Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 263
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
йоана85, доколкото съм те чела тук, ти си още в групата на жените, които искат забременяване. Други съвети ти трябват, нали за инвитро се готвиш или греша? Там какви са съотношенията не знаем, при нас, които сме с единия крак в ясна предменопауза, а с другия в менопауза - е друго.

# 271
йоана85, доколкото съм те чела тук, ти си още в групата на жените, които искат забременяване. Други съвети ти трябват, нали за инвитро се готвиш или греша? Там какви са съотношенията не знаем, при нас, които сме с единия крак в ясна предменопауза, а с другия в менопауза - е друго.
Здравейте и благодаря! За съжаление съм с единия крак в ранна менопауза, имам доста високи нива на женски хормони и всеки път лекарите ококорват очите, като им кажа, че имам редовен (за сега цикъл). Затова чета и тук и там, за да съм подготвена и да задържа още малко доколкото мога. При прегледите нещата изглеждат нормално.. но резултата е 0 за сега..Не правя стимулации и не планирам инвитро на този етап. Опитваме естествено.

С тези високи нива на естроген, изобщо не съм ок да правя стимулации.

# 272
Здравейте и благодаря! За съжаление съм с единия крак в ранна менопауза, имам доста високи нива на женски хормони и всеки път лекарите ококорват очите, като им кажа, че имам редовен (за сега цикъл). Затова чета и тук и там, за да съм подготвена и да задържа още малко доколкото мога. При прегледите нещата изглеждат нормално.. но резултата е 0 за сега..Не правя стимулации и не планирам инвитро на този етап. Опитваме естествено.

Радвай се да нямаш проблем с цикъла - аз честно казано вече искам да го няма вместо тези неспирни течове. И при мен е ранна менопауза, ама дано скоро да свърши това.

# 273

[/quote]

Радвай се да нямаш проблем с цикъла - аз честно казано вече искам да го няма вместо тези неспирни течове. И при мен е ранна менопауза, ама дано скоро да свърши това.
[/quote]
Е, то не се знае на пред как ще бъде.. Съдя само по моите роднини, жени- майка и сестра. И двете с ранна менопауза..

# 274
Йоана, като човек с доста ин витро опити зад гърба си те съветвам да отидеш в групата за проблемно забременяване. И ако '85 в Ника ти е годината на раждане, ще ти кажа да се забързаш. След 40 нещата стават изключително бързо Зле!
На 38 бях с АМХ 1,2 и ФСХ и ЛХ не предполагаха евентуална менопауза в близките години. Забременях и родих след ин витро. Към днешна дата съм в перименопауза с всичките и екстри - на 43 съм.

# 275
Йоана, като човек с доста ин витро опити зад гърба си те съветвам да отидеш в групата за проблемно забременяване. И ако '85 в Ника ти е годината на раждане, ще ти кажа да се забързаш. След 40 нещата стават изключително бързо Зле!
На 38 бях с АМХ 1,2 и ФСХ и ЛХ не предполагаха евентуална менопауза в близките години. Забременях и родих след ин витро. Към днешна дата съм в перименопауза с всичките и екстри - на 43 съм.
И там съм, разбира се. Нямам никакво време всъщност и затова действам да вкарвам хормоните в граници, като се следя при репродуктивни специалисти. Но тук в Пловдив, изобщо не се чувствам в сигурни ръце. Досега съм била при трима специалисти, според които или трябва да мисля за донорска, а аз искам да дам шанс все още на моите.. останали 2-3.. Не съм ок за инвитро, може би след 1-2 години ако все още няма резултати.
Страхувам се преди това да не навляза в менопауза, обаче.

# 276
Не знам какво са ви стойностите, но ако АМХ е ниско и ФСХ и ЛХ не са ОК, бих препоръчала да пробвате няколко пъти ин витро на ЕЦ или с много лека стимулация. Щом са ви насочили към донорска, значи нещата не са никак розови. Имайте в предвид, че дори да има забременяване, вероятността от спонтанен аборт е много голяма, заради влошеното качество на яйцеклетките.

# 277
Не знам какво са ви стойностите, но ако АМХ е ниско и ФСХ и ЛХ не са ОК, бих препоръчала да пробвате няколко пъти ин витро на ЕЦ или с много лека стимулация. Щом са ви насочили към донорска, значи нещата не са никак розови. Имайте в предвид, че дори да има забременяване, вероятността от спонтанен аборт е много голяма, заради влошеното качество на яйцеклетките.
Донорската ми я споменаха само при първия лекар, който беше малко по бързите процедури, там не повторих> След това всеки лекар е смятал, че имам шанс, тъй като се виждат по 2-3 фоликула всеки месец, но сега да,.. качеството е ясно, че в голяма степен не е оптимално на тази възраст.
Наблюдавам мои връснички с по няколко опита инвитро,. за съжаление все неуспешни. едната за жалост отключи и рак, в следвие на стимулациите.. Слава богу е добре Yellow Heart но вече няма да прави никакви опити.
Аз с висок естрадиол.. в никакъв случай няма да направя стимулации. Нямам и възможност на този етап за няколко инвитро опита, а също така и не съм в границите за ЦАР.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 17:02 от Joana85

