Любители на котки - Тема 200

• 24 948
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
Доня,точен е съветът,благодаря!Ако ще ми се получи,повече навън категорично не!
Знам,че дори и да избяга,ще се върне,но не искам да рискувам. На терасата е много хубаво,на прозореца също,там ще си зяпа навън!
Днес от 8 часа спи в гнездото,не е помръднал,толкова е кротък!
Вечер тича и беснее във всички стаи и коридори,играе,лудее....Все ще оцелее в апартаментни условия 😉

# 376
И двете ми котки са живяли на улицата преди да ги взема. Не мисля, че имат мераци да се връщат там пък дори и само на разходка. Грейси обича също да седи на отворен прозорец, но винаги има някой до нея. Обича и на терасата да излиза и да се търкаля по пода, но пак никога не е сама, че един ден беше отишла при комшиите. Понякога заставад до външната врата и плаче. Всъщност прави го, когато Кастиел излезе вечер, преди и с другия кавалерчо го правеше, но не е на всяко излизане, защото си е мързи и гледа да спи на топличко. Мег за сега няма мераци нито за прозорци, нито за тераса, но и не може да се катери все още, та ще видим нататък как ще е. Сложа ли я в раницата да излизаме на доктор започва да плаче, предполагам позата не й е удобна вътре, но пътя до там е не повече от 10 мин пеш, така че няма голям избор. С всеки път плаче по-малко де. Не й харесва да е затворена сякаш. При докторите ляга на масата и очаква да я галят, не иска да влиза в чантата, за разлика от Грейси, която при всеки удобен случай иска да се шмугне обратно.
Въобще Грейси си е темерут, докато Мегчето е много социална.

# 377
  • Варна
Теодор не помисляше да излиза извън апартамента. Докато ММ не започна да го пуска на площадката пред вратата и настана голям проблем. Харесва му и си го търси. Моли се, проси си излизане, преди само вечер, сега постоянно / щото работя от къщи та сме заедно постоянно/.
На последен етаж сме и последната площадка и подхода към покрива сме го затворили. И за да не вися по стълбището, го затварям там за 10-15-30 минути. И сега е там, ходих, отворих му да се прибира, не пожела... та го снимах.
Един ден го бях забравила за 2 часа ...
Навън, с повод, го изкарах веднъж. За отрицателно време се събраха кварталните котаци и стана страшно... тогава ме ухапа, бях писала. Беше ужасЕн.
Не смея ... и на вилата не го пускам на двора, ако заходи нанякъде няма шанс да го намеря из горите.
Ето го в клетката

# 378
Сладур, там е като в котешка волиера, или катио се казваше. Чувства се самостоятелен.

Пуфи няма никакви мераци да си подаде мустака извън апартамента. Чучи е взета от село. В началото я водехме събота и неделя на селски туризъм, но след панлевкопенията там си седи в апартамента. Когато се наложи да ходим до ветеринаря оглася колата с ревове Къде ме водите? Не искам навън!!!

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 14:52 от Mila💗

# 379

Един Сивак на полянката

И Феро
Two Hearts

# 380
  • София
Здравейте на всички!

Аз си имам две кучета, но наскоро се преместихме на село и си имаме посетител почти всеки следобед. Котки не съм гледала досега, взех му храна и му редувам гранули и паучове. Яде много, за котките по принцип знам, че не се тъпчат до повръщане като кучаните. Но пък и той е доста едричък, а моя приятелка ми каза, че трябвало да яде по 400 грама пауч на ден. Ако някой има съвет колко да го храня, ще съм благодарна. Подозирам, че ние сме неговото следобедно семейство и още някъде го хранят. А и друго - как да го накарам да спре да ме дере и хапе? 😃 Не му нахалствам, не се опитвам да го гушкам или да го вдигам. Той самия е много любвеобвилен и обича да се гали, внимателна съм, да не го дръпна или нещо такова. Но пак в един момент ми се ядосва и ме напада. Случва се и докато примерно правя нещо, той ми се гали в краката и изведнъж ме захапе 😅 Засега просто го пускам да си ходи, сърдя му се и не го галя, когато дойде пак. Но храна винаги му давам. Ето го и Свиченцо МърМяу Мъринкин, на галено Мъри:

# 381
  • София
400 г пауч 😳, еха... и то само за следобяд!
Много е готин!  Махленският бандюга ще да е! 😻
Моят 6 килограмов котарак, живеещ свободно в къща с двор, яде сутрин и вечер по 1 пауч (т.е. 2х 85г) и шепа гранули на ден.
Сега като е по- студено може да се смиля и едно пастетче да му дам допълнително.
Не че постоянно не мрънка за ядене.

