Рак на белия дроб - тема 12

• 9 253
  • 112
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Моля ви да ми препоръчате продукт за раздразнена кожа.
На майка ми и предстои трето вливане на 13/12 и кожата започна да я сърби.

Благодаря ви.

# 46
  • Бургас
Здравейте,
Препоръчаха ни да направим това изследване от парафиновите блокчета -  NGS изследване (FOUNDATION, KARIS..). Къде биха могли да го извършат?

# 47
Здравейте,
Препоръчаха ни да направим това изследване от парафиновите блокчета -  NGS изследване (FOUNDATION, KARIS..). Къде биха могли да го извършат?
На майка ми го правихме в Трансхеликс в Студентски град София

# 48
Здравейте, баща ми е диагностициран с рак на белия дроб 6 на  6 см. Всичко започна с подуване на устната. ХОДИ при един хирург да му я цепи и той въобще не направи никакви изследвания. Препрати ни на лицево челюстен хирург и там след ехография на коремните органи го откриха.Сега чакаме хистологията, но по мнение на няколко лекари няма да го бъде😭😭😭Ще го приемат в София мед сигурно за няколко дена , колкото да мине пътеката и после накъде.От Бургас е и е на 75 г.

# 49
  • Бургас
Здравейте,
На майка ми го правихме в Трансхеликс в Студентски град София

Много благодаря.

# 50
  • Пловдив

Благодаря ви.
Вливане на какво?
Ако има PD-1/L1 имунен чекпоинт инхибитор - автоимунна реакция и никакви мазила няма да помогнат. Ако няма - според останалите медикаменти в схемата
и техните нежелани лекарствени реакции.

# 51
Здравейте мили хора,

Не съм писала за нашето положение отдавна, тъй като нямаше какво.
Смениха доктора на татко , и днес отидох с него , за първи път - да видя доктора, да взема контакт.....
Та....погледна той досието и каза на татко:
- ааа, ти колко време вземаш Осимертиниб? Ха, 3 години! Ми ние ще вземем да го спрем....
😱😱😱😱
И аз изпаднах в див ужас.
Убедена съм, че Тагрисо се спира само ако случаят е 1-ви стадий, с премахната част от белия дроб и 5 години (поправете ме ако греша) липса на прогресия.

За 4-стадий, се спира, ако:

1. Прогресия
2. Непоносимост
3. Смърт

Няма спиране на Тагрисо след 3 години и то в 4-стадий!

Следващият път щял да се произнесе (Тоест януари) и аз съм в шок и незнам какво да правя.....

Моля за съвет🙏🙏🙏🙏

# 52
Сменете онколога, веднага щом си вземе нова опаковка Тагрисо. Така ще имате 28 дни за всякакви административни процедури.

Тагрисо се пие до прогресия при метастатична болест. Не бих имал доверие на онколог, който не знае това, без значение дали ще спре или няма да спре лекарството. Успех!

# 53
Благодаря ти HOPE🙏
Взехме хапчетата днес!
Доктора каза,че на 3-ти ще пусне скенер и тогава ще реши дали да дава още хапчета.
Незнам как да успея с всички процедури по смяна на лекар и то точно по празници.

Ако имаш насоки как се действа бързо - бих била ужасно Благодарна да знам пътя. В четвъртък имам записан час при Койнов, но не знам административния път и как да успея до преди празниците.....оххххх

Просто не мога да повярвам в каква ситуация ни постави този човек.

Благодаря отново за отговора

Сменете онколога, веднага щом си вземе нова опаковка Тагрисо. Така ще имате 28 дни за всякакви административни процедури.

Тагрисо се пие до прогресия при метастатична болест. Не бих имал доверие на онколог, който не знае това, без значение дали ще спре или няма да спре лекарството. Успех!

# 54
  • София
kalina_malina80, а кой доктор взема такива радиални решения? И защо сменяте досегашния?

# 55
Не сме го сменили по желание. До сега бяхме при доктор Ценов, и бяхме много много доволни. Нещо явно се обърка и др Ценов напусна болницата, и този новия доктор ни поема ...Не му запомних името ,бях в пълен шок от това с което ни посрещна.  Утре ще есе обадя в болницата с трезва глава. Малко се ядосвам на себе си,че се оставих да изпадна в ступор и не попитах още на място как така взима такова решение.....
Благодаря отново .....
Просто незнам от къде да започна

kalina_malina80, а кой доктор взема такива радиални решения? И защо сменяте досегашния?

# 56
Д-р Койнов ще ви обясни каква е процедурата. Ние това упражнение тук не сме го правили. Помня подобни разкази във форума и относително бързо се случваше всичко (в рамките на няколко дни). Дори може да имате време да минете на 2 места - напр. при д-р Петрова (Надежда), освен при Койнов. Така ще имате повече информация и възможност за избор.

По българското законодателство всеки болен има право да промени мястото си на лечение и диспансеризация когато и както пожелае. Няма как да ви спрат или да ви пречат. Лошото е, че други пациенти може да не се усетят, както вие сте се, и да пострадат от грешни решения за последващото им лечение.

ПС: Имате ли контакт с д-р Ценов? Евентуално да го питате къде е преместил практиката си и да продължите с него на новото място, щом сте доволни от подход/лечение.

# 57
Благодаря HOPE🙏
Утре се заемам!!
Първо ще звънна на д-р Ценов, за да опитам да го прехвърля при него.
При неуспех - продължавам нататък. Ще ви пиша тук да ми информирам как върви.
Благодаря още веднъж за подкрепата.
🙏🙏🙏

# 58
  • София

Благодаря ви.
Вливане на какво?
Ако има PD-1/L1 имунен чекпоинт инхибитор - автоимунна реакция и никакви мазила няма да помогнат. Ако няма - според останалите медикаменти в схемата
и техните нежелани лекарствени реакции.

Имунотерапия, мезотелиом на преврата.
Имаше колебание дали да започне лечение,но 🙏 се реши.

Благодаря

# 59
Моят татко вчера почина😭😭😭Не дочака нито хистология,  нито днес да го приемат в Софиямед.Май получи инфаркт,  изплю си ченето и обели очите. Дано да е на по-добро място,  където няма да го боли. Обичам те, татко.На всички вас пожелавам да имате късмет и  нещата да се случат.Бъдете здрави

Общи условия

Активация на акаунт