# 278
Донорската ми я споменаха само при първия лекар, който беше малко по бързите процедури, там не повторих> След това всеки лекар е смятал, че имам шанс, тъй като се виждат по 2-3 фоликула всеки месец, но сега да,.. качеството е ясно, че в голяма степен не е оптимално на тази възраст.
Наблюдавам мои връснички с по няколко опита инвитро,. за съжаление все неуспешни. едната за жалост отключи и рак, в следвие на стимулациите.. Слава богу е добре Yellow Heart но вече няма да прави никакви опити.
Аз с висок естрадиол.. в никакъв случай няма да направя стимулации. Нямам и възможност на този етап за няколко инвитро опита, а също така и не съм в границите за ЦАР.

Стискаме палци да имате успех! Heart

# 279
Joanna, успех и късмет и от мен.💐
Момичета, вижте какво намерих, може и вече да е обсъждано, но от доста време се замислям, че забелязах, че понякога, само понякога, гласът ми е някак по-дълбок. Ей го сега назидавах нещо малката и някак странно си прозвучах.
Аз си пушкам де но не е това  сигурна съм, защото основно ги горя и не дърпам силно.
https://www.google.com/amp/s/webcafe.bg/gradat/143340350-glasat- … e.html%3famp=true

# 280
Joanna успех и късмет и от мен.  Имам представа през какво минаваш и нашето дете е инвитро. Преди 15 години. Момичета излязоха изследванията CA_125 е18, 42 референтна стойност до 35.Мисля че е добре и се успокоих. TSH мие на горна граница 15 референтна. 8.90до17.20.и FT3 мие висок.3.81 референтна от 2 до4. 20.Не бях пускал витамин Д и той е нисък 26.19 референтна 30.00_100.00.витаминВ12 и той мие нисък 395 с референтна 200_1100.сега си обяснявам чисто лаишки постоянната ми тревожност. Ви е какво мислите,? в понеделник съм на ендокринолог. Чакам да ми дойде и да проследим кистата с гениколога

# 281
Трябвало е да пуснете и FT4,ТАТ и МАТ.Единственото,което ти е добре е FT3(трябва да е в горната 1/3).TSH е много високо,трябва да е под 2. CA_125 не знам какво е.За вит Д -на горна граница.
За Б12-B12  100 – 200 pg/ml – тежък дефицит             
B12  200 – 350 pg/ml – умерен дефицит   
B12  350 – 450 pg/ml – начален дефицит
Обърнете внимание и на мерните единици!
Таргерни стойности :
В12 400 - 800 pg/ml
295,2 - 590,4 pmol/l
*Таргетни стойности -  оптимални стойности, които да се стремим да постигнем.

# 282
СА_125 е за тумурни маркери и ти е в норма. Няма място за притеснение.

# 283
Трябвало е да пуснете и FT4,ТАТ и МАТ.Единственото,което ти е добре е FT3(трябва да е в горната 1/3).TSH е много високо,трябва да е под 2. CA_125 не знам какво е.За вит Д -на горна граница.
За Б12-B12  100 – 200 pg/ml – тежък дефицит            
B12  200 – 350 pg/ml – умерен дефицит  
B12  350 – 450 pg/ml – начален дефицит
Обърнете внимание и на мерните единици!
Таргерни стойности :
В12 400 - 800 pg/ml
295,2 - 590,4 pmol/l
*Таргетни стойности -  оптимални стойности, които да се стремим да постигнем.

TSH e написала, че е в референтни 8,9 до 17,2- как така трябва да е най-много 2? към  горната граница е, но е в рамките на границите.

# 284
Joanna успех и късмет и от мен.  Имам представа през какво минаваш и нашето дете е инвитро. Преди 15 години. Момичета излязоха изследванията CA_125 е18, 42 референтна стойност до 35.Мисля че е добре и се успокоих. TSH мие на горна граница 15 референтна. 8.90до17.20.и FT3 мие висок.3.81 референтна от 2 до4. 20.Не бях пускал витамин Д и той е нисък 26.19 референтна 30.00_100.00.витаминВ12 и той мие нисък 395 с референтна 200_1100.сега си обяснявам чисто лаишки постоянната ми тревожност. Ви е какво мислите,? в понеделник съм на ендокринолог. Чакам да ми дойде и да проследим кистата с гениколога

Така, както е написано, не е ясно колко е ТСХ. По-скоро си мисля, че пише за т4, защото посочените референтни стойности са много високи за ТСХ.

Иначе, dt си е съвсем права. ТСХ е най-добре да е до 1,5 - 2.

Общи условия

Активация на акаунт