Рак на белия дроб - тема 12

• 24 516
  • 259
  •   1
Отговори
# 255
Привет, готини хора Simple Smile
Все се каня да ви пиша и да споделя нюанси от първата терапия (химия+имуно опдиво и йервой). В четвъртък от 11ч до към 19ч почти цял ден са наливали банки с лекарствата, остана да пренощува в болницата и в петък го изписаха. Видях, че Ипилимумаб са го намалили от 70% на 50%, като в епикризата прочетох, че е решението е взето заради риск от токсичност - честно не разбрах защо го намалят, но се надявам, че е правилно решение от страна на докторите. До събота вечерта баща ми се чувстваше много добре, но в събота срещу неделя, т.е. на 3-4 ден след вливките вдига над 37 Т, появява се диария, и му се гадеше, съответно повърна.. кръвното също му падна доста ниска за него 100/50.,  Взех му натриев цитрат, герисан, ентерол на прах. Два дена го държа неразположението, като основно лежеше и ходеше до WC-то, нищо не искаше да яде. Още в понеделник следобед, обаче, си продължи с обичайните разходки, което може само да ме радва, върна си старите навици.. За сега това е, ще наблюдаваме за други симптоми.

Поздрави от мен и хубави моменти, и дай Боже здраве и усмивки за всички Simple Smile

# 256
Привет, готини хора Simple Smile
Все се каня да ви пиша и да споделя нюанси от първата терапия (химия+имуно опдиво и йервой). В четвъртък от 11ч до към 19ч почти цял ден са наливали банки с лекарствата, остана да пренощува в болницата и в петък го изписаха. Видях, че Ипилимумаб са го намалили от 70% на 50%, като в епикризата прочетох, че е решението е взето заради риск от токсичност - честно не разбрах защо го намалят, но се надявам, че е правилно решение от страна на докторите. До събота вечерта баща ми се чувстваше много добре, но в събота срещу неделя, т.е. на 3-4 ден след вливките вдига над 37 Т, появява се диария, и му се гадеше, съответно повърна.. кръвното също му падна доста ниска за него 100/50.,  Взех му натриев цитрат, герисан, ентерол на прах. Два дена го държа неразположението, като основно лежеше и ходеше до WC-то, нищо не искаше да яде. Още в понеделник следобед, обаче, си продължи с обичайните разходки, което може само да ме радва, върна си старите навици.. За сега това е, ще наблюдаваме за други симптоми.

Поздрави от мен и хубави моменти, и дай Боже здраве и усмивки за всички Simple Smile

Здравейте.

Радвам се за баща ви, дано всичко е наред.
Към момента върлува вирус с описаните от вас симптоми - главоболие, силни болки в коремната област, диария, повръщане, температура до 37-37,5. Съответно всеки индивид развива или всичките, или част от симптомите. Преминава за около 2 до 3 дни.
Може и през него да е преминал Simple Smile

# 257
  • София
Здравейте! Излезе резултата от скенера на баща ми - прилагам го. Това е след почти година без лечение, само една ХТ през ноември м.г. Моля ви сърдечно за коментар - какво мислите за резултата и как да продължим? Той си е добре, ще ходим на ендокринолог заради хиперфункцията на ЩЖ ( няма защо да споменавам, че не си пие  лекарствата…).

# 258
  • Пловдив
Щом има прогресия, ще трябва да възобнови лечението. Дали пак Пемерексед или имунен чекпоинт/комбинация от CTLA4 и  PD-1/PD-L1 или и Пеметрексед- онколога трябва да прецени.

# 259
  • София
Whitefang, благодаря! Докторът предлага имунотерапия. Размерът на описаната формация реално е същият колкото беше и на пет скенера от октомври 2024, няма нарастване. А за 3 години има общо 1 см увеличение. Не са описани и уголемените лимфни възли, които се виждаха на пет… Една година без лечение и, слава богу, няма нови лезии. Дано е така!

Общи условия

Активация на акаунт