Отговори
# 180
Ванила Съжалявам за развоя при теб. Надявам се следващият път да имате успех.

Raus И аз имах АМХ, което беше над Горна граница и аз знам, че е един от белезите на СПКЯ. При мен само един път ми казаха, че имам малки кистички, но дали са били наистина кисти или не, не знам. После никой не ми е казвал, че имам.

Аз съм правила ЦС с упойка в Надежда, но преди повече от 4г. Сега не знам как са нещата, но няма никакво описание към снимката, като контраста с каква скорост е бил т.н. Сенкова и се искаше да имаме тази информация как точно е проведено изследването и тн. За да ти дадат снимката плащаш 20лв за диск.

# 181
  • На изток от Ада
Аз уж правих ЦС в Надежда. Въобще без документи!
С упойка беше, преди 2г

# 182
Flow, да, ще говоря с доктора да включим и Дуфастон. На такава схема бях на втората инсеминация, когато забременях. Иначе на мен утрогестана ми действа като приспивателно - доста часове откарах хоризонтално последните две седмици.

За следващото инвитро ще искаме май без икси изобщо или поне 50-50 да са. Те никакво обяснение не дадоха за слабия резултат, та остава на нас да си го търсим. Но сега първо още една инсеминация ще правя. Дано успеем още този цикъл.

Ванила, а дуфастон пила ли си? На мен утрогестана също не ми понесе и ми се виеше много свят и го сменихме. Не ми и забави цикъла, а с дуфастона го изместих с 2 седмици.

Раус, моята ЦС беше в Токуда при д-р Райков и бях много доволно, но за жалост той вече не работи там и няма какво да ти препоръчам

# 183
Raus, подкрепям кактус и също съм за хистероскопия или поне повторна ЦС. Не мисля, че може чак матката да контрахира до такава степен...тръбата да, ама матката - не ми е попадала подобна информация. Иначе намирам случаи на псевсо-еднорога матка, при която има втори обикновено не-функционален рог, с все тръба и яйчник или (повтарям се) - възможен е кофти разположен пълен септум. Ако само не се вижда тръба ще кажа "ясно, спазъм или е запушена", но за да се вижда половин маточна кухина има нещо, на което трябва да се обърне внимание и да се отхвърли или потвърди
Цитирам hardcandy от предната тема:
Скрит текст:
Аз бях с пълен септум, за който никой не беше разбрал 20 години, на цветната снимка изглеждаше 1/2 матка, 1 тръба, 1 яйчник.

nasi, аз все още си мисля, че си имала дикс. Но него го дават от рентгенология, не от информация. Просто никой не ти е казал откъде трябва да го вземеш.

На моя диск имаше това и не съм плащала (07.2023г)
Скрит текст:

# 184
Дими,  доста снимки си имала. При мен май бяха 1 или 2. На мен не ми дадоха нищо и след снимката ми казаха ми да си отида при лекарката за резултати. Тогава бях при Персенска и тя само каза проходими са и нито снимка ми дадоха,  нито документи. В последствие като реших да си я искам ме пратиха да платя 20лв и ми я дадоха. Може би са променили нещата.

# 185
  • На изток от Ада
Диск имах 2402 Монтана няма ЦС има хистероскопия!

# 186
Аз наистина съм доволна от моята ЦС. Даже не ми таксуваха разчитането, въпреки че като записвах час ми казаха, че се плаща и то. Тихимирова обърна монитора към мен, показа ми и ми обясни какво се вижда, шегувахме се, че махната ми тръба не е пораснала наново.
Сега - че моята матка и шийка сдадоха багажа след ЦС е друга тема, не мисля, че беше проблема в провеждането на изследването.

Да де, наси, това ти казвам. Диска за хистероскопия е един, за ЦС е друг. Просто си имала втори диск, но не са ти казали откъде да го вземеш. Аз не очаквам да са на едно място.

# 187
  • На изток от Ада
Само един диск беше 2402. Не знам вероятно може и 1 да е бил че вече в упойка са решили да имам диск. ММ и майка ми

# 188
Ванила, съжалявам за резултата, стискаме палци за инсеминацията, вярвам, че имаш големи шансове с нея.

Аз също си имах диск след цветната снимка, с видео на цялата процедура и снимки. Не помня да съм заплащала за него, но това беше 2022г. и мисля, че дори Тихомирова си ми го даде в кабинета след като ми разчете снимката, показа ми на нейния монитор кое какво е и така. Аз бях без упойка и не е имало проблем да се види всичко, така че смятам, че е доста индивидуално и сравненията в слчуая са излишни. След като има съмнения в ЦС, най-добре или да се повтори при друг или да се изчака какво ще каже Калчев, защото според мен той най-добре би видял с неговата апаратура какво се случва. Лапароскопията ми се вижда най-инвазивно, но в краен случай и това е вариант.

