Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №2

• 33 684
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за темата,  Мери!
Глас за актьорите, барманките и фармацевтите. Актьорите са ми фаворити от 1 епизод.

# 16
Нашето в доста опростено, спрямо чуждите формати, ама предполагам такъв е бюджета.
Били сме на подобно, само че нямаше "на живо" хостове по задачите. Трябваше за всяка задача да намираме Гугъл координати. Уникално състезание. 24 часа, не ги разбрахме как минаха... От 30+ отбора, завършиха 4-5... Минахме 500 км, ходихме по разни партизански паметници, чукари, забравени села...
Търся си от години нещо подобно, но освен градски куести, на нещо по-раздвижено с коли извън населеното място не съм попадала 🙄

# 17
Аз симпатизирам на фармацевтите, актьорите и колегите.
И въпреки, че не ги харесвах женените, съжалявам, че отпаднаха толкова рано.

# 18
  • Враца
Нашето в доста опростено, спрямо чуждите формати, ама предполагам такъв е бюджета.
Били сме на подобно, само че нямаше "на живо" хостове по задачите. Трябваше за всяка задача да намираме Гугъл координати. Уникално състезание. 24 часа, не ги разбрахме как минаха... От 30+ отбора, завършиха 4-5... Минахме 500 км, ходихме по разни партизански паметници, чукари, забравени села...
Търся си от години нещо подобно, но освен градски куести, на нещо по-раздвижено с коли извън населеното място не съм попадала 🙄

Моля те, кажи повече за това приключение. Заинтригувах се много! От къде го намери, как се участва, има ли пак...

# 19
Благодаря на Merry_An зa новата тема.

Уж бях подготвена вече от темата тук и пак отпадането на Женените ми се стори доста нелепо. Ще липсват, заслужаваха да продължат още, независимо от тантрумите, припряността и подскоците като козичка на Илиана. Хубав епизод, забавни игри, прекрасна природа, но с толкова наистина случаен финал, това трябваше да бъде първи ден от етап, т.е. ден, в който последните губят живот, но не чак да отпадат.
Все още нямам двойка фаворит, но не ми пречи, дори ми харесва така, защото мога да се радвам за всички, когато имат повод.

По кой чужд формат е предаването или с кой чужд формат го сравняте?
Гледала съм само  британското Race Аcross the World, което, макар и подобно, пак е много по-различно. Там се засича коя двойка в колко пристига във всяка междинна точка и при следващото тръгване се стартира с тази времева разлика.

# 20
  • Враца
Благодаря на Merry_An зa новата тема.

Уж бях подготвена вече от темата тук и пак отпадането на Женените ми се стори доста нелепо. Ще липсват, заслужаваха да продължат още, независимо от тантрумите, припряността и подскоците като козичка на Илиана. Хубав епизод, забавни игри, прекрасна природа, но с толкова наистина случаен финал, това трябваше да бъде първи ден от етап, т.е. ден, в който последните губят живот, но не чак да отпадат.
Все още нямам двойка фаворит, но не ми пречи, дори ми харесва така, защото мога да се радвам за всички, когато имат повод.

По кой чужд формат е предаването или с кой чужд формат го сравняте?
Гледала съм само  британското Race Аcross the World, което, макар и подобно, пак е много по-различно. Там се засича коя двойка в колко пристига във всяка междинна точка и при следващото тръгване се стартира с тази времева разлика.

Amazing Race

# 21
Чудя се, дали ако бяха отпаднали други, а не явни фаворити щеше да се приеме толкова зле. Аз също не мисля, че Женените не трябваше да отпадат, но малко малшанс се получи по няколко параграфа. Няма да ми липсва атмосферата, която създаваше Илиана, но ще липсват в предаването. Иначе моя топ 5 продължават да са Сгодените, Полицаите, Актьорите, Фармацевтите и Колегите. До някъде и Барманките заслужават предно класиране, защото доказаха че са много повече от нашите очаквания и нагласи. Следващите три двойки -Майката и дъщерята, Близначките и Музикантите за мен трябва да си тръгнат в следващите предавания, но нищо не се знае - предаването доказа , че е непредвидимо.

