Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 285
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Iana, това звучи направо като изцеление и чудо. Колко голям ти е бил полипа, това офис хистероскопия ли е било, как е видял къде точно да обработи мястото?
В коя болница работи този лекар, извинявам се за въпросите, ама нали и ние сме ма опашката с полипите.😄
Снощи четох малко за естрогеновата доминантност, както писа Vanesa. Ми то много гадно това, как да му повлияем като факторите са много - ако не е хормонален дисбаланс заради пременото, ще е стреса, ако не е стреса разни синтетични естрогени в околната среда, да се чуди човек къде да се скрие в днешно време.

# 256
  • София
https://mcslavchev.com/obrazna-diagnostika/
Тук ходих. Час има поне за след 1 месец някъде. Изпратиха го за изследване доброкачествено ли е и след 1 седмица ми казаха да звънна за резултат. Докторът работи и в Майчин дом, един от най-добрите е. Сестра ми два пъти ражда при него.

# 257
И на мен, както на Iana, са ми махали полип за няма и пет минути без упойка. Докторката  го видя при прегледа и го премахна. Заболя ме, но нямам спомени болката да е продължила повече от ден.   

# 258
Полипите се махат задължително, могат да прераснат в карциноми, за разлика от миомите. Цервикален полип може да се махне и без упойка, по време на преглед, ендометриален - не.

# 259
Здравейте,
Тъй като ми предстои махане на полип, бихте ли споделили след премахването, след колко време се възстановяваш напълно, т.е. колко време има кървене и придружено ли е с болка?
Моят лекар ми го представя като съвсем рутинно и сигурно е така, но не мога да разбера след това какво да очаквам.

При мен първият път беше с абразио. Бях 3 дни в болницата, след процедурата болки като при цикъл за няколко часа и зацапване няколко дни. Общо взето си на крак след няколко часа.

Вторият път ми го щипнаха и на мен по време на преглед (за проверка на тръби с пяна) - болка за секунди, зацапване за 1 ден. Не отразих, че нещо е правено, не съм спирала работа.

Третият път беше по време на хистероскопия (която се прави по друг повод, но се видя и махна полип) и имах зацапване няколко дни, дискомфорт 1 ден. Но отново не съм спирала да работя.

Подкрепям, че полипите е хубаво да не се махат и пречат за забременяване. И наистина са рутинни, не се притеснявайте момичета Simple Smile

# 260
  • София
Тоест това как ще го махнат зависи от това дали е на шийката на матката или на  самата матка ли? Явно като е на шийката го махат бързо. Макар, че гинеколожката ми ме прати за операцийка при положение, че написа, че е на шийката.

# 261
Здравейте,
Тъй като ми предстои махане на полип, бихте ли споделили след премахването, след колко време се възстановяваш напълно, т.е. колко време има кървене и придружено ли е с болка?
Моят лекар ми го представя като съвсем рутинно и сигурно е така, но не мога да разбера след това какво да очаквам.

При мен първият път беше с абразио. Бях 3 дни в болницата, след процедурата болки като при цикъл за няколко часа и зацапване няколко дни. Общо взето си на крак след няколко часа.

Вторият път ми го щипнаха и на мен по време на преглед (за проверка на тръби с пяна) - болка за секунди, зацапване за 1 ден. Не отразих, че нещо е правено, не съм спирала работа.

Третият път беше по време на хистероскопия (която се прави по друг повод, но се видя и махна полип) и имах зацапване няколко дни, дискомфорт 1 ден. Но отново не съм спирала да работя.

Подкрепям, че полипите е хубаво да не се махат и пречат за забременяване. И наистина са рутинни, не се притеснявайте момичета Simple Smile
Престоят ви в болницата 3  е бил свързан с друго, а не с абразиото, така ли?
Защото ми казаха, че ще имам упойка и след нея ще мога да се прибера веднага.