Сутринта си дадох за пореден път сметка колко малко му трябва на човек, за да е щастлив... в момента ми се иска като види Блеки хапчето (цистон) да си отвори устичката и да го глътне... само това 😹🤣... Много ли искам?!...
Давам му сутрин по 1 хапче 3 дни и 1 ден е без- нямам друг вариант (според графика ми е). Пробвах да ги "режа" по 1/2, но се разпрашават, пък и 2 пъти на ден да се борим....

# 382
  • София
400 г пауч 😳, еха... и то само за следобяд!
Много е готин! Б
Махленският бандюга ще да е! 😻
Моят 6 килограмов котарак, живеещ свободно в къща с двор, яде сутрин и вечер по 1 пауч (т.е. 2х 85г) и шепа гранули на ден.

Сутринта си дадох за пореден път сметка колко малко му трябва на човек, за да е щастлив... в момента ми се иска като види Блеки хапчето (цистон) да си отвори устичката и да го глътне... само това 😹🤣... Много ли искам?!...
Давам му сутрин по 1 хапче 3 дни и 1 ден е без- нямам друг вариант (според графика ми е). Пробвах да ги "режа" по 1/2, но се разпрашават, пък и 2 пъти на ден да се борим....

Засега и аз му давам по 2 пауча и гранулки понеже ММ не е много съгласен да го изхранвам след като ме хапе 😃 но се притесних да не би да го оставям гладен.

# 383
  • Между гори и планини

Да подскачам по двора и гоня листа е прекрасно през деня, но срие ли се слънцето - кацам пред камината на топличко.

# 384
Цистона стрит, в супичка. Смуква го светкавично.

# 385
  • До хладилника, който обичам
Котките са си независими животни и обичат свободата. Искат да могат да идват и да си отиват както на тях им харесва, да им дават храна, ласки, и като им се прище, да се разхождат.
Навремето градската ми котка я преселихме с нас извън града, много ѝ харесваше, разбира се, скитореше наоколо по цял ден, ловеше си неща, а хората, къщата и храната си бяха винаги на място.
Когато след това гледах котка само в апартамент, бях сложила мрежа на терасата - тя излизаше да се припича, да следи гълъбите и живота, но нямаше как да падне, според мен такъв тип тераса-волиера е идеален вариант за градска котка. Сегашните котки излизат през деня и са тренирани да се прибират вечер към осем за през нощта - обикалят околните дворове, като е студено или мокро, излизат само до тоалетна и бързат пак на топло; лятото откарват по няколко часа навън. Кастрирани, така че тая точка не е проблем.

# 386
  • София
Засега и аз му давам по 2 пауча и гранулки
Ако това е за едно хранене е много.

# 387
Аз да попитам един малко глупав въпрос, ама до сега само сива котка имах. Вашите котки с бели муцунки цапат ли си носа като ядат? На моята носа й отгоре все седи кафяв като цвета на гранулите които яде. Като беше улична сякаш не беше така.

# 388
  • Между гори и планини
Същото е и при нас
Между 16.30 и 18 ч , четиримата идват на смени за хранене за вечеря. Обикновено Точка и Лео първи, после е Чери и накрая Памук. В обратен ред са сутрин между 6 и 8 ч. Лятото скиторят и ловят, прибират се за хранене и тогава си ги броя. Зимата излизат да се разтъпчат и до тоалетната, иначе са си вътре
Ето, стана 18 ч и Памук като по часовник ди цъфна на прозореца над гаража.
П.п. никой не си е цапал носа.

# 389

Смея се с глас 🤣🤣🤣 Кой беше казал "Имам една мечта!"
И аз си мечтая като видят хапчето и да отварят уста.
Иначе сме така 🤣

Общи условия

Активация на акаунт