# 22
Да, за Amazing race говоря и аз. Скривам си мнението, защото основно говоря за американския формат, пък и стана много дълго.
Скрит текст:
Там разбира се бюджетът е несравнимо по-голям. Обикалят най-често Европа, Америките, Азия и Африка. Преди пандемията в задачите на двойките влизаше и организиране на самолетните билети (продукцията ги поемаше, като имаха правило да не ползват частни полети). Оттам се виждаха различни стратегии: някои спираха и звъняха или ходеха по туристически агенции, други стигаха летището и там започваха да обикалят различни авиолинии и да търсят опции, молеха са, чакаха, настояваха, понякога се получаваше да се освободят места, понякога не. Имаше и такива, които пък отиваха на летището, взимат си билет от първото място и си чакат полета без да търсят нищо допълнително. За 30 и кусур сезона съм виждала всякакви ситуации: някой си е намерил полет, който уж пристига по-рано, ама има закъснение и тези с по-късен полет ги изпреварват, имаше изпуснати връзки, имаше просто огромна доза късмет. Може да си се скъсал от схеми и от опити да се бутнеш напред и бам нещо се обърква и те изпреварват тези, които са си седяли и са си чакали мирно и кротко.
На епизод се дават по 2 задачи: едната е  detour, при който си избират една от 2 възможни задачи и се изпълнява от двамата, другата е roadblock, при която само един от двойка участва. Тъй като първите сезони имаше двойки, при които винаги един играе, в един момент въведоха правило, че всеки от двойката участва в равен брой задачи с другия. Трябваше много внимателно да си направят стратегия кой коя задача изпълнява, за да не се оказват прецакани накрая.
Имаше най-различни модификации. Възможност при някои етапи на първата пристигнала двойка на detour да накара някой конкурент да изпълни и двете възможни задачи. В действителност имаше етапи, в които никой не отпада, но тогава им взимаха всички пари и те трябваше да си просят или в по-късни етапи започнаха да ги карат да изпълняват допълнителни задачи (мисля, че видяха колко е несериозно да ги карат да просят в много бедни региони).
Имаше и нещо като това с парапланеризма. В началото на етапа им казват, в този етап ще има Fast Forward, който обаче е валиден само за първата пристигнала двойка на тази задача. И тук пак се включваше стратегия: трябваше много добре да знаеш на кое място си горе долу и да прецениш ще можеш ли да стигнеш първи до задачата, ако не стигнеш първи има ли шанс първите да не могат да я изпълнят и да се откажат. И пак много различни варианти съм гледала, включително и един, в който бяха с fast forward, но въпреки това задачата беше толкова бавна, че не успяха да стигнат първи.
Както виждаме тук подобни модификации не се приемат добре. Ама то е нагласено, ама те тикат определени двойки.

Сега като го прочетох и на мен ми стана ясно какво толкова ме дразнеше в Женените: тази жажда за първо място. Всъщност в действителност, когато бяха по-назад Илиана се беше успокоила и ми бяха много симпатични. Но как се караше, ако са напред и изпуснат първото място: майко мила! Изобщо не се виждаше да ѝ доставя удоволствие играта. Всичко беше на живот и смърт. Близначките са глупави и се държат просташки една към друга, но така се радват, че успяват да изтикат напред, че наистина им вярвам и ми пълнят душата. Имам чувството, че Илиана изобщо нямаше желание да играе, а само да печели, чак от екрана усещах напрежението и не ми беше приятно да я гледам. Но пък шапка им свалям, бяха много добри, просто мал шанс.
Надявам се да не започнат с натрупване на точки, защото ще ми се изгуби тръпката. Едни такива като Женените ще натрупат предимство и цял сезон ще е ясен победителят.

# 23
  • Другата България
Много ти благодаря за изчерпателния разказ.

И аз се надявам да не започнат с натрупване на точки, всъщност, вярвам, че няма да го направят.

# 24
Благодаря за отговорте за Amazing Race. Чувала съм го като име, но не съм гледала нищо от него и не се сетих. Не знам дали ще му дойде някога реда, може би направо ще изчакам новия сезон да излезе. А в предаването, което споменах аз, един етап е от няколко дни, в които има предостатъчно време нещо да се обърка за едни, други пък да настигнат и задминат трети, така че до последно да има напрежение.