# 262
  • Dublin
Йоана, подкрепям мнението за хистероскопия ако се борите за забременяване.

На мен ми махнаха полип преди около две години, с упойка, държаха ме около 2 часа след процедурата да се уверят че съм добре и ме пратиха да си ходя, нищо ми нямаше, даже се закарах сама обратно с колата. Имаше после леки болки като по време на цикъл за един ден и това беше. Няма драма със самата процудура като такава, във вашия случай, просто настоявайте за хистероскопия, а не абразио.

# 263
Iana, това звучи направо като изцеление и чудо. Колко голям ти е бил полипа, това офис хистероскопия ли е било, как е видял къде точно да обработи мястото?
В коя болница работи този лекар, извинявам се за въпросите, ама нали и ние сме ма опашката с полипите.😄
Снощи четох малко за естрогеновата доминантност, както писа Vanesa. Ми то много гадно това, как да му повлияем като факторите са много - ако не е хормонален дисбаланс заради пременото, ще е стреса, ако не е стреса разни синтетични естрогени в околната среда, да се чуди човек къде да се скрие в днешно време.

Да, ужасна е и при мен прави ужасни поразии с цикъла. Ако някой знае как се чисти този естроген моля да сподели.

# 264
истината е, че само с вкаран отвън прогестерон, може да се изчисти естрогена. Прогестерона липсва и затова естрогена се вихри, както си иска и прави поразии. Всичко останало е "мижай да те лажем".

# 265
истината е, че само с вкаран отвън прогестерон, може да се изчисти естрогена. Прогестерона липсва и затова естрогена се вихри, както си иска и прави поразии. Всичко останало е "мижай да те лажем".

Да, и аз опитах със билки и хранителни добавки, но май само с прогестерон се нормализира. Забравих да попитам моята лекарка за този биоидентичен прогестерон. Сега след абразиото ми каза да взимам Примолут нор от 16-тия ден. Силно се надявам да изкарам без цикъл до тогава. Днес съм 10-ти ден и още имам кафеникаво зацапване.

# 266
Оффф, за лудница съм май, това напрежение и притеснение не спира. Вчера ходих на гениколог ами имам киста на яйчника почти 5см.нищо не изписа каза да я проследим като ми дойде и без това трябва да ми идва тази седмица. На първия чист ден да отида. Момата си ми стои същия размер но киста никога несъм имала. И като каза да пусна туморен маркер се паникйосъх. После ми вика абе не пускай другия път като дойдеш ще решим. Ама аз не изтърпях без това трябваше да пусна щитовидния пакет и пуснах и маркера. Дано всичко е наред.

# 267
Цервикален полип може да се махне и без упойка, по време на преглед, ендометриален - не.

Така е, много зависи къде е, лекарят преценя.

# 268
Оффф, за лудница съм май, това напрежение и притеснение не спира. Вчера ходих на гениколог ами имам киста на яйчника почти 5см.нищо не изписа каза да я проследим като ми дойде и без това трябва да ми идва тази седмица. На първия чист ден да отида. Момата си ми стои същия размер но киста никога несъм имала. И като каза да пусна туморен маркер се паникйосъх. После ми вика абе не пускай другия път като дойдеш ще решим. Ама аз не изтърпях без това трябваше да пусна щитовидния пакет и пуснах и маркера. Дано всичко е наред.

Не се притеснявай за туморният маркер. Понеже е сравнително голям размер кистата (до 3см се води малка и се очаква самостоятелна резорбция), вероятно се съмняват, че е ендометриозна. А точно с този показател го доказват - леко завишен е при ендометриоза. Така че, не се шашкай ако има леко повишение.

# 269
Айде сега ми кажете кво туй чудо? Трети месец подред на 21 ден от МЦ съм с високи нива на естардиол (1140) и съответно и прогестерон (90.8 , като реф, са до 43).
Какво мога да приемам, за да се регулира тоя дисбаланс на естрогена.. Ако започна прогестерон сигурно ще е опасно, за повишаването му още...

Общи условия

Активация на акаунт