# 189
Аз също помня план А и план Б Smiley Lygia, пожелавам ти скорошен успех! Heart

Ванила, пожелавам ти следващият път да бъде до успешен финал! Прегръдки HeartHeart

Относно ЦС - аз имам флашка от Калчев, но при мен беше проверка с пяна, което не е точно ЦС

Аз да си измрънкам
Скрит текст:
Днес за пореден път се сблъсках с "млади сте, успокой се и ще стане", като го чуя това имам чувство, че ми бъркат в мозъка честно. Аз също си мислех, че на 27 вече ще съм с 1 дете, но не съм, толкоз. Вървя си по пътя, слушам си лекарите и това е. Като реагирах лошо звъннали на свекърва ми къде ме бил намерил сина й. Като ми се обади свекито поне ме разсмя, казала "на пътя" Joy и затворила телефона. Успях някакси да приема, че ще стане по-трудно, ще отнеме повече време и да бъда някакси спокойна, да живея и да планирам и други неща, не да мисля само "ако забременея" като забременя ако не е ОК отменям плануваните неща и толкоз, но с това "млади сте, успокой се"... добре, че не съм агресивна, че сигурно щях да съм набила някой

# 190
Flow, да, ще говоря с доктора да включим и Дуфастон. На такава схема бях на втората инсеминация, когато забременях. Иначе на мен утрогестана ми действа като приспивателно - доста часове откарах хоризонтално последните две седмици.

За следващото инвитро ще искаме май без икси изобщо или поне 50-50 да са. Те никакво обяснение не дадоха за слабия резултат, та остава на нас да си го търсим. Но сега първо още една инсеминация ще правя. Дано успеем още този цикъл.

Ванила, а дуфастон пила ли си? На мен утрогестана също не ми понесе и ми се виеше много свят и го сменихме. Не ми и забави цикъла, а с дуфастона го изместих с 2 седмици.

Раус, моята ЦС беше в Токуда при д-р Райков и бях много доволно, но за жалост той вече не работи там и няма какво да ти препоръчам

Ванила аз препоръчвам преди следващо инвитро да пиете витамини и двамата поне три месеца. Съжалявам за резултата. Ембриончето беше оценено 2ББ на външен вид, което не е много добро. Аз имах три трансфера с лоши ембриони. Факт е че има жени забременяват и с по лошо качество ембриони. Доктора не е фен на добавките, но според пийте преди следващ опит.

# 191
Аз имам диск от моята ЦС в Надежда . Дадоха ми го след снимката  от рентгена . За хистероскопиите - имам епикризи - анамнеза + хистология и след всяка една с Цветков сме гледали клипчета . Сега при Чапанова не знам как ще е . Отделно имам и всички ембриопротоколи , в които е описано подробно в една табличка ден по ден развитието на ембритата и какъв грейд са . Дават ми и протокол колко Я са извадени , колко са били годни за оплождане , колко са унищожени , колко са се оплодили . В Надежда специално дават документи за всичко . Зо ембриончетата с ПИД си имам отделен документ .

# 192
  • Be realistic - plan for a miracle.
Сиси…Чак на свекърва ти да те топят, честно ли.
Изумена съм за пореден път от нивото на някои хора.

# 193
Jaki, мерси. Ембриончето беше 2АА, а аз съм на страшно много добавки от 3 месеца насам по схема на холистичен ендокринолог. Сега допълнителните ми изследвания са пак за ендокриноложката и в понеделник ще видим какво ще ми промени от схемата. ММ е с перфектна спермограма, но въпреки това той също си пие какви ли не добавки.

Ванила аз препоръчвам преди следващо инвитро да пиете витамини и двамата поне три месеца. Съжалявам за резултата. Ембриончето беше оценено 2ББ на външен вид, което не е много добро. Аз имах три трансфера с лоши ембриони. Факт е че има жени забременяват и с по лошо качество ембриони. Доктора не е фен на добавките, но според пийте преди следващ опит.

# 194
Ванила,не се отчайвай . При мен след всяка пункция ембрионите бяха с различно кочество . Първата много зле - 3ВС и 2ВС и въпреки този лош грейд , Цветков ми каза да не ги отписваме . От втората не стана бластоцид . Трета - 3АБ генетично здрав . Четвърта - 4 АВ -генетично здрав и 4ВВ- тризомия в 22-ра храмазома . Както виждаш много зависи в конкретния месец какви Я си произвела . Не помня каква ти беше стимулацията , но според мен с по-лека такава стават по-хубави ембриони .  Морфологичната оценка въобще не я гледай . Небалансираният ми ембрион е 4ВВ , това се води много добро качество уж . На моя позната беше 3ВВ и е напълно здрав , а е с по-лоша оценка ембриона от моя .

Общи условия

Активация на акаунт