Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 289
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
И аз да се включа.
Hellenn, много ти благодаря за споделеното, аз реших, че полудявам, на който и да кажа се вдига рамене - зъболекарят ми също.
Моята приятелка, без да е лекар като й викам на обяда в съботата да не се черпим с люто, че ми пари езика, отсече - ми той ти се е сринал имунитета.Grinning
А иначе бях на гинеколог и пак както винаги в шаш и паника. Чудни яйчници, чудно вл...ще, ама имала съм една малка мома, вика даже няма да я пиша в амбулаторния, мн е малка, вие вървите към менопауза, ще се свие.
Обаче пък си имам и полип и сега ми е много зле психически. Какво ще го правя, къде да ходя? Много изморително.

# 241
Обаче пък си имам и полип и сега ми е много зле психически. Какво ще го правя, къде да ходя? Много изморително.
Знам, че звучи страшно, аз също при първият полип много се бях стреснала. Но истината е, че не е кой знае какво. Вече махах 3.

Първият път в Токуда - беше като операция с приспиване.

Вторият полип го видяха по време на проверка на проходимост на тръбите и го отстраниха без никакво обезболяване. Тогава ми стана смешно как миналият път лежах 3 дни в болница заради същото.

Третият полип го видяха при хистероскопия за оглед на матката.
Почти всяка жена има и е рутинно отстраняването. Не мисля и че полипите са свързани с менопаузата - моите ги премахнах на 35г., на 38г. и сега на 39г. (още се боря за бебче и не съм в менопауза, в групата влязох заради високо кръвно, което започнах да вдигам около цикъл, но може и да е бонус от инвитрото). По-скоро се свързват е естрогенова доминантност.

При всички положения, не се притеснявай, но го махни скоро, защото не е хубаво да отлежават в телата ни. Късмет! 🤞

# 242
Snejna, успех в лечението на езика. Смучете смело Резистата.

# 243
Знам, че звучи страшно, аз също при първият полип много се бях стреснала. Но истината е, че не е кой знае какво. Вече махах 3.

Първият път в Токуда - беше като операция с приспиване.

Вторият полип го видяха по време на проверка на проходимост на тръбите и го отстраниха без никакво обезболяване. Тогава ми стана смешно как миналият път лежах 3 дни в болница заради същото.

Третият полип го видяха при хистероскопия за оглед на матката.
Почти всяка жена има и е рутинно отстраняването. Не мисля и че полипите са свързани с менопаузата - моите ги премахнах на 35г., на 38г. и сега на 39г. (още се боря за бебче и не съм в менопауза, в групата влязох заради високо кръвно, което започнах да вдигам около цикъл, но може и да е бонус от инвитрото). По-скоро се свързват е естрогенова доминантност.

При всички положения, не се притеснявай, но го махни скоро, защото не е хубаво да отлежават в телата ни. Късмет! 🤞
Здравейте,
Тъй като ми предстои махане на полип, бихте ли споделили след премахването, след колко време се възстановяваш напълно, т.е. колко време има кървене и придружено ли е с болка?
Моят лекар ми го представя като съвсем рутинно и сигурно е така, но не мога да разбера след това какво да очаквам.

# 244
  • Бургас
За около 2 седмици се почувствах по-добре. При самото махане имах болка само като се събудих от упойката, после ми дадоха л-во и повече не ме боля. Кървене имах съвсем кратко и малко. В началото явно от упойките имах сила и енергия, но постепенно действието спря. Като цяло не съм се чувствала много зле, просто умора и подуване на корема. Проблемите ми започнаха с идването на цикъла/болки, много кървене/, който си дойде съвсем навреме. Най-вероятно от тези обилни кървения ми нарасна и едната миома.

# 245
За около 2 седмици се почувствах по-добре. При самото махане имах болка само като се събудих от упойката, после ми дадоха л-во и повече не ме боля. Кървене имах съвсем кратко и малко. В началото явно от упойките имах сила и енергия, но постепенно действието спря. Като цяло не съм се чувствала много зле, просто умора и подуване на корема. Проблемите ми започнаха с идването на цикъла/болки, много кървене/, който си дойде съвсем навреме. Най-вероятно от тези обилни кървения ми нарасна и едната миома.
Благодаря ви, че споделихте! Аз съм в голяма дилема дали да махам, при мен е много малко, но миналия месец имах зацапване по време на чистите дни и вероятно полипа е причината. Не се намира на място, където ще пречи(правя последни опити за забременяване) на 41 г.. и не мога да преценя дали няма да може да се повлияе с билки и добавка... Имам доста активно ежедневие, работно и много не мога да си позволя да не работя..
Мисля си, че трябва да взема и второ мнение преди да се подложа...

# 246
Махала съм няколко пъти полипи, въобще не съм имала болки.

Щом правиш опити за забременяване, задължително го махай. С него няма как да стане имплантацията.
Ако си в клиника няма да ти направят трансфер преди полипа да се махне.

С билки нищо няма да стане, не си губи времето.

# 247
Ако се прави абразио махат ли и полипа? Аз бях преди една седмица заради неспиращо кървене, но чакам още хистологията.

# 248
Ако е добър оператора би трябвало всичко да махне. Казват, че е метод "на сляпо" за разлика от хистероскопията.
На мен са ми махали с абразио. Забравя се. После се възстановява нормален Ц.
С билки нищо няма да стане.

# 249
Ако се прави абразио махат ли и полипа? Аз бях преди една седмица заради неспиращо кървене, но чакам още хистологията.
Точно абразио ми предлагат, защото било на такова място, че е лесно достъпно и нямало нужда от хистероскопия.

# 250
Йоана, пак към теб. В твоя случай хистероскопията е далеч по-подходящият вариант, защото се отстранява само полипа, без да се засяга лигавицата. При абразио стържат всичко и може да ти я увредят.
Повярвай, от личен опит говоря. След 2 броя абразио така ми се увреди лигавицата, че така и не стигна нормална дебелина за трансфер. Какво ли не опитвах, повече от 6-7 мм не стана.

# 251
Йоана, пак към теб. В твоя случай хистероскопията е далеч по-подходящият вариант, защото се отстранява само полипа, без да се засяга лигавицата. При абразио стържат всичко и може да ти я увредят.
Повярвай, от личен опит говоря. След 2 броя абразио така ми се увреди лигавицата, че така и не стигна нормална дебелина за трансфер. Какво ли не опитвах, повече от 6-7 мм не стана.
Оххх, ужас...така като ви чета, все повече се не се решавам да послушам лекаря.. Определено ще си взема и второ мнение, преди да реша. Иначе до сега имах идеална лигавица, всеки месец.. да не стане след това няма дебелина...

# 252
  • Бургас
Аз също подкрепям за хистероскопията, намери лекар, който прави. Мислех, че това ще ми правят или нещо подобно. Също имах  зацапвания около овулация, бяха станали малко по-видими и някак започнах да се притеснявам затова се реших. Тогава и аз нямах време да се поинтересувам, да пробвам с билки. Много е важно, ако човек е постоянно на педал това променя хормоните и тялото започва да създава разни неща. На абразио не бих отишла, такива ужасии преживях с този цикъл, промени ми целия начин на живот, самочувствието ми, работоспособността ми.

# 253
Vanesа, Hellenn,  благодаря, момичета.
Аз да попитам -насочила съм се към болница Лозенец, някой има ли отзиви, там родих първото си дете и това беше най прекрасното ми преживяване, буквално. Всички бяха супер подкрепящи и мили, никакъв срес, разбира се и аз съм била 20 и няколко годишна девойка, но понеже съм си страхливка и ми трябва подкрепа, не само рязане, а и четох за Лозенец, че много мами са раждали наскоро там и са доволни.
Другия вариант, за който си мислех е Щерев  там съм правила една гин. операция преди 8 г., мисля, че лекарят още работи там, но ме притесни това, че мернах, че упойката е епидурална, а и не искам да чувам какво си говорят, стига ми една такава операция, в която освен това умирах и от студ.🙀

# 254
  • София
Момичета, след 2 месеца чудене къде да ми махнат полип, настройки за упойки, болки, кървене и тн...днес отидох на преглед при доктор Дяволов и той ме изненада като го махна от раз ръчно с нещо като щипки. Нито упойка, нито болка, леко щипване и край. Попи с памук с йод и това беше. Камък ми падна от сърцето.

Общи условия

Активация на акаунт