Любители на котки - Тема 200

• 24 596
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
Ред, пробвала ли си да не му угаждаш, ами на въпреки? Ади ми е ревнив и вместо да му се съобразявам с ревностите мачкотя Бени колкото ми се иска. Пердашат се периодично, но на Ади му е ясно, че не ми минават номера и ще си лигавя, когото си реша. В началото като се съобразявах с него, някакси нямаше правило, с което той да се съобразява и беше много агрвивен. Сега си знае, че не е само цветя и рози, и светът не се върти около него.

# 106
Не съм пробвала,точно,за да пазя Сакура.Дори,ако съм галила нея,отивам да галя и Закари.
Не беше чаак толкова гаден преди.Знам,че той не я обича и си беше щастлив сам.

# 107
Милите те, опитват се да наложат контрол над ситуации, които не харесват. След като пуснаха парното оставям кучето извън спалнята и затварям вратата (котето е вътре). И всяка сутрин намирам жълт гьол пред човешката тоалетна. Едната вечер  "цедих" кучата  навън до 23 ч. Пак е пуснала колкото има - малко, но от сърце. Черна мъст от ревност.

# 108
Red, нашите не се обичат. Просто живеят заедно и

# 109
Много лошо гледа Зак и погледът му е отмъстителен, все едно казва "чакай да излезе и ще ми паднеш". Да не вземе да я "заклещи" да стои там горе? Имала съм такива случаи. Женска, с бебета, наказа мъжки да не припарва до пода. Мислейки си, че могат да го правят само на мъжки, тотално се изненедах когато женска наказа друга женска да не слиза и то за доста дълго време. Наложи се да кача леген с тоалетна горе върху шкафа.

# 110
Здравейте, да попитам с какви ваксини ваксинирате годишно котките си?

# 111
Здравейте, да попитам с какви ваксини ваксинирате годишно котките си?
Аз съм доволна от Purevax тривалентна. Първата реваксинация я правя годишно. Втората и последващи реваксинации ги правя през три години.

# 112
Не трябва ли всяка година да се ваксинира?

# 113
Добре,аз наистина имам проблем със Закари.Не знам какво му стана,но вече и докато съм до тях напада Сакура.Днес се прибирам и я заварвам качена нависоко.Седя почти 20 мин там,не ми позволи да я сваля,слезе сама,когато поиска тоалетна.Явно Зак не може да се промуши горе и тя се чувства сигурна там.
Преди малко тя седна у мен и Зак щеше да я убие с поглед.Мисля да му взема каишка,не знам какво се случва с него.

По-назад бях споделила научна статия за кожно заболяване  , причинено от проблеми с нервната система . Да , много е специфично , но е показателно ,че "емоционалните" проблеми на тези животинки не са за подценяване . Знам ,че на никой не му се чете дълъг научен текст , затова накратко- котешки психолози дават насоки на стопаните какво да променят (според конкретната котка , навиците й , предпочитанията и т.н. ) и това води да излекуване без медикаменти . Не мисля ,че някой може чак толкова да се занимава , още повече като има и друго животинче в къщи , но според мен , може да пробваш с някакъв вид успокоителни . При нас от раз подействаха Бакхус за нервна система и съм нямала причина да търся или пробвам друго .

# 114
  • Между гори и планини
Добро утро , едно сутрешно мачкане от нас 😊

# 115
  • Стара Загора
Не съм се записала и се чудя защо не пишете. Данъка

# 116
oska, моите нямат кожни проблеми. До преди половин година беше спокойно през по-голямата част от времето.Спяха заедно,той отстъпваше легло и храна и дори я ближеше.Бяха и по-дебели. От както ги сложих на диета и двамата станаха много активни.Тичат,играят,гонят играчки,но винаги по сами.Три пъти съм виждала да се гонят,но на игра. И Зак започна да показва омраза към нея.Тя отива да го ооздрави,той я цапва с лапа или ако съм там и съм разбрала намерението му и го спра,той вдига муцуната с отвращение.Винаги избягва поздрава и.Вчера я бях галила преди да се видят и после той я близа на мястото,където бях галила. Сакура спи на койката,Закари се качва и така се намеатва,въпреки че му е тясно,за да може да избута Сакура.. Ей такива неща прави.
Закари си е егоист и не иска да ни дели,това му е проблема.
Сакура е по-смела и с по-опасни нокти,но винаги му отстъпва.
Тук не намирам такива капки-намирам коноп,котешки валидол и някакви пипети..,но тези капки не ги ли правят вяли и катонупоени.Аз не искам такъв ефвкт.Точно заприличаха на котки.
Мисля,че ще се справя без това,но ако не успея до месец,ще взема успокояващо,защото се притеснявам за времето по Коледа.
amy_nka, не мисля че той може да я заклещи да седи горе,ако тя не искаа вечв.Вчера си слезе,когато и дотрябва тоалерна.Това коте винаги ще ме учудва колко е чисто! А и е бенгал,едва ли ще търпи,ако Закари прекали Той е голям и силен,но е страхлив.

# 117
Моят писко,който гледам пред блока днес си  го ваксинирах 😁. Завалията. По котешки ми се обиди май 😁. Че го мъкнах до вет. Остана кастрацията ,живот и здраве. Да не ми скита след няколко месеца Simple Smile

# 118
red soul , разбирам , просто дадох пример какво може да причини неудовлетворението при котките . В нашия случай беше кожен проблем , но предполагам ,че е възможно да доведе и до поведенчески .
Опит с овладяване на поведенчески проблеми нямам , така си е . Мисля , че не много ветеринари са запознати с тази хранителна добавка ,  тя не е специално за заболяването на Одисей и въпреки това му подейства . Бих ти предложила да прочетеш листовката и след време или след консултация с ветеринар ,може да я имаш предвид .

https://petsandyou.bg/bachus-calm-brave-60-tab-uspokojavasch-efe … na-bezpokojstvoto

# 119
  • Между гори и планини
И котките са си проклети като някои хора. Характери! Няма нужда да се търсят други проблеми. Кети не понасяше Чери, то го толерираше. Когато той порасна, особено последно години, откровено я гонеше , за да я бие. А тя бягаше. Дори съм ги разтървавала, карала съм му се. Тогава погледа му беше мътен, лош... А той по принцип не е такъв. Ей сега Точка - вече ръмжи не само на Лео, но и на мен. Абе лошотия е. Като е лошотия ще е на двора. Зимата може да ѝ охлади проклетията.

Общи условия

Активация на акаунт