Да му предложа ли аз?

• 13 398
  • 372
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Точно социалните мрежи не са ми мерило за любов и щастие. Повечето мъже ще се съгласят да си сложат статус обвързан и да пуснат снимка и това нищо не значи.
За другите неща е така. Но и цвета на кухнята и колата са маловажни неща за мен.
А кои са важните неща? Защото наистина "обвързан" във ФБ не е важно, но ако някой и ТОВА не иска да направи, това за какво говори?

# 316
  • SF
И аз имам една близка, която следващата пролет ще прави сватба. Предложи й миналото лято, след много подсказване от приятели, сестра й, родителите му. Ходиха на 2 сватби и тя намери начин да обсъждат роклята, украсата, вечерна ли, градинска ли... Той не участваше, но всички около тях пееха в хора "А вие кога??"
Преди предложението, тя започна с подготовката и на моминското парти, като ни споделяше какво харесва, какво би й допаднало "ако някой ден решат да се женят и да прави моминско парти". Сега ще организираме нещо на вода, ще наемаме катамаран за разходка... знаем си задачките. Но, ако чакаше на него, може би щеше да почака. В крайна сметка той направи предложението, като я изненада, че не коленичи на яхтата, която наеха за Рождения й ден, а вечерта, докато са чакали да видят падащи звезди.

# 317
Да, има такива истории много. Разочароващо е да трябва да се подбутва и намеква и аз, като друга потребителка тука, мисля, че това си е индикатор за следващи проблеми в брака. Но пък  има си жени, на които това да са женени им е по-важно, пък вече в брака може и потоп и жаби. Те някои така или иначе си живеят в блажено невидение и един ден "ама какво стана, той не беше такъв, много се обичахме." Както и да е.
Тук обаче има един тънък нюанс. Приятелката ти предполагам няма бебе с въпросното гадже.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 15:46 от Linda*kiss

# 318
Точно социалните мрежи не са ми мерило за любов и щастие. Повечето мъже ще се съгласят да си сложат статус обвързан и да пуснат снимка и това нищо не значи.
За другите неща е така. Но и цвета на кухнята и колата са маловажни неща за мен.
А кои са важните неща? Защото наистина "обвързан" във ФБ не е важно, но ако някой и ТОВА не иска да направи, това за какво говори?
Важните неща за мен са истинските жертви - предлагат ти добра работа в чужбина, но не тръгваш заради семейството или обратно тръгваш с половинката заради семейството, като оставяш всичко тук; мъжът иска две деца, но жена му след първото просто не може да си представи да имат второ, той се съгласява заради нея и здравето й. За такива неща говоря.
Другото си ми е в реда на нещата и мисля, че всеки човек би го направил за половинката си. Или поне всеки влюбен.

# 319
  • По света и у нас
Боже какво назландисване.  На моя му бях казала в самото начало единствено, че си търся мъж за семейство и брак, и че ако до 6 месеца не чуя предложение, търсенето ще продължи нататък.
Колегата който работеше до мен каза, че само КУКУ би предложил толкова бързо. Не мисля - когато хората са влюбени искат да се женят веднага.
Но тогава не ми се виждаше странно или форсирано тъй като бях мома за женене.
Сега не ми минава и през ум да очаквам подобно нещо, въпреки че ако нищо не се случва в тази връзка най-вероятно изобщо няма да се появя в нея.

# 320
Примитивно, примитивно ниво, но колко да е примитивно като така е по закон - при непълнолетно дете семейното жилище се предоставя за ползване на родителят, който ще се грижи за детето.
По закон - майката остава в семейното жилище, собственост на бащата. И обратното - ако бащата се грижи за детето, съдът ще го остави в жилище, собственост на майката. Опа, ама май бащите са "много можещи" и нямат желание да се занимават с битовизми като гледане на дете, хм?

Законност, правосъдие и справедливост са три различни неща, често коренно различни. Противоположно различни, така да се каже.

# 321
  • Paris, France
Но пък  има си жени, на които това да са женени им е по-важно, пък вече в брака може и потоп и жаби.

Ооо, да. Затова над половината бракове завършват с развод и 80-90% от молбите за развод са подадени от жената. В миналото може и да е бил важен брака, но вече отдавна не е.

# 322
  • По света и у нас
Ми естествено, на времето е имало някаква полза да се закопчаеш за мъж… а сега се чудиш каква е тя.

# 323
Все още е важен брака. Просто не за всички. И повечето високообразовани млади, които познавам с деца са женени. И имат стабилни бракове.
Брака е договор. Някои не искат да намесват държавата в отношенията си, за други е важно.
Не е отживелица.
Не осъждам двойки, които са избрали друго и са щастливи с избора си. Но за много хора все още е важно. По ред причини.

# 324
  • По света и у нас
Еми защото са млади. Ние тук сме високообразовани стари и съответно разведени.

# 325
Всеки съди по своя си балон.
Аз съм в началото на 30-те, от високообразованите. Около мен със сигурност преобладават двойки, които нямат сключен брак. Деца си имат, даже по няколко. Просто не им е важно.

# 326
  • Пловдив
Еми защото са млади. Ние тук сме високообразовани стари и съответно разведени.
Ами не е вярно. Някои сме си женени 19-20 години.

# 327
  • Melmak
Мисля, че от нси можеше да се види статистика за браковете или поне за децата, родени в брак и извън брак. Около 50/50 са децата. Тоест около половината българи се женят, другата половина не.

Колкото хора, толкова и мнения. Един го натиснала жената, друг родата, трети се бракувал за документи, четвърти романтик, мечтае за рокли и празненства.

Каквато и причина има човек да се жени или да не го прави е все тая относно темата. Жената пише, че иска брак и има право това да е така, дори само защото мечтае за бялата рокля. Проблемът е, че е изпуснала момента.

Но не виждам смисъл да обяснявате колко е безсмислено да има брак. За нея е смислено.

# 328

Аматьори! Някои сме женени цели 35 години и още не сме се пребили взаимно. Simple Smile

Това с брака е като с трудовите договори. Много хора работят в сивата икономика и без договори, защото така им е по-изгодно. Други пък пръста си не помръдват без трудов договор. Всеки с изборите и предпочитанията си.

# 329
  • Пловдив

Аматьори! Някои сме женени цели 35 години и още не сме се пребили взаимно. Simple Smile

Това с брака е като с трудовите договори. Много хора работят в сивата икономика и без договори, защото така им е по-изгодно. Други пък пръста си не помръдват без трудов договор. Всеки с изборите и предпочитанията си.
Е имаме време Simple Smile Ся, аз кво да направя.

Общи условия

Активация на акаунт