# 25
Аз не казвам, че продукцията умишлено е прецакала някой отбор конкретно. Можеше да отпадне всеки, след това нулиране, което за мен не е ок. Още по-глупаво е, че след като всичко щеше да се реши в две задачи, втората също да е окастрена. Трябваше логическата задача да е балансьор, но не стана така, защото имаше само 5 колела, вместо 10. Така първите минимум пет двойки, нямаше как да отпаднат, колкото и да се забавят и цялата идея на задачата, отпадна. Видимо се забавиха доста първите, което можеше да повлияе супер много, ако другите не трябваше да ги чакат. Може и в мен да е проблема, но най-важно като зрител ми е, играта да е честна и логична.

Друг вариант е да има по-големи бонуси за първите места. Примерно, ако спечелиш два петъка, да можеш да пропуснеш една задача в събота. След това, ако успееш 4 пъти пак и така. Съответно, ако спечелиш в събота, да имаш имунитет в следващия етап, или нещо подобно. Иначе, може някоя двойка да спечели 10 дни, да мачка здраво и накрая да отпадне, за сметка на някои, които нямат нито една победа. Отделно, така ще има по-голям стимул да се гони първото място, защото хотел и парче от картата, не са достатъчни.

Другото е, че за самата игра това е лошо според мен. Отпадат едни от фаворитите, заради този twist, вместо да се чистят двойки, които е ясно, че едва ли ще бият. Близначките, майката и дъщерята, музикантите и колегите, според мен имат нулев шанс да победят. Фармацевтите и барманките имат, но не много голям. И стигаме до трите останали екипа, които най-много намазаха от цялото нещо.

# 26
Вероятно е нямало 10 колела на язовира. Тук играе роля и късмета. Никъде не е казано, че трябва да са при равни условия.
Можеше да се измисли друга задача с колелата, а при връщане да решават задачата с клечките и д са на по-големи разстояния един от друг.

# 27
Цитат
Моля те, кажи повече за това приключение. Заинтригувах се много! От къде го намери, как се участва, има ли пак...
Поне преди 6г. Имаше ваучери в грабо..
Скрит текст:
и си имаме отбор ииии за минахме (от Пловдив сме). Тръгваше се от гара Искър. Минахме по цялото Искърско дефиле, Мездра, Ботевград... разни села, които не помня. Вкл. Черепишкия манастир Simple Smile .. останаха ни страхотни спомени. Имаше и награден фонд Simple Smile Simple Smile Дооооста сложни бяха загадките. И ако нямаше подсказки тук-раме (по месинджърк комуникираха организаторите), нямаше никой да завърши. Всичко водеше до цифри, с които да се образува локация (напр. от сорта - 43.0943984,23.614493). И една цифра да объркаш няма как да намериш следващата цел...
Бяхме тръгнали в 6 сутринта от Пловдив, след 24 часа бяхме на 2 загадки от финала (някъде по центъра и писаха, че са финиширали вече първите 3ма, та се обезсмисляше да се въртим още няколко часа из града и тепърва да се прибираме)/ И вече яко ни се спеше, свършихме всички хранителни запаси (един багажник Simple Smile )  и се прибрахме в Пловдив Simple Smile
Търсила съм през годините  нещо подобно, но досега не съм попадала..

# 28
В предната тема имаше въпрос за полицаите и Велинград - че не се е разбрало, че са ходили до там, и добре че сами си го казали. Още на гарата, единият от полицаите /този с очилата/ каза, че е сигурен на 98%, че музея е във Велинград и явно са отпрашили натам. Подозирам, че и други двойки са тръгнали след тях, тъй като в Дорково, полицаите пристигнаха 8-ми.
Изненадах се, че отпаднаха Женените, но не се учудвам впредвид изравняването и последващите две игри. И двете игри изискваха късмет - и при стрелбата, и при завъртането на задачата, да се види под друг ъгъл. А и на финала се видя, че за някои двойки пак трябваше късмет да открият Станислава.
И като казах Станислава, искам вече да поздравя и тримата водещи - според мен в това предаване си паснаха на местата. Харесвам ги тук.

# 29
Да, аз бях много скептична, но не ме дразнят. Не бих казала, че са ми любимите водещи, но всеки си има вкус... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт