. ММ има проблеми и втори месец се лекува, на режим е. Тааааа, няма с кой да си изпия чашата вино. Просто спрях. Даже и не се сещам. Нямам си компания.
Покрай неговия режим и кг свалих. Сега ми е едно леко на корема. Нямам подуване, тежест. Изследвания си правих, малко трябва да се пипнат някои неща. Но съм доволна определено!
Повече от 10г не пуша, тогава проблеми с цикъла съм нямала, само малко кг, които после свалих.
Купих си дрехи за работа с номер надолу. Хваля се. Но и доста въпроси си задавам, особено за храната, която ядем. Сега обикалям като хахава да купувам разни неща, ама здрави да сме.

# 141
На мен първото спиране на цикъла (за 4 месеца) ми се появи след боледуване от ковид, не съм се ваксинирала.
Аз искам алкохола да спра. Пия по 1 чаша вино, но всеки ден.
Е така правех и аз. Радвам се, че спрях. Оказа се, че ми действа доста зле на съня, на кондицията.
Аз с виното не мога и без една-две цигарки (айкос имам), а иначе не можеш да ме накараш да пуша, само с алкохол ми се допушва.
Ами идеално ми е без тия две неща! Да не говорим, че и цикъла ми се усилва от вино. Една чаша, ама като е всеки ден - товари органите, особено на жена.
Сега пия по чаша, само ако сме някъде и не я усещам, както преди, защото е рядко.

# 142
  • Бургас
Аз отдавна не пуша, и алкохол рядко пия в ежедневието. Забелязвам последните години ако пия алкохол вечер после не мога да спя -превъзбужда ми се нервната система, задържам вода, ставам до тоалетна. Забелязах и друго, ако пия ракия със салата ми се надува стомаха и после ми е едно тежко.

# 143
Чаша вино не ми влияе, но стресът на работа - да.

# 144
Аз отдавна не пуша, и алкохол рядко пия в ежедневието. Забелязвам последните години ако пия алкохол вечер после не мога да спя -превъзбужда ми се нервната система, задържам вода, ставам до тоалетна. Забелязах и друго, ако пия ракия със салата ми се надува стомаха и после ми е едно тежко.

Това е от салатата, не от ракията Wink  Зеленчуците при смилане отделят газове, ферментират и прочее. Ракията си е ОК Simple Smile Освен това аз, като човек със стомашни проблеми си знам, че най-дразнещо за стомаха е виното, после бирата и ракията е най-добрата опция от гледна точка на стомаха Simple Smile Хубавата ракия.

# 145
За алкохола мнението ми е сэщото.Спя лошо, пречи ми на стомаха / както и цигарите повишава киселинността/ и задържам вода. Откакто го спрях вечер сутрин в лицето изглеждам идеално! Не че съм пила много, чаша вино вечер. То се стабилизира със серниста киселина и е ад за стомах.

# 146
  • Бургас
Има го и това, но комбинацията от двете дава осезаемо до неприятно усещане за подуване. Затова ако ще пия, я пия като аперитив -2 пръста на гладно. Пропих ракия покрай ковида Open Mouth

# 147
  • Варна
Умереност във всичко дами, това е ключа според мен. И най вече стреса от ежедневието да се елиминира. Кортизола като се повиши и намаля естроген и другите неща се разбъркват.
Жени столетници съм слушала в тубата. Питат ги каква е тайната и те: работа, но умерено и връзка със земята, почвата; избягване на общуване с много хора; ракийка или др. алкохол по чашка.
В днешно време е трудно, животът ни е много забързан, напрегнат. Да се стремим към баланс.

# 148
  • Пловдив
Тайната май е късмет и подходящи гени, за които в по-широк смисъл е въпрос пак на късмет как ще ти се паднат. Връстниците на тези жени и те така са живели повечето, но са умрели. Вярвам, разбира се, че ако допринесеш и сам, е хубаво, ама надали е тайнаТА.

# 149
Аз проблеми с алкохол и цигари нямам, защото не ги консумирам Grinning
Цигари никога не съм пушила, а алкохола не е моето. Да, по поводи ще пийна чашка винце, но дотам.

etty775, ще споделиш ли тайните на вашият режим? Blush
Пожелавам бързо възстановяване на ТМ.

Общи условия

Активация на акаунт