Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 30 521
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Дух, моят корем също се промени. Обяснявам си го с това, че бебето промени позицията си- слезе много надолу. И мърда по-малко и по-леко.
Отиди да те видят, ако се притеснявате.

# 76
Дух, моят корем също се промени. Обяснявам си го с това, че бебето промени позицията си- слезе много надолу. И мърда по-малко и по-леко.
Да и при мен мърда по-малко и по-леко. Може би е нормално, знам ли. Писах на лекарката, ако не ми отговори по обяд ще ида някъде.

# 77
Абсолютно нормално е, отеснява им. На мен първите ми тонове бяха в 30г.с. и имаше доста повече място от вчера в 33г.с. На първите едва й намирахме сърцето и се въртеше като луда, ясни тонове не изкарахме за 30м. Вчера си стоях 20м и нямаше проблем със сигнала, щото вече няма де да бяга Grinning Аз малката отначало я нося ниско, рядко я усещам от пъпа нагоре и корема ми като цяло не беше голям до преди 2с. Сега вече може да кажеш, че съм бременна, а то не остана почти Simple Smile
Относно плацентата съвсем нормално е вече да е 2ра степен. Моята също е така поне от 28г.с. насам. И пак казвам и препоръчвам второ мнение за всичко, което ви тревожи, защото аз ако бях слушала преди 6с тогавашния ми следящ, щях да съм се поболяла от притеснение досега.
Да и при мен мърда по-малко и по-леко. Може би е нормално, знам ли. Писах на лекарката, ако не ми отговори по обяд ще ида някъде.

# 78
Моят корем е станал по-малък и мъжът ми го забеляза и малко се филмирам. Вчера пак имах контракции

Дух, при мен се случи така, когато се завъртя бебчето на обратно. Стана все едно по-малък и леееко по-остър. 2-3 дни усещах бебчето по-малко да рита, явно докато се намести съвсем. Все пак отиди да те погледнат, за да не го мислиш и да си спокойна.

Даже сега като се събудих, усещам, че пак нещо е застанал не където беше и стоя и го дебна да видя на къде се е завъртял. Едва ли ще разбера де, че то мята крака и ръце навсякъде 😅

# 79
Здравейте мамита! Благодаря за новата тема,да се пълни само с хубави новини!Аз вчера бях на контролен преглед,всичко изглежда наред.След седмица и половина почваме тоновете.Моят господин изглежда спокоен,но вчера от сутринта не знам какво беше решил направо ми разказа играта от ритане.Толкова много не е ритал до сега.Добре че бях на преглед, иначе сигурно щях да се притесня.А моята плацента също остарява,още миналия път се видя.Но това си е нормално вече и не е проблем докато бебчето се храни и си наддава.То така и иначе вече почваме всички по -често следене и ако има проблем ще се хване на време.Така че не се притеснявайте.
 Да ви питам само ,45 дневния болничен може ли да се издаде със задна дата .До сега не ползвам болничен.Лекарката каза, че може ,но някоя от вас има ли опит?Просто се налага за да не се разкарваме два пъти до София за един болничен само.?

# 80
Може, не знам колко дни назад, но за няколко не е проблем. Моят трябва да запопне от 7.11 и лекарката по здравна каса ми каза да отида между 5 и 8, с моят картон и данни на фирмата и ще го издаде.

# 81
  • Хасково
Може с задна дата да се издаде болничния моят е до 1ви но ще ходя на 7ми да го пусне защото тогава е на кабинет

# 82
И моят е от 26, но ми каза да отида 28-29 като е на работа.

Момичета, нормално ли е да ми се подуват очите? Събудих се с едни подути, зелени торби под двете очи. Все едно са ме били докато спя. Беше ми се случило преди няколко седмици, но само на едното око и на следващия ден беше ми минало. Нямам против да изглеждам като Роки, ама да не е опасно. 😀

# 83
Благодаря ви , момичета!И аз така мислех,но не бях сигурна.😊

# 84
Аз обмислям скоро да си сложа халката около врата, установих, че пръстите ми вече са си уголемили размера Grinning Не са подути, просто наедрели.

# 85
Момичета, благодаря на всички за пожеланията и хубавите думи! Да ви се връща само любов!
G.G само очите ли са ти подути? Следиш ли си кръвното?
Моят корем е все по- голям, от километри си личи.
Прави ме впечатление как хората са толерантни, усмихват се, правят място да мина, да седна. До тази сутрин…
Тъй като мъжът ми не е българин, трябва да декларираме промяната в гражданското му състояние, та вчера в 10 часа отидохме в Миграция и чакахме до 17:30. Номерчето така и не ни дойде и затвориха. Стояла съм на крак, вътре може да седнеш, ама в тия вируси няма шанс. То седях в колата, ядох, седях на опашката…корема ме заболя, кръста, поревах си на тротоара. Няма мърдане, говорих с дядото охрана, че очевидно ми е трудно да вися с още 100 човека. Каза ми - ако някой ви даде неговото номерче - само така може. Началници няма, те са до обед!

Днес отиваме в 7:30, има вече около 50 човека пред нас и аз решавам, че заставам най - отпред да се помоля да си изтегля билетче. Жени на опашката почти нямаше, млади момичета 5-6 и всичко друго мъже, предимно Сирия и Узбекистан.
Та един българин като скочи - бил чакал от 5 часа, замръзнали му пръстите на краката, каква съм била, не ме е срам, да отида на края да си чакам реда. А аз за първи път правя такова нещо и се извиних 10 пъти, че искам да мина отпред. Няколко пъти му посочих тоя корем и че вчера съм чакала 6 часа… не му дреме на Ганьо.
Другите момчета ми направиха място и знак да мина, българите масово ме гледаха все едни съм ги обрекла на гибел. Потресена съм!
Аз винаги съм оставяла да минат пред мен бременни и с малки деца, дори не съм се дразнила, ако някоя е по- нахална и не попита. Чак още ми е горчиво в устата от тоя човек и злобата му.
Просто исках да се оплача, знам че не е градивно, ама 😄

# 86
Само очите. Кръвното ми е добре, за щастие не съм вдигала до момента.

Пиф, изобщо не ме изненадваш. Цяла бременност откарах без никой да се е съобразил, да ми даде път някъде или място. Аз нямам проблем, ще чакам, ама въпроса е, че даже от хорски срам не питат. А миналата седмица като давах кръв даже една дама ме пререди. 😀 И не беше стара, беше долу горе колкото мен. Явно просто вече го няма това възпитание.

# 87
Няма вече такова възпитание! Вчера за 1ви път ми дадоха ред в Пепко, иначе до сега НИКОЙ и никъде. За съжаление хората станаха такива...

# 88
И мен не ме жалят, мъчно ми става понякога, че точно жени, които са минали през това, могат да са нахални и груби.
Аз да се оплача, сигурно е нормално, но съм парцал тези дни. Само ми се спи, една тежест в гърдите, нямам сили за нищо. Само ме плашат с високо кръвно, аз го следя и е ниско, едва ставам понякога. Върна се и гаденето, затова знам, че се случва, а и от ниското кръвно още повече се повлиява.

# 89
На мен също в 90% от случаите не ми отстъпват ред. Правят се, че не ми виждат корема и гледат като натровени. Възмутително е. За съжаление хората масово са невъзпитани.

Общи условия

Активация на акаунт