Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 189
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
А пък аз четох, че в този период жените дебелеем, защото това били и естрогенови депа. Така организмът се подготвял за менопаузата- запаси. Колко е вярно...нямах време да ровя, но пък ми хареса. Освен моята теория, че така по-малко личат бръчките Simple Smile Свалила съм малко от качените тази година килограми и съм доволна. Ходенето до ВЦ го нормализирах с туршиите.

# 541
Това за кг-те и аз съм го чела. Било като 'превенция' на тялото срещу остеопороза.

# 542
На мен гастроентеролог ми препоръча хуск фибри и нещата се получават много редовно и леко откакто ги пия. По една чаена лъжичка вечер.

# 543
Е та ако в салатата няма фибри, в кое има тогава? За водата си е така наистина, ако не се пие достатъчно се усеща и в този аспект.
Зависи какво ядеш като салата. В краставиците и доматите фибрите са много малко като съдържание, но са малко калории и при диета са предпочитани. Богати на фибри - зеле и броколи, всички бобови (леща, боб, грах) и пълнозърнест хляб. Хуска е само фибри - може да го добавяте в храни като готвите или да го пиете разтворен в чаша вода преди хранене.

# 544
Това за кг-те и аз съм го чела. Било като 'превенция' на тялото срещу остеопороза.

Това много естествено ми се получава. Дебелеенето Simple Smile  От превенцията ще да е

# 545
С хуск смесен в храната не бих се зобила ежедневно. Отделно извън храненията евентуално, ако толкова иска човек. Но когато се добавят така фибри или пък пектин заедно с храната или точно преди хранене, може да попречат да се абсорбира всичко от тая храна и да си докара човек дефицити на това-онова.
И хускът не е панацея, де. Зависи на кого от какво му е запекът, но пък има и хора при които дори се влошава от добавен хуск.

# 546
Само да вметна, понеже още преди няколко години бях със сериозна остеопения, може и вече да е остеопороза. Абсолютно ми е забранено, добре де, препоръчано от лекарите да се старая да НЕ качвам килограми. Остеопороза и много килограми са катастрофа.
Което ми е голям притеснение, защото ако ме ударят в килограмите хормоните ще е тегава работа.
И трябва да стегна мускулите и да заздравя още всички връзки на ставите. + да продължавам с витамин Д. Това е, поне за мен, превенцията засега.

# 547

Това много естествено ми се получава. Дебелеенето Simple Smile  От превенцията ще да е
Ха, ха, така така...

# 548
На хускът ми затапва още повече положението.

# 549
На хускът ми затапва още повече положението.
Затапва, ако не го пиеш с много течности. Мисля, че представляваше обелки от живовляк. Не пиеш ли вода и течности се залепва по червата и излизане няма!

# 550
Имам приятелка на която също действа така. Не е от малко вода при нея, виждам я че си пие. Просто не всеки от това има нужда, че да му помогне.
Иначе да, сухи люспи от вид живовляк са. Просто фибри. И от друг източник да са, не е по-различно.

# 551
Пробиотик не ви ли действа по-добре? Вместо разните треви. Аз мисля, че фибрите още повече усложняват ситуацията, ако констипацията е факт в момента и бих подходила по-деликатно.

# 552
И на мен ми действа хуска запичащо, направо бетон. Започнах да го пия преди време вечер разтворен в чаша вода. Пих го 3-4 дни. Запече ме яко и го изхвърлих. Не мога да си регулирам стомаха и червата от години. Много неща съм пробвала. Единствено с разхлабителни ходя. Почти не спирам пробиотиците, постоянно пия някакви.

# 553
  • Стара Загора
Пробиотик не ви ли действа по-добре?
Пробвах да пия пробиотик есента точно с тази цел. Още първата седмица нещата се влошиха сериозно, вместо да се подобрят. На втората седмица реших да прочета повече по темата и попаднах на информация от доста източници, че макар и рядко при някои хора пробиотикът действа запичащо, но минавал този ефект до 4 седмици от началото на приема. Е, аз го пих 5 седмици и нищо не се подобри, така че с чиста съвест го зарязах. Не е моето явно.

# 554
Момичета, пробвайте алое на кристали или магнезиев цитрат. Инфото е от бгмамма.

Общи условия

Активация на акаунт