Трябва ли тези с гаражи да плащат тротоарно право и място за паркиране?

• 10 191
  • 275
  •   1
Отговори
# 120
Според мен има доста информация, на английски включително:
http://www.rilamonasteryshuttle.com/How-to-get-to-Rila.php
https://www.rilamonastery.info/getting-there/

# 121
Ако пък имаше такава опция, и съседа Ви си плащаше тротоарно право и паркомясто на улицата, Вие по-спокойно ли щяхте да спите вечер и по-малко ли щеше да ви се навира в очите неговия гараж?
А ако вие притежавахте гараж сигурно с удоволствие ще отидете да си заявите и платите тротоарно право и паркомясто пред гаража или тогава е различно?
Много са ми чудни такива хора като вас, няма да спечелите нищо от това, но държите съседа ви да губи.. иначе казано - не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле.
Може пък да сте просто буден гражданин и аз да греша.

ПС:
Един мой съсед не желае да си плаща режийните на блока, защото хората с кучета не си плащали достатъчно..  Чудя се същото, ако хората с кучета си плащат по 100лв вход, той по-добре ли ще живее, или ще започнат да му пречат хората с деца, с котки, с папагали...

# 122
Най-якото е, че той всъщност ползва безплатно паркомясто в момента, ама се репчи, че тези с гаражите трябва да плащат на общината това, което той получава безплатно.

# 123
Най-якото е, че той всъщност ползва безплатно паркомясто в момента, ама се репчи, че тези с гаражите трябва да плащат на общината това, което той получава безплатно.
Не е баш така. Жената няма запазено паркомясто, те са който превари - той натовари. Като се прибереш ако има свободни места паркираш, ако няма - обикаляш.
А съседът има гарантирано място. Неговата собственост си я е купил, но улицата пред нея да не би да е? Жената е можела да спира там (както и всеки друг гражданин, който се дореди) преди той да си направи гараж. Така че аз я разбирам.

Не че нещо ще усети директно тя, ако собственикът го заплати на общината, но то и Бат Бойко ако открадне 10 милиона на мен се падат 1.5 лева и няма да ги усетя, така че голяма работа - нека си краде човека, дай да го изберем пак?

# 124
Ами, купил си я е. Ето я вълшебната думичка. Купил, а не откраднал. Платил си е данъците по придобиване (или построяване), плаща си и данъците, че притежава съответната постройка. Какъв е проблема? По тази логика, ако си купи или плаща за улицата пред гаража, то може и съответно да я ограничи и никой друг да не минава, даже направо бариера може да и сложи щом си плаща, нали? Може и пропускателен пункт и ако е добър съсед само с малка такса да преминаваш Grinning.
Няма такъв закон тук да си плащаш за улицата пред гаража, който има претенции да си купи гараж и да си паркира, като не да обикаля. Това е положението. Няма как да се сърдиш на някой, че си е отделил от средствата и си е купил гараж, за да може да си паркира спокойно, и видиш ли завзел ти бил паркомястото, за което пък ти съответно нищо не си платил.

# 125
Не е баш така. Жената няма запазено паркомясто, те са който превари - той натовари. Като се прибереш ако има свободни места паркираш, ако няма - обикаляш.
А съседът има гарантирано място. Неговата собственост си я е купил, но улицата пред нея да не би да е? Жената е можела да спира там (както и всеки друг гражданин, който се дореди) преди той да си направи гараж. Така че аз я разбирам.

Не че нещо ще усети директно тя, ако собственикът го заплати на общината, но то и Бат Бойко ако открадне 10 милиона на мен се падат 1.5 лева и няма да ги усетя, така че голяма работа - нека си краде човека, дай да го изберем пак?
А ти ли си купил улицата? Откъде накъде ще паркираш безплатно и ще завземаш пространство за велоалея. Подавайте документи в общината за зелена, синя зона и си плащайте по адрес, да не ощетявате онези, които не ползват коли.

# 126
А ти ли си купил улицата?
Не мога да ви разбера, честно.
Не съм я купил естествено - просто паркирам на нея, когато е свободна - както законът дава право и на мен, и на теб, и на всички граждани или гости на града.
А когато някой купи мястото с лице на тази улица, вече това право ти се отнема, за да има той свободен вход. Без да е купил улицата.

# 127
И на него законът му дава право на гарантиран свободен достъп.

# 128
Е аз да съм казал да му го блокираме?
Веднъж разрешен и построен, гаражът трябва да седи свободен отпред, което отнема 1 обществено паркомясто.
Като гледаш по-назад снимката от Амстердам, защо там не са си направили всички по един гараж в имота, та да си приберат колите и никой да не им паркира отпред? Явно там общината смята, че има нужда и от публични паркоместа на улицата (плаща се на час, разбира се, или с годишен стикер за живущи).

# 129
Улицата е общинска собственост и тротоара е общинска собственост. Т.е. от тези три неща - гараж, тротоар пред гаража и улица пред гаража, собственост на съседа е само неговия гараж, останалите две неща не са негова собственост а на общината.

Не са негова собственост и затова няма право да паркира на тротоара и улицата. Това, на което има право, е достъп до имота си по всяко време. А този достъп му е осигурен от общината, тъй като тя е дала разрешение за строеж на сграда с гараж.

# 130
Ти от къде знаеш, че в Амстердам хората са искали да си направят гаражи, а общината не им е разрешила?
Има много улици, на които е забранено да се паркира и от двете страни. Има улици, на които първо е забранено, после ги правят еднопосочни и после е разрешено. Възможностите за паркиране на дадена улица се променят. Знаците на улицата се сменят, а сградите си стоят и според мен е абсурдно да се съобразява сградата с моментната възможност/невъзможност да се паркира на улицата.

# 131
Явно там общината смята, че има нужда и от публични паркоместа на улицата (плаща се на час, разбира се, или с годишен стикер за живущи).
Ако смятате, че не е действано във ваш интерес като гражданин, подайте оплакване в общината или съответната институция и си търсете правата, които смятате, че имате. Като имате проблем, търсите решение. И да си чешете езика в бг мама това няма нищо да промени. Успех!

# 132
Не знам защо в Амстердам е така, може би е стар квартал отпреди автомобилите и гаражите.
В по-малките градове на Германия пък е пълно с квартали с еднофамилни къщи с гараж отстрани и алеи за паркиране. И никой не паркира пред алеите. 

И в САЩ са много такива.

# 133
В Амстердам паркирането в центъра беше към 8-10 евро/час.

Тия къщи ми приличат на жилищен квартал в покрайнините някъде.

# 134
В малките градове и предградията на големите е по-различно, естествено.
1. Там не се строи нагъсто и има достатъчно място за живущите всеки да си направи гараж, алея, и то за 2-3 коли ако иска
2. Няма много приходящи, които да идват по работа, шопинг, услуги и т.н. Освен гости на живущите

И аз бих искал да си купя мой гараж (щом е без пари - освен цената на гаража), но при мен на партера не са гаражи, а магазин, фризьорски салон и лаборатория. Ако бяха гаражи, пред блока нямаше да може да се спира, а сега могат да спират всички - както живущите, така и тези, които идват да си направят изследвания или прическа. Правят го всеки ден.
Въпрос на урбанизъм, предполагам. Или всичко частно, няма приходящи (защото няма къде да спрат), няма търговия и услуги - само квартал-спалня. Или квартал с посетители, офиси, магазини, услуги, където идват постоянно и други хора - а те имат нужда от обществени паркоместа.

Общи условия

Активация на